1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie xbox360 z ruterem linksys wag120

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez grzybek24, Maj 2, 2010.

  1. grzybek24

    grzybek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.Posiadam ruter linksys wag 120,laptop asus,internet neostrada,kabel ethernet cross.Chciałbym połączyć xboxa do inetrnetu ale najlepiej do laptopa nie bezpo średnio do rutera ze względu na to,że będę potrzebował mniejszy kabel.Włanczam konsolę,ruter,laptopa podpinam kabel do iksa i laptopa i nic niema żadnego połączenia.Pomóżcie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
  4. ShmidDPL

    ShmidDPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam Router z TP-Link >>Laptop ale coś mi zabardzo nie łączy net musze pokombinować w x360
     
  5. grzybek24

    grzybek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U MNIE DALEJ LIPA NIEWIEM CO MAM ZROBIĆ W LAPKU MAM INTERNET Z RUTERA ALE W XBOX ŁĄCZE SIĘ KABLEM I NIC.w CENTRUM SIECI JEST KOMUNIKAT SIEĆ NIEZIDENTYFIKOWANA.
     
  6. bartle

    bartle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Elbląg
    troche zabawy z tym bedzie, musisz udostepnic polaczenie, potem skonfigurowac x-a, najlepiej podlacz bezposrednio pod router.
     
  7. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    oj duzo zabawy, ja konfigurowałem i nic mi z tego nie wyszło, az wkońcu kupiłem moduł i po sprawie. ZObacz czy masz zainstalowane stery do karty sieciowej na lapsie, najprościej będzie jak od rutera kabel pociągniesz
     
  8. grzybek24

    grzybek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystkie stery zainstalowane,najnowsze.Próbowałem z różnymi ip kombinowałem różnie i nic.Powiem szczerze że w te klocki niejestem dobry, jakby mógł ktoś łopatologicznie wytłumaczyć,jak udostępnić połączenie i jak skonfigurować x-a.Ruter stoi daleko przy kompie stacjonarnym a więc dużo kabla trzeba ciągnąć i by przeszkadzał.

    bartoszKSSG o jaki moduł ci chodzi????
     
  9. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Opis udostępniania połączenia dla win XP -=KLIK=- a na Xboxie ustawiasz żeby pobierał adres automatycznie i wszystko
     
  10. grzybek24

    grzybek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja ma windows 7 próbowałem przydzielać ip np. w kompie mam 192.168.1.1 w x-e dawałem 192.168.1.2 lub automatycznie i nic to niedaje.Mam kabel prosty i cross zmieniam je.Winda wykrywa mi połączenie ale jest niezidentyfikowane.Ręce opadają.
     
  11. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    moduł wifi do X'. Teoretycznie to się wydaje proste, jak ktoś w tym siedzi to zrobi. Ja próbowałem, mostkowałem połączenia, udostępniałem i nic to nie dało
     
  12. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    jak dobrze rozumiem xboxa podłączasz tak: router <-WiFI- Laptop <-cross- Xbox 360?
    Musisz ręcznie wpisać IP, maskę, bramę. Tylko zobacz jakie IP ma router i jakie przydziela innym urządzeniom. Żeby nie wpisać tego samego, bo konflikt IP powstanie i nie będzie działać :)
     
  13. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zobacz tutaj może ci się przyda jest krok po kroku z obrazkami -=KLIK=-

    aha sprawdź kabel bo może wszystko jest ok tylko jest problem z kablem
     
  14. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Najlepszym rozwiązaniem jest:

    Xbox360 <-Router-> laptop
     
  15. lisek84

    lisek84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce - Warszawa
  16. uqasz

    uqasz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    moim zdaniem za duzo roboty. poza tym bedziesz musial miec wlaczonego lapka zeby uzywac xbl (zwsze to pobiera prad za ktory placisz). podlacz normalnie do routera po kablu ustaw klocka zeby pobieral po dhcp adres ip i po problemie.
     
  17. grzybek24

    grzybek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK.Podłącze bezpośrednio x-a do rutera,tylko jak skonfigurować.Co wpisać w konfiguracjii rutera w okienkach dhcp i co w konsoli.Dzięki
     
  18. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    automatycznie wszystko ustaw
     
  19. grzybek24

    grzybek24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podłączyłem bezpośrednio z rutera do xboxa 360 kablem ethernet cross.W x-sie mam ustawione wszystko na automat i nic.Co się dzieje??
     
Wczytywanie...

Poleć forum