1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie Xboxa 360 z internetem PROBLEM !

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ArtPe, Styczeń 28, 2013.

  1. ArtPe

    ArtPe Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kielce
    Witam
    Jak wyżej mam problem z połączeniem mojego xboxa z internetem , sprawa wygląda tak : po ustawieniu ręcznym IP , MASKI , BRAMY i DNS prubóje przetestowac połączenie i wygląda to tak że , xbox łączy się z siecia lecz z internetem nie może się połączyć . IP itd. które wpisuje działają u mnie na kompie więc nie wiem gdzie lezy problem . Tak dla sprostowania korzystam z połączenia kablowego , nie mam routera ani modemu , internet prosto z kabla . Czy ktoś wie gdzie moze twkić problem ?? I z góry przepraszam jeżeli temat już istnieje , i dzieki z góry za pomoc i stawiam piwko jeżeli ktoś pomoże :joyous:
    p.s to moje pierwsza próba połączenia z netem :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. the_mask

    the_mask Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    232
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Suwał‚ki, Poland
    Odp: Połączenie Xboxa 360 z internetem PROBLEM !

    A ustawienie automatyczne nic nie daje?

    Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Zadzwoń do typów od swojego neta, nie ma co kombinować to najprostsze rozwiązanie :cool:
     
  5. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    neta masz pewnie przypisanego do adresu MAC karty sieciowej kompa...nic nie zrobisz jedynie kontakt z usługodawca internetu- zanim zadzwonisz sprawdz jaki masz MAC w konsoli i spisz se go.
     
  6. ArtPe

    ArtPe Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kielce
    Okey dziękuje panowie właśnie tak myslałem ze mac jest przypisany pod kompa , a jezeli chodzi o ustawiania automatyczne też nie działa . Jedynym wyjściem jest kontakt z dostawca internetu na to wychodzi , słyszałem też że trzeba mieć router ale po co mi router skoro połączenie kablowe też jest możliwe :) .
     
  7. the_mask

    the_mask Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    232
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Suwał‚ki, Poland
    Odp: Połączenie Xboxa 360 z internetem PROBLEM !

    Po to, że w routerze klonujesz mac ikasz internet na kilku komputerach bez problemu

    Wysyłane z mojego HTC EVO 3D za pomocą SwiftKey Flow.
     
Wczytywanie...

Poleć forum