1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie Xbox 360 z Windows 7 (tutorial)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez raveman, Listopad 11, 2009.

  1. raveman

    raveman Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, chciałbym pomóc osobom(sam nią byłem) które mają problem z połączeniem Xbox 360 poprzez udostępniania połączenia na Windows 7.

    W moim przypadku Xbox 360 łączy się poprzez kabel z laptopem a sam laptop z internetem poprzez sieć WiFi.
    Karta sieciowa (bezprzewodowa) ma standardowe ustawienia do łączenia z internetem. Te ustawienia mogą się jednak różnić w Waszym przypadku. Jedynie co trzeba zmienić to we właściwościach karty sieciowej przechodzimy do zakładki "Udostępnianie" i zaznaczamy tam 1 opcje (jak widać na obrazku poniżej...
    [​IMG]

    W ustawieniach karty sieciowej która łączy się z Xbox 360 zmieniamy :
    IP: 192.168.137.1
    Maska : 255.255.255.0
    resztę pozostawiamy pustą

    [​IMG]

    Na Xbox 360 ustawiamy tak :

    IP: 192.168.137.2
    Maska:255.255.255.0
    Bramka: 192.168.137.1
    oraz DNS na 192.168.137.1

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    mozesz mi powiedziec czym to sie rozni od pradnika ktory juz jest na forum???
     
  4. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Chyba tylko autorem tekstu ;/ :ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban:ban
     
  5. skull09

    skull09 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zapomniałeś o odblokowaniu urządzeń podłączonych do kompa, załóżmy że masz podłączonego xboxa360, i wszystkie te ustawienia które podałeś, ale... musisz xbox'a "dodać" do urządzeń, bo inaczej xbox nie będzie widział kompa, i w drugą stronę też mogą być problemy, przy łączeniu z windows media center, odpostępnianiem itp.
     
  6. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    sam sobie daj bana chłopak chciał dobrze zrobił poradnik a ty mu chcesz bana dać ???
     
  7. murthag00

    murthag00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bylo, nie bylo... wezcie mi powiedzcie, bo moze akurat ktorys z was wie dlaczego i tak nie udalo mi sie polaczyc..?
    zrobilem tak jak tu jest napisane, ale przy sprawdzaniu polaczenia wyskakuje mi taki blad:polaczenie z urzadzeniem sieciowym za pomoca statycznego adresu ip nie jest mozliwe.
     
  8. Emiszu

    Emiszu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystko fajnie pieknie, ale u mnie nie ma zakladki udostepnij...i co tera? szukam juz tego 6 godzin i nic...
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala

    jak masz startera to nie ma
     
  10. Emiszu

    Emiszu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    startera? nie rozumiem.. tak poza tym mam szwedzkiego lapka, co jest dodatkowzm utrudnieniem ;///
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    win7 starter nie ma udostepniania

    jesli masz pelnego ustawienia w xboxie na auto podpinasz kabel do laptopa tworzysz polaczenie mostkowe odswiez i dziala
     
  12. Emiszu

    Emiszu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie mam auto.. wszystko robilem recznie, bo mi na auto nie dzialalo. Xbox laczysie z siecia, ale z kompem nie.
     
  13. marcinek74-10

    marcinek74-10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jest już taki poradnik ale i tak + za starania ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum