1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie x'a z routerem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xPnsRx, Luty 1, 2010.

  1. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam polaczaylem kablem x'a z routerem i jak testuje polaczenie wyskakuje mi takie coś :

    Nie można pobrać adresu IP z routera lub modemu.

    Router lub modem może nie przypisywać automatycznie adresu IP. Możesz spróbowac ustawic statyczny adres IP.

    Jeśli nie znasz zagadnień zwiazanych z sieciami informacje na bla bla.

    Czy chcesz recznie skonfigurowac statyczny adres IP ?

    Prosze pomóżcie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Zbyszko8406

    Zbyszko8406 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tu i Tam
    kto jest dostawcą neta i jaki router ?
     
  4. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  5. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Zresetuj modem wyłącz zasilanie ale nie wyłączaj routera i podłącz modem z powrotem w tedy wczyta adres MAG routera i spróbuj jeszcze ras test w klocku.
     
  6. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pomoże mi ktoś ??
     
  7. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sry ale ja naprawde jestem noobem. Żadnych kabli od routera nie odłączać ? A które poodłączać od modemu ? Sry ale ja kompletnie sie nie znam.

    Będzię dziekuje tylko na spokojnie mi wytlumaczcie .
     
  8. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W kompie net działa , a router jest podłączony do modeumu od kompa a klocek z routerem.
     
  9. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Tak nic nie odłączaj, Daj kabel z modemu do rutera w gniazdo od strony zasilania i musi działać i zrób tak jak wcześniej napisałem ale nic nie odłączaj.
    NOWE ZDJĘCIE http://i45.tinypic.com/zirs6t.jpg
     
  10. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zrobiłem tak jak pisałeś i teraz wogole wyskakuje ze "Brak komputerów PC na liście"
     
  11. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    To teraz zresetuj routera tak jak zrobiłeś z modemem.
     
  12. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no zresetowałem i znowu brak komputerów PC
    Napisze pokolei co zrobiłem :

    Podłączyłem kable tak jak na obrazku

    Zresetowałem modem

    Zresetowałem router.
     
  13. qba567

    qba567 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2007
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    Jka do wieczora nie dasz rady, to daj znać - będę miał więcej czau, to pomogę. Narka
     
  14. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Skoro masz podłączone wszystka to coś jest nie tak odłącz wszystko i zresetuj ustawienia rutera i zrób wszystko od nowa krok po kroku i zrób konfiguracje z płyty cd od routera.

    Podłączaj zgodnie z poradnikiem tak jak jest pokazane na oprogramowaniu CD i musi byś dobrze. Ale pierw zresetuj routera mała dziurka od prawej strony zasilania.
     
  15. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Znów jest z tym adresem IP. Dobra cos poproboje ;/
     
  16. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A może w tym jest błąd że ja nigny nie instalowalem tego CD na kompa tylko na lapka w innym pokoju ? Jak zainstaluje na kompa i zrobie jak mowiles powinno byc dobrze ?
     
  17. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    A od razu było trzeba tak mówić. I tu jest pies pogrzebany musisz na kompie.
     
  18. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Podlaczone masz tak?

    Modem->router port wlan
    pc-> router port lan1
    x360->router port lan2
     
  19. xPnsRx

    xPnsRx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przy instalacji mam :
    Dynamic IP adress

    Static IP adress

    PPPoE

    Other


    który wybrać ?
     
  20. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    PPPoE
     
  21. qba567

    qba567 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2007
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    Skonfigurowałeś?

    Nie musisz niczego instalować na żadnym z komputerów.

    Jeśli nadal masz problem, pisz na gg 10049669.
     
Wczytywanie...

Poleć forum