1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

połaczenie podzielonej gry.rgh

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez BIG MIKI, Maj 5, 2013.

  1. BIG MIKI

    BIG MIKI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam pytanie czy dałoby rade połączyć grę znajdującą się w 2 częściach (np wiedźmin 2) po 7.5gb do jednej 15gb (tak żeby była to gra jednolita) ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Wiedźmin jest na 2 płytach DVD, jeśli chcesz zrobić tak żeby na RGH przerzucało pomiędzy płytaki, to idzie tak zrobić
     
  4. BIG MIKI

    BIG MIKI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    powiedzmy że nie tak łatwo bo próbowałem juz przerabiać obraz płyty do różnych wersji i wrzucać do różnych folderów i dalej kicha.
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tworzysz folder np. The Witcher 2 a w nim dwa foldery Disc 1 i Disc 2, do folderu Disc 1 wrzucasz zawartość pierwszej płyty przerobionej do .god lub .xex a do folderu Disc 2 zawartość drugiej płyty w .god lub .xex, tak przygotowaną grę wrzucasz na dysk konsoli i gdy skończysz 1 płytę, płyta 2 powinna załączyć się automatycznie ;-)

    Wysłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk
     
  6. BIG MIKI

    BIG MIKI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobiłem wszystko z tego tematu XboxForum.pl - Największe Polskie forum o konsolach Xbox i Xbox 360 po pare razy a dalej nic nie działa, folder "Wiedźmin" w nim "Disc 1" i "Disc 2" teraz w grach pokazuje 2 ikonki "The Witcher 2" jeśli odpale pierwszą od góry gra zamula po przejściu 1 płyty i wczytuje 2 ale bez rezultatu. a jeśli wybiore tą niżej gra nie wczytuje końcówki 1 płyty. grę przerobiłe do xex programem exiso. możliwe że dashobord i FSD są za stare
    Freestyle dash v2 dash version 2.0b.Rev2342,
    dashboard 2.0.14699.0
    ale z moim "szczęściem" to boje się je aktualizować.
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Musi tak działać, bo sam mam tą grę tak zrobioną i bez problemu, przerzuciło na 2dvd, tylko ma mam w .god, możesz jeszcze spróbować do god chociaż wątpię że pomoże.
    Zaaktualizuj wszystko do najnowszej wersji,
    Kernel : 2.0.16203
    FSD : FSD 3 Rev 735
    DASHLAUCH 3.07

    i wtedy spróbuj.
    Poradniki masz na forum (dział JTAG/RGH), dostosuj się do nich i wszystko pójdzie bez problemów

    Wysłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk
     
  8. BIG MIKI

    BIG MIKI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam jeszcze pytanie, w czasie 2 przeróbki na rgh (gdy przywiozłem xboxa do domu po raz pierwszy, zawieszał się po 4-20 min grania)mojego xboxa elite facet który to robił powiedział że musi wymienić mi płytę główną poniewaz rgh nie będzie działać poprawnie . wymienił płyte ale po przyjeździe zorientowałem sie ze coś jest nie tak ponieważ po podłączeniu dysku twardego (który miałem w domu) wszystkie zapisy i profile były "uszkodzone" i nie działały.profile odzyskałem ale zapisów nie mogę. Moje pytanie brzmi czy spowodowane to jest zmiana dashborda przez tego gościa ponieważ przed przeróbka miałem 2.0.12625 a po przeróbce 2.0.14699, czy to mozliwe by zapisy były kompatybilne tylko ze starym dashbordem? i czy przerobieniu do nowego dashborda będą działać ?
     
  9. BIG MIKI

    BIG MIKI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    tak jak kolega robi772 napisał w poście 6 lepiej zaaktualizuj wszystko dasha.fsd i dashlaunch bo masz trochę "stare" i mogą ci niektóre gry nie działać,aktualizacja dasha poradnik http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-aktualizacja-dashboardu-w-jtag-rgh-147268/ . FSD : http://xboxforum.pl/oprogramowanie-198/freestlye-3-beta-rev-735-a-162541/ i dashlaunch: http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-jtag-rgh-poradnik-uzytkownika-v1-7-a-145552/ punkt 2.3
     
  11. BIG MIKI

    BIG MIKI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  13. BIG MIKI

    BIG MIKI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    spróbuje ale mam pytanie czy jak już będę przy punkcie 2.6 konsola ma być cały czas podpięta do neta ?
    i jeszcze czy w punkcie 2.4d mam wybrać dasha jakiego mam czy jakiego chce mieć ?
     
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    dasha jakiego chcesz odłacz od neta
     
  15. BIG MIKI

    BIG MIKI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    klikam na wybór dasha ale nic sie nie dzieje i nic się nie pobiera i w okienku po lewej są napisy
    9 maja 2013 17:52:31

    J-Runner v0.2 Beta (287) Started

    Filechecks disabled - No Filechecks carried out

    EDIT:
    już to zrobiłem.
     
  16. BIG MIKI

    BIG MIKI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podłączam pena do xboxa ale nic się nie dzieje, zmieniłem na nandflash.bin dodałem xenon.elf i nic, usb wykrywa
     
  17. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    odpalasz ejetem xell sie odpala???,pen ma być sformatowany w fat 32 plik co zrobiłeś ma 16mb??
     
  18. BIG MIKI

    BIG MIKI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    odpala sie xell, pen do fat32, plik 16mb tak mam zrobione
    jak odplam updflash/nandflash to pisze
    usb: new device connected to bus 0 hub 1 port 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum