1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Polaczenie xbox 360 z internetem serwery DNS problwem.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Witek05, Lipiec 18, 2009.

  1. Witek05

    Witek05 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Probuje polaczyc mojego x360 do netu ale mam problemy z serwerami DNS otoz xbox wyswietla nastepujacy komunikat Wprowadzony serwer DNS nie zmienil nazwy serwerow witryny xbox.com. Adresy tych serwerow wprowadzalem recznie i probowalem zeby wykrylo automatycznie. Moje polaczenie internetowe to stale lacze to znaczy ze kabel wychodzi ze sciany ktory podpinam odrazu do komputera do karty sieciowej bez zadnego routera i modemu i tak samo robie z xboxem kabel podpinam bezposrednio do xboxa. Prosze o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. neo-kce

    neo-kce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Pytania :

    1. Z czego jest internet
    2. Czy masz DHCP (automatyczne przydzielanie IP) czy ręczne
    3. Istnieje możliwość że filtrują Cię po adresie MAC
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jakie masz te dsny??? takie jak na kompie??
     
  5. Witek05

    Witek05 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Internet mam z sieci osiedlowej z tym DHCP to nie wiem o co ci chodzi powiedz jak to sprawdzic a DNSY sa takie same jak na komputerze. Wzialem automatyczne ustawienia w konsoli i pobral takie same ustawienia DNS jak na kompie wpisywalem tez recznie ale nic nie dziala.
     
  6. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    [​IMG]

    Ja takie mam i działa jak ta lala :p
     
  7. Witek05

    Witek05 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tez sie ciesze ze ci dziala ale lepiej powiedzcie co ja mam zrobic :/
     
  8. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Zadzwoń na helpline M$, może coś doradzą...
     
  9. adorex111

    adorex111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  10. WiLkU

    WiLkU Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Milu w Polsce nie jest dostępne xbox live więc nie udzielą mu takich informacji . Witek05 ,a czy napewno wpisujesz dobre DND'sy ? Sprawdz jeszcze raz Start-->Uruchom--> cmd-->ipconfig /all . Poradnik http://www.electronic.jun.pl/viewtopic.php?t=32
     
  11. neo-kce

    neo-kce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Słuchaj zrób tak :

    1. start > uruchom > cmd
    2. wpisz : ipconfig /all
    3. poszukaj takiego wiersza : DHCP włączone ...... tak/nie (któreś z tych dwóch)

    Jeżeli masz na nie - to adres masz wpisany na sztywno z palucha.
    Jeżeli dhcp - to automatycznie.

    I teraz tak jeżeli wpinasz kabelek ( a masz opcję dhcp ) to sam sobie wszystko pobierze
    Jeśli ręcznie to wstukujesz numery z komputera

    Jeżeli w obu przypadkach nie działa to jest możliwość że masz filtrowanie po adresie fizycznym karty sieciowej MAC.

    Wtedy znowu wchodzisz w start>uruchom>cmd> ipconfig /all i tam masz takie coś jak adres fizyczny....(zapisz albo miej to włączone)

    Włączasz konsole> ustawienia> konfiguracja sieci>ustawienia dodatkowe>ustawienia zaawansowane>alternatywny adres MAC i tam wstukujesz to co ci się wyświetliło w CMD
     
  12. Witek05

    Witek05 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Neo Kce dzieki za instrukcje sprawdze ja dopiero pojutrze bo nie ma mnie teraz w domu i odpisze czy dziala.
     
  13. xXLUKXx

    xXLUKXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    Ja ustawiłem ręcznie tylko ustawienia podstawowe jak w kompie, ustawienia dodatkowe zostawiłem bez zmian na automatyczne. U mnie działa.
     
  14. Witek05

    Witek05 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki Neo teraz wyszstko dziala chodzilo chyba o ten adres MAC :)) Dalem podziekowania pozdro.
     
Wczytywanie...

Poleć forum