1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie xbox -> PC | Nie działa ;/

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Skolud, Sierpień 4, 2009.

  1. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    Witam. Chciałem pomóc kumplowi w podłączeniu x'a do live, ale sam mam problem ;/
    Otóż kolega posiada internet z netii. Ma modem, którym łączy się z PC, ale niestety przez USB.
    Rano próbowaliśmy połączyć wszystko na różne sposoby, ale dopiero później dowiedziałem się, że będę potrzebował kabla ethernet cross
    Tak więc kupiliśmy kabel ethernet skrossowany i połączenie wygląda tak:
    Kabel z internetu -> Modem -> Komputer (przez USB) -> i tutaj tym kablem cross połączyliśmy kompa i xbox'a.
    Już poustawiałem wszystko w opcjach wg poradnika i tu niespodzianka.
    Okazało się, że karta sieciowa nie wykrywa kabla :mad: Patrze z tyłu kompa: a tu przy kablu ethernet nie świeci się lampka (ta która się zaświeca, gdy włoży się kabel).
    Nie wiem co się stało, bo dwie godziny temu działało ;/ Wygląda to jak by karta się spaliła, ale jak? Komp nawet nie był wyłączany w tym czasie.

    Próbowałem jeszcze ściągnąć jakieś sterowniki, ale to nic nie dało. inny kabel włożyłem i również nie wykrywa ;/

    Bardzo prosiłbym o pomoc!
    Z góry THX, pozdro!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a nie jest czasami wylaczona ta karta w menadżerze urzadzen??
     
  4. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    Nie, na tyle durny to nie jestem ;p Wszystko jest włączone i dodatkowo chamsko pisze:
    "To urządzenie działa poprawnie" ***
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    coz watpie czy sie karta spaliła. sprawdz z innym kablem ( nawet jak nie jest cross, powinien zaswiecic sie link)
     
  6. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    Pisałem, że już próbowałem. I zwykły kabel wkładałem i ten co do modemu wkłada i ten co jest w zestawie z xbox'em.
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a masz innego kompa pod reka??? jakis laptop kolegi lub cos???
    podlacz inny sprzet bedziesz wiedział czy to xbox czy pecet

    ale wyglada na sieciowke w kopmie......
    jup dokladana na pci za 20 zł i po sprawie
     
  8. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    no właśnie nie ;p Kumpel ma tylko tego kompa i x'a.
    to jak mam sprawdzić co jest nie tak? :D
    Najdziwniejsze jest to, że karta jest normalnie wykrywana ;/ Tak jak by gniazdo, do którego się kabel wpina, się zjebało :D
    W sumie przypomniała mi się taka sytuacja z przed paru miesiącami...
    Siedziałem na necie i nagle mi wywaliło, że kabel jest odłączony. Patrze no i te diody się nie świecą z tyłu. Zresetowałem - nic. Rozkręciłem, poruszałem kartą, odkurzyłem i o dziwo zaczęło znów działać . Może po prostu się coś poluzowało?

    Czyli jeśli nic nie pomoże to dokupić najtańszą kartę sieciową i sprawdzić?
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1. pewnie ze tak to tylko 20 zł
    2. komp moze jest jeszcze na gwarancji.....
     
  10. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    wątpie ;p Ten jego komp to trochę "stary" ***
    Właściwie to może w czymś to pomoże, to jego karta sieciowa to:
    VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
     
  11. mi3tko

    mi3tko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    elo też mam neta z netii i nie mogę połączyć PC z x360
     
  12. sebool12

    sebool12 Guest

    a masz w ogóle zainstalowana kartę sieciową ? bo powinna się pojawić tak czy siak w połączeniach sieciowych bez względu na to czy jest do niej podłączony kabel. Osobiście mam podłączonego neta do xboxa tak jak ty (przez kompa), mój net to Netia 1mbs.
    Najlepiej wrzuć tutaj screeny z menadżera urządzeń i okienka Połączeń sieciowych.
     
  13. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    rozwiązaliśmy problem ;p
    Nie potrzebnie jednak kupił nową kartę sieciową :D
    Okazało się, że kabel jest nieprawidłowy ;/ Podłączyliśmy tego z zestawu xboxa i poszło :)
    Poustawiałem wszystko, powyłączałem zapory i jest git ;)

    Jeśli zatrzymuje Ci się sprawdzanie połączenia to wyłącz 2 zapore w tym programie, "Netia bezpieczny internet" czy jakoś tak :)


    To nie było u mnie tylko u kumpla ;p
    Ja mam normalnie osiedlówke i router :)
     
  14. mi3tko

    mi3tko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zatrzymuje się sprawdzanie ale ja nie mam tego programu
     
  15. radas210

    radas210 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2009
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    sprawdz w ustawieniach internetu czy ustawienia sieci i w zawansowane bedzie udostempnij dla wszystkich ja tez mialem ten problem i to mi pomoglo nie wiem jak jest w twojim pszypadku
     
  16. NextBiker

    NextBiker Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Siedlce
    a czy w netii jest zmienne ip? jak możesz to poruszja troszkę i odkurz kartę sieciową może teraz to coś da tak jak pisałeś wyżej
     
  17. mi3tko

    mi3tko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak jest zmienne IP kupiłem nowy lepszy kabel i kartę sieciową teraz połączenie jest ok ale przy sprawdzaniu live wywala coś o porcie 3074 o co chodzi ??
     
  18. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  19. mi3tko

    mi3tko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok już jest live - tylko coś przy rejestracji mówi aby spróbować później (dokładnie po wpisaniu hasła)
     
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ustawienia regionalne na anglie lub usa
     
  21. mi3tko

    mi3tko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    thx wszystko OK :D
    gra ktoś ;PP
     
Wczytywanie...

Poleć forum