1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie WiFi modemem nie od Microsoftu

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Dogg, Kwiecień 12, 2011.

  1. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam. Mam pytanie do ogarniających temat łączenia się z WiFi w Xboksie poprzez modem z trybem Client.

    Mam modem Linksys Cisco WAG200. Czy ten modem ma tryb Client? Da się jakoś go tak skonfigurować, by podłączyć go do Xboksa i żeby odbierał sygnał z innego modemu? Jeśli tak, to jak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie da sie
    to router adslowy
     
  4. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    musisz miec router z funkcją ap client
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ale ze jak po kablu czy bezprzewodowo ?
    I chyba do routera ma sie laczyc bo modem nie ma wifi

    Ogolnie sie da zarowno po kablu jak i po wifi to ze router ma modem adsl nie ma znaczenia, ale wszystko zalezy co jest po drugiej stronie
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    widziales kiedys router adsl z trybem apclient???? (nie mowie tu o jakis Tomato czy innych modach)
    bo ja jeszcze nie :) napewno ten WAG tego nie ma
     
  7. Yudixd

    Yudixd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chrzanów
    Witam.
    Ja nie mam żadnego pojecia, lecz mam pytanie ponieważ nie chce zasmiecac forum glupimy tematami.
    Wracajac do pytania chodzi o połaczenie slimka z Routerem przez Wi - fi. Posiadam netie i wiem ze mam jakis ADSL czy ch*** wie,
    Jeśli kupie modem ADSL z wi-fi to bezproblemowo powinien mi dzialac internet w xklocku ?
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    I po co ten wulgaryzm, lepiej sie po tym czujesz ?
    ADSL nie jest ich wymysl tylko to rodzaj linii
    Bedzie dzialac ale trzeba ustawic router tzn ustawic login, haslo, rodzaj lini (tp lub netii) tzn vci i vpi, zabezpieczenia wifi itd.
    I nie modem tylko router z modemem adsl
     
  9. mastamasta

    mastamasta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    3city
    bedzie dzialac napewno... kwestia konfiguracji danych klienta sieci neti badz dialogu orange czy neostrady... router to router on 'rozdziela dostęp do internetu' i nie ważne czy dsl czy adsl napewno bedzie dzialac... w niektorych linksysach moze odrazu nie dzialac ale wystarczy na sztywno ip ustawic i bedzie działać aż miło :)
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ze jak ?
    Jak mi podlaczysz sam router DSL do lacza ADSL to piwo dla ciebie
    Druga sprawa nie kazdy router ma tryb ap client/wds
     
  11. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    no to mastamasta wygrałeś piwo. podłączyć sie da. a że działać nie będzie to już sprawa drugorzędna.

    a i ten router według tego opisu ma punkt dostępowy:

    Linsys Zestaw promocyjny WAG200, Digitronik.pl | Oferta
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice

    Widze ze znowu sie czepiasz slowek, paluchy w gniazdko tez niby sie da wcisnac i co niby ze dzialasz jako lampka ?
    I nie rob zametu bo co z tego ze mniejsze gniazdko wejdzie w większe jak nie bedzie dzialac
    Do tego mozna wgrac linuxa wiec sa wieksze mozliwosci konfiguracji
     
  13. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    jakiś nerwowy się robisz.;-) przecież napisałem że nie będzie działać.
     
  14. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Odświeżę trochę :)

    Kupiłem TP-LINK WA500G, ten jest dobry do podpięcia pod Xboksa, tak?
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak to typowy access point czyli sciaga sygnal wifi i przetwarza na sygnal kablowy
     
  16. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Ech, znowu problem. Tym razem chcę skonfigurować mój router, więc w przeglądarkę wpisuję http://192.168.1.254 i niestety się nic nie dzieje, tzn. nie otwiera się to okienko do wpisania hasła i loginu (admin, admin). Co z tym zrobić?
     
  17. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    spróbuj przez centrum sieci (jeśli masz vistę lub 7). w prawym rogu masz link "mapa sieci" i powinieneś zobaczyć swój router. jak najedziesz na niego myszką pokaże ci się jego IP. dwa razy klik i przeglądarka sama cię do niego wpuści.
     
  18. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Hmm, tyle że tam nie pokazuje mi tego routera...

    Mam tylko ten, przez który jestem podłączony do internetu, nie wiem o co chodzi, bo według lampek na routerze jest podłączony.
     
  19. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    to co chcesz skonfigurować?? ten AP co go kupiłeś??
     
  20. Dogg

    Dogg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2010
    Posty:
    485
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Może inaczej.

    Podpiąłem router AP WA500G do komputera ethernetem i podłączyłem do zasilania. Pokazuje mi, że faktycznie jest, ale połączenie jest niezidentyfikowane, typ dostępu:brak dostępu do sieci. Czyli niby komputer go wykrywa, ale jak wpisuję ten adres, to pokazuje komunikat "Could not connect to remote server", a w tej mapie go nie ma.

    EDIT
    Tzn. mapa go nie pokazuje, bo nie można zmienić w nim z sieci publicznej na domową, a "System Windows nie może utworzyć mapy sieci, ponieważ typem lokalizacji sieci jest publiczna".
     
  21. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    podepnij nie do kompa tylko do routera z którego masz neta. potem włacz zasilanie. zresztą tak jest w instrukcji.
     
Wczytywanie...

Poleć forum