1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie mostkowe xbox360 windows 8.1

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez 1qwe123, Listopad 28, 2014.

  1. 1qwe123

    1qwe123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2014
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Próbuję do kilku dni podłączyć mojego xboxa do sieci przy pomocy mojego laptopa gdyż nie mam możliwości pociągnąć kabla do konsoli ani też nie mam nadajnika WiFi. Niestety jestem zielony w tym temacie, dlatego proszę o pomoc.
    Połączenie z internetem łapię karą wifi w laptopie, podpinam xboxa kablem internetowym.. nie działa xbox nie może nawiązać połączenia nawet z siecią co dopiero z internetem czy xbox live.
    Tworze połączenie mostkowe.. nic, ten sam efekt.
    Czytałem że trzeba zaznaczyć w połączeniu które chcę udostępnić opcje właśnie taką, że inne urządzenia/komputery mogą się łączyć z siecią za pośrednictwem tego komputera bla bla bla. Tyle że taką opcję mam tylko w zakładce połączenia kablowego a w bezprzewodowym nie mam nawet zakładki "udostępnianie". I też jeśli w kablowym włączę udostępnianie to nie mogę zrobić mostka. Próbowałem ręcznie przepisać adres IP, i taki sam, i ze zmianą ostatniej cyfry na kolejną (gdzieś tam coś wyczytałem takiego) i nic nie pomaga. Jakieś pomysły, sugestie gdzie tkwi problem? Może zły kabel, wina komputera/xboxa? Proszę o szybką odpowiedź, pozdrawiam ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Ustawienie xboxa ma byc tak ip 192.168.1.30 maska tak jak Ci sie ustawi brama domyslna 192.168.1.1 w kompie tak samo tylko ip zmień na 192.168.1.29 np i daj znaka czy klocek polaczyl sie z kompem a późnej będziemy kombinowali dalej w kompie oczywiscie ustawiasz ip 4 ip 6 zostaw w spokoju

    A jeszcze jedna najważniejsza rzecz a mianowicie jakim kablem polaczyles klocka z lapkiem?
     
  4. LoRo1987

    LoRo1987 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2014
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Chorzów
    musi być kabel crossowany tj inna kolejność żyłek
     
  5. mdp029

    mdp029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Po 1 kabel ethernet
    Po 2 w ustawieniach sieciowych w konsoli wpisz swój adres DHCP czy dcp już nie pamietam ale wpisz taki jaki masz a resztę konsola sama zrobi
     
Wczytywanie...

Poleć forum