1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie Xbox360 z livebox kablem ethernet.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DNH, Lipiec 25, 2011.

  1. DNH

    DNH Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam problem, mianowicie podłączyłem kablem Ethernet xboxa z liveboxem. (Odłączyłem od dekodera TV i podlączyłem do xboxa). No i włączłem xboxa, daje testuj polaczenie i nic. Nie łaczy sie, nawet nie dochodzi do Siec. Probowalem juz wpisywac ip manulanie, i nic.

    Przepraszam ze tak na szybko, bo przed chwila pisalem dlugą wiadomosc, ale moja wspaniala myszka od laptopa zaznaczyla tekst, i usunąłem go Backspacem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    wciśnij przycisk REG. (chociaż powinien połaczyć się bezproblemowo bez sztuczek magiczek).
     
  4. DNH

    DNH Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to znaczy? Jeste, kompletnie zielony w tym, bo to nie moj xbox :l
     
  5. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    w livebox'ie pod spodem obok przycisku RST.
     
  6. DNH

    DNH Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mam takiego przycisku. Mam tylko na reset szpilką, do wyłączenia liveboxa, i tyle.

    edit:
    Mam livebox 2.0
    [​IMG]
     
  7. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Livebox 2.0 jest wyposażony w 4 porty Ethernet. Otwórz przeglądarkę internetową i wpisz adres 192.168.1.1. Kliknij zaawansowane, następnie konfiguracja portów. W ekranie logowanie wpisz nazwę użytkownika i hasło. Domyślnie nazwa użytkownika to admin, hasło admin. Jeżeli chcesz korzystać z usługi Multiroom i masz 2 dekodery IPTV, zaznacz opcję Posiadam więcej niż jeden dekoder telewizyjny, następniej kliknij zapisz. Jeżeli chcesz korzystać z możliwości podłączenia 3 komputerów przez port Ethernet, zaznacz opcję Posiadam maksymalnie jeden dekoder telewizyjny. Dzięki temu tylko żółty port Ethernet będzie umożliwiał podłączenie dekodera IPTV. Pozostałe porty możesz wykorzystać do podłączenia komputerów lub dekodera satelitarnego (DTH).
     
  8. DNH

    DNH Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki wielkie kolego. Wszysko dziala.

    Sent from my LG-P350 using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum