1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie X360 z PC

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dimol, Sierpień 27, 2010.

  1. Dimol

    Dimol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tychy
    A więc: mam dwie karty sieciowe w kompie: jedną do internetu, drugą chcę wykorzystać do połączenia PC z X'em. Połączyłem drugą kartę z X'em kablem skrossowanym. Teraz pytanie - jak to wszystko skonfigurować, żeby hulało? Muszę tworzyć nowe połączenie sieciowe? Mógł bym prosić o szczegółową instrukcję? Dodam, że mam Winde XP SP2, chcę wykonać to połączenie, żeby grać na Xlink Kai.

    @Edit:
    Próbowałem zrobić to wg tego poradnika: http://www.onlinecenter.pl/Artykuly/Konfiguracje-Xbox-Live.html , ale druga karta nie utworzyła połączenia lokalnego, które mógłbym konfigurować. A wyczytałem, że nowo podpięta karta powinna tworzyć swoje połączenie :/ .

    [​IMG]
    Nie posiada również swojego adresu.

    Ktoś ma jakieś koncepcje?

    @Edit:
    Przepiąłem sieciówke do innego slota - pojawiło się połączenie. Skonfigurowałem z wyżej wg wyżej wymienionej strony, ale nie ustawiłem Usługi udostępniania połączenia internetowego, gdyż wyskakuje, że w ustawieniach połączenia PC z X'em powinno ip powinno być pobierane automatycznie. Do tego Xlink nie wykrywa konsoli.
    Czekam na odpowiedzi :/ .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Seawolf

    Seawolf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja konsole podpiąłem do rutera, i wszystko poszło gładko. Połączenie wyglądało konsola->ruter->komputer<-ruter<-modem. I chyba własnie o to chodzi ze konsola nie moze byc bezpośrednio do kompa tylko w sieci lokalnej z nim.
     
  4. sadzio_opole

    sadzio_opole Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
  5. Koldy

    Koldy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Na podkarpaciu
    nie jestem do konca pewny, ale jak chcesz robić połączenie typu
    X ------- Komp,
    Komp ------ Internet,
    to między X, a Komp powinien być kabel krosowany.
     
  6. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  7. Dimol

    Dimol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tychy
    Dziękuję za odpowiedzi, ale żadna nie pomogła :D .
    Żeby grać przez Xlink, trzeba kabel podpiąć do kompa, żeby go wykrył Xlink - nie do routera. Natomiast połączenie kompa z routerem musi udostępniać neta połączeni kompa z X'em (udało mi się włączyć udostępnianie poprzez odłączenie kabla :D ). Niestety, sieciówkę mam do kitu i po podłączeniu komp się resetuje.

    Temat do zamknięcia.
     
  8. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    dimol wyjdź z domu. !!!

    Mam xboxa podlaczonego do routera, wyłączone DHCP i ustawione ip jako 192.16.1.3 i jakoś xlink mi działa -.-

    1. jeżeli masz 2 karty sieciowe, to żadnych ip nie rób tylko utwórz mostek pomiędzy tymi dwóma połączeniami sieciowymi i powinno hulać!
    2. jak chcesz udostepniac muzyke,filmy to musisz miec zainstalowanego Windows Media Connect i na nim wszystko ustawione, bo inaczej nie wykryje ci polaczenie PC-Xbox do wysylania plikow ... ALE XLINK BEDIZE DZIALAC !
     
  9. Dimol

    Dimol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tychy
    sajdorr, mógłbym prosić o jakąś instrukcję? Mam router Thomson TWG850 - jak to tam poustawiać? Na routerach się nie znam, a ta druga sieciówka umarła.
     
  10. mpq1671

    mpq1671 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Włącz sobie konfigurację routera (na spodzie urządzenia masz zapewne domyślny adres i dane do logowania), adres oczywiście do przeglądarki netowej. Włącz DHCP (gdzieś będzie), no i to chyba wszystko... w Xboxie wpisz odpowiednie dane, podepnij konsolę kablem nie krosowanym do routera - po co komplikować. Ewentualnie odpuść sobie DHCP, jako DNSa podaj adres routera, IP o jeden wyższe niż to które przydzieliło na PC, i raczej nie ma opcji że nie będzie śmigało.
     
  11. Dimol

    Dimol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tychy
    Mógłby mi ktoś poświęcić trochę czasu? Zapomniałem wszystko, linki z poradnikami mi się pogubiły :p .

    Mam podpięty kabel od X'a do routera, jestem w ustawieniach routera - co tam grzebać? Mój router to Thomson TWG850
     
  12. maniekcramp

    maniekcramp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  13. Dimol

    Dimol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tychy
    maniekcramp, nie chodzi o to. W Xboxie ustawiało się IP o 1 większe od jakiegoś tam i takie sprawy :D .
     
  14. Dimol

    Dimol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tychy
    Skonfigurowałem Xlinka, zmieniłem MAC w Xboxie. Xlink wykrywa konsolę, lecz nie widzę żadnych gier. Any suggestions? :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum