1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połaczenie xbox router.BŁĄD !!!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez sOrOwEczkA, Lipiec 9, 2008.

  1. sOrOwEczkA

    sOrOwEczkA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Prosze nie wyżucajcie tego tematu przeszukalem caly dzial sieci i poradniki i nic to nie daje.Podłaczyłem xboxa z routerem i wyskakuje mi bład IP. Dlaczego co mam zrobic i prosze temat nie do kosza!!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maszel

    maszel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 6, 2008
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Połaczenie xbox router.BŁĄD !!!

    Koleś rozpisz się coś więcej,jak masz ustawione na X etc.

    192.168.0.1 / 192.168.0.2 -możesz tych spróbować
     
  4. sOrOwEczkA

    sOrOwEczkA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Połaczenie xbox router.BŁĄD !!!

    Ale jak mam ustawic IP routera ??? Tak sie ustawia chyba jak sie udostepnia neta z kompa ??? Mam aster 10Mb / 1Mb.Co mam zrobic podłaczam xbox router ???W x mam ustawiona wszystko automatycznie :-\

    P.S. Za pomoc 2 zdrapki po 48h.
     
  5. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    Odp: Połaczenie xbox router.BŁĄD !!!

    A DHCP w routerze włączone?
     
  6. frey

    frey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2008
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Połaczenie xbox router.BŁĄD !!!

    ustaw w xboxie ip 192.168.0.x za x wstaw cyferke jakas zalezna od tego ile masz kompow w domu jesli poza xboxem tylko 1 komp podlaczony do routera to 3 jesli 2 kompy to 4 itp brame w x ustaw na 192.168.0.1 maske podsieci: 255.255.255.0 dns zostaw automatyczne, pewnie nie masz dhcp w routerze
     
  7. sOrOwEczkA

    sOrOwEczkA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Połaczenie xbox router.BŁĄD !!!

    A DHCP mam właczyc czy wyłaczyc ???
     
  8. Nefarod

    Nefarod Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2008
    Posty:
    305
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wieliczka
    Odp: Połaczenie xbox router.BŁĄD !!!

    DHCP jak jest włączone to nic nie musisz majstrować przy IP. Ba, większość routerów z włączonym DHCP jest w stanie bez jakiejkolwiek konfiguracji współpracować z xboksem.
     
  9. sOrOwEczkA

    sOrOwEczkA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Połaczenie xbox router.BŁĄD !!!

    chyba wiek dlaczego mi nie chodzi xbox live :p Ja mam aster i mam przypisane 1 IP na dom ale kupilem router i poprostu jakby rozprowadzilem polaczenie po domu ,ale xbox jakby widzi ze jest 1 IP i nie da sie.A jest mozliwosc w asterze wykupienia dodatkowego ip tzn podaje im adres mac (np.konsoli)a oni jakby mi ja udostepniaja.Co o tym myslicie da to cos jak kupie czy nie ???

    ODPOWIEEDZCCIE!!!!!!!!!!
     
  10. dadas215

    dadas215 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    A jak sie wlancza DHCp?? pomozcie maly noob ze mnie jeszcze w tych sprawach
     
  11. dadas215

    dadas215 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    BO mam taki sam problem tylko ze ja jeestem w upc i podlanczylem sie do routera ktorego mam wbudowanego w modem kablem ethernet ale na probie ip wyskakuje blad
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    skolnuj sobie na xboxsie mac adres peceta
     
  13. ciuupa

    ciuupa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To zrób inaczej, wpisz mac adres swojej karty sieciowej w xboxie i wtedy powinno ci zadziałać. Jak odpalałem xboxa i kompa naraz to i tam i tam był net. Następnie skasowałem mac adres w xboxie odpalilem ponownie testowanie sieci i działa do dziś a robiłem to dwa miechy temu
     
Wczytywanie...

Poleć forum