1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie PC z Xboxem 360 Kablem ethernet

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mcr, Kwiecień 14, 2012.

  1. Mcr

    Mcr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Mam przerobioną Konsole Xbox 360 slim przeróbką RGH, chciałbym połączyć go z Pc , mam jedynie standardowy kabel Ethernet ktory miałem w pudelku. W jaki sposob moge połączyc konsole z pc przez ten kabel tak abym mógł zgrać kopię gry na dysk a jesli macie jakis inny sposob to prosze o odpowiedz :) z góry dziekuje
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
  4. Mcr

    Mcr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja nie posiadam routera niestety,interesuje mnie jedynie połączenie między PC a Xboxem a nie PC routerem bądz modemem a Xboxem,chciałbym jedynie zgrać kopie gry na dysk Xboxa
     
  5. Mcr

    Mcr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest taka możliwość tylko trzeba ręcznie skonfigurować siec w Xboxie i w kompie a ja dokładnie nie wiem jak to zrobic:(
     
  6. Mcr

    Mcr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mogłbys wytłumaczyc w jaki sposob skonfigurowałes ręcznie ustawienia sieci?
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Obczajałem troche temat, musisz mieć scrossowany kabel żeby takie coś zrobić i niby przez windows media center, tylko udostępniasz pliki.
    Jeszcze podaj jaki masz windows.
    A ręczne ustawienia sieci, musisz wejść w oryginalny dash ms (NXE), i tam poustawiać, wejść w Ustawienia > Ustawienia Sieci > Sieć przewodowa, wtedy tylko klikasz na to, wybierasz Ręczne i ustawiasz .
     
    1 osoba to lubi.
  8. Mcr

    Mcr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam windows 7 , więc wg Ciebie nie da rady zgrać gier w ten sposob? więc przez co polecasz zgrywanie gier? a co do tego konfigurowania to wiem gdzie to jest itd tylko nie wiem w jaki sposob wpisywac te cyferki na czym to w ogole polega:(
     
  9. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Da radę, tylko potrzebujesz scrosowany kabel do tego. A pewnie masz zwykły.
     
    1 osoba to lubi.
  10. Mcr

    Mcr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no mam ten który był standardowy do xboxa
     
  11. remospl

    remospl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    160
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Witonia
    ja mam połączenie z netem tak lapek łączy się z routerem a od laptopa idzie kabel który był w zestawie z xem ;;) na kompie mam tak od karty sieciowej ip 192.168.0.2 maska 255.255.255.0 a brama 192.168.0.1. DNS nie ustawione. na konsoli jest tak ip 192.168.0.1 maska 255.255.255.0 a brama 192.168.0.2 i sie łaczy idealnie ;) kabel z zestawu więc nie crossowany chyba
     
  12. Mcr

    Mcr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @remospl rozumiem Cię ale chodzi mi o bezpośrednie połączenie Xboxa z laptopem a nie przez router , w każdym razie dzieki ze sie postarałes o odpowiedz
     
  13. msFormat

    msFormat XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2012
    Posty:
    474
    Polubienia:
    49
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Poznań
    Ustawienia karty w kompie daj:
    Ip 192.168.15.1
    Brama 255.255.255.0

    Ustawienia konsoli:
    Ip 192.168.15.2
    Brama 255.255.255.0

    Wylacz Firewala na kompie.

    Na kompie uruchamiasz np. Total Commander i tworzysz nowe polaczenie ftp:

    Serwer: 192.168.15.2
    Login: xbox
    Haslo: xbox

    Powodzenia ;)
     
  14. Mcr

    Mcr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    msFormat dzięki ale to myslisz że zadziała jesli chce połączyc bezposrednio xboxa i pc przez ethernet bez routera i modemu?
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Zadziala..

    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  16. t0mikg

    t0mikg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    A, A
    Pozwolę sobie odświeżyć temat :)

    Chciałbym również podłączyć x'a do komputera ( xbox posiada RGH z najnowszymi dodatkami, które oferują osoby przerabiające konsole ). Kabel odpowiedni już mam i zaczynają się schody... O ile przez router działa wszystko OK, to jednak bezpośrednio już nie. Chciałbym się dowiedzieć jak skonfigurować kartę w windowsie 7 i xbox'a, aby móc zarówno korzystać z internetu jak i móc przesyłać na x'a.

    Czy wystarczy w "Centrum sieci i udostępniania" kliknąć w "połączenie lokalne", potem "właściwości", następnie "protokół int. w wersji 4 (TCP/IPv4)" i wpisać IP z dostępnego zakresu oraz maskę podsieci i to samo w xboxie tylko z inną końcówką IP?

    No i ogólnie sprawa ustawiania ręcznego IP w X'ie. Przechodzę do ustawień ręcznych, wszystko wpisuję, wychodzę, ale gdy wracam znów do tego miejsca (ustawień ręcznych), to znowu zamiast IP jest 0.0.0.0 ewentualnie jakiś totalnie inny numer IP zaczynający się na 169.254 ... ( wpisuje go we flash fxp i nie łączy ). Firewalle wyłączone.

    Liczę na Waszą pomoc, bo przesyłanie plików przez USB lub Router jest męczące :D
     
  17. Michał St

    Michał St Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    odkopuje pytanie kolegi wyżej, czy ktoś może opisać "step by step"?
     
Wczytywanie...

Poleć forum