1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie XBOX-Laptop-Router

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez LISTI, Marzec 7, 2013.

  1. LISTI

    LISTI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Postanowiłem sobie pograć na XBOX Live. No i niby wszystko byłoby banalne do skonfigurowania gdybym miał router w tym samym pokoju, co xbox. Niestety - tak nie jest. Chcę utworzyć połączenie kablem pomiędzy XBOXem, a laptopem, który połączony jest siecią wifi do routera. XBOX automatycznie przypisuje mi IP, ale połączenia sieciowego nie mam. Chodzi o to, że przy testowaniu połączenia "wywala" mi błędy. Mógłby mi ktoś pomóc z taką konfiguracją? Utworzyłem połączenie mostkowe. Mam tak XBOX--- Połączono --->Sieć---- Nie połączono ---> Internet ---- Nie połączono ---> XBOX Live. Jak temu zaradzić?
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dudek_killer

    dudek_killer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Na laptopie w centrum ustawień sieciowych w ustawieniach kart sieciowych, na karcie wifi prawym właściwości i weź udostępnianie a następnie zezwalaj na udostępnianie połączenia sieciowego ustaw tam na kartę sieciową Ethernet. Na xboxie ustaw automatyczne przydzielanie ip i powinno być git.
     
  4. LISTI

    LISTI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Już sam do tego doszedłem. Teraz mam pobieranko aktualizacji, zobaczymy co z tego będzie :).
     
  5. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    a kabla nie da rady pociągnąć?! ... połączenie xbox-laptop-router jeszcze przez wi-fi do komfortowych nie należą
     
  6. LISTI

    LISTI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Uwierz... Kabel musiałby być bardzo długi ;)
     
  7. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    50m możesz spokojnie ciągnąć ;) (nawet do 100m) i nie bedziesz musiał kompa uruchamiać do tego pingi lepsze będą ... oczywiście decyzja należy co Ciebie pozdro i powodzenia
     
Wczytywanie...

Poleć forum