1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie Xbox'a z internetem przez komputer

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez maciek14-22, Luty 9, 2009.

  1. maciek14-22

    maciek14-22 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdynia
    Witam

    Mam następujący problem łącze laptopa z Xbox'em i daje dołącz do usługi XBL. A tam Tesuj połączenie... i w tym problem pokazuje sie że " Nie można pobrać adresu IP z tera lub modemu". Co mam zrobic żeby to działało? Z góry dzięki :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. Udostępniłeś połączenie internetowe w laptopie?
    2. Masz odpowiedni kabel zcrossowany? (rozumiem że łączysz xbox - laptop)
     
  4. maciek14-22

    maciek14-22 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdynia
    1.A jak udostępnić?
    2.Używam kabla którym miałem kiedyś połączony komputer i router. A potrzebny jest jakiś inny kabel?
     
  5. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
  6. maciek14-22

    maciek14-22 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdynia
    Tylko że ja mam viste i jest troche inaczej a pozatym jest to laptop a nie PC.
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    zasada jest ta sama.
    a to ze jest to laptop nie ma znaczenia
     
  8. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kabel musi być inny na 95% czy wkładając kabel do x'a i pc na karcie sieciowej PC zapala się dioda?
    Reszta w linku powyżej.
     
  9. maciek14-22

    maciek14-22 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdynia
    Ale w laptopie nie mam żadnych diod na karcie sieciowej.
     
  10. maciek14-22

    maciek14-22 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdynia
    Opisze robie i gdzie nie wiem co zrobić. Powiem tylko że mam Viste po angielsku.

    A więc : Klikam START, Control Panel, Network and Internet i potem pod Network And Sharing Center klikam View Network computers and devices a tam pokazuje mi się Residential Gateway i MACIEK-PC i co dalej bo jak wpisuje w Start -> Uruchom ->
    cmd -> ipconfig /all
    klikam a tam nie pokazuje sie żadne DNS i co teraz?
     
  11. mck82

    mck82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ....Tu i teraz....
    A Kur.a w laptopie nie masz sieciowki??

    To gdzies ty go kupil??

    Od papy smerfa??

    To wymysl cos..

    Skoro komędy z xpeka roznia sie tymi co sie wpisuje w viscie to proponuje w google.pl ich poszukac...
     
  12. norberdo

    norberdo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    zGora
    ja piernicze jak czytam te odpowiedzi to mi sie noz w kieszeni otwiera.

    1. Podlaczasz laptopa i x'a tym kablem co byl dolaczony do x'a.
    2. PPM daj na ikonke sieci (po prawej na dole), klikasz Centrum Sieci i Udostepniania (odpowiednik po angielsku bodaj Network And Sharing Center). Tam po lewej masz Zarzadzaj Polaczeniami Sieciowymi (5. opcja od gory, bodaj Manage Networks czy cos takiego). Wlacza sie okno z sieciami.
    3. Klikasz PPM na siec ktora chcesz udostepnic x'owi i dajesz Wlasciwosci (Properties). Wchodzisz w zakladke Udostepnianie (ostatnia).
    4. Zaznaczasz pierwsza opcje, "Udostepnij to polaczenie... blablabla", wybierasz (jesli jest opcja) ktorej sieci chcesz udostepnic. Jesli opcji nie ma, to znaczy ze jest tylko jedna siec ktorej mozesz udostepnic.
    5. Wroc do pierwszej zakladki, kliknij dwukrotnie protokol TCP/IP i upewnij sie ze wszystko jest puste.

    Sprobuj teraz podlaczys sie x'em do netu. Oczywiscie nie zapomnij po udostepnieniu zresetowac polaczenie. Jesli nie bedzie dzialalo wroc do punktu 5 i wpisz adres: 192.168.0.1, maske 255.255.255.0. Teraz powinno dzialac (u mnie przynajmniej dziala). I cierpliwosci bo to udostepnianie dziala jak chce, raz tak a raz nie ;)

    Koniec przekazu. Jesli pomoglem, podziekuj :)
     
  13. maciek14-22

    maciek14-22 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdynia
    Dzięki bardzo. Zaraz sprawdze :) W końcu ktoś mi logicznie opowiedział :)
     
  14. norberdo

    norberdo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    zGora
    moze nie tak do konca logicznie opisalem - raczej chaotycznie - ale mam nadzieje ze sie uda ;)
     
  15. maciek14-22

    maciek14-22 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdynia
    No ale przynajmniej zrozumiałem. Udało się podłączyć Xboxa do internetu przz komputer ale Xboxa z komputerem nie, pokazuje sie żebym zmienil ustawienia internetu jakby mi ktos napisal jak to zrobic był bym wdzięczny :) A i jak podłączyłem X'a do XBL to pojawiła sie aktualizacja czy instalowac ją bo czytałem że są z nią problemy a na XBL mi specialnie nie zależy tylko tak chciałem wyprubować chyba że mi sie spodoba ale boje sie że dostane bana i nici z gwarancji a pozatym nie chcialbym czegos zepsuc przez tą aktualizacje. A i ostatnie pytanie czy bana dostaje sie kiedy przychodzi fala czy pojedynczo tez mozna dostawać? Z góry dzięki :)
     
  16. norberdo

    norberdo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    zGora
    1. Emmmmmmm......... nie wiem czy dobrze rozumiem...... udalo Ci sie podlaczyc Xboxa do neta przez komputer, ale nie udalo xboxa z komputerem????:confused: Przeciez tu jedno sie z drugim wyklucza...:confused:
    2. Czemu niby bana mialbys dostac?:confused:

    Przeciez skoro sie pojawila aktualizacja, to xbox jest podlaczony do internetu :|

    wymiekam..
     
  17. maciek14-22

    maciek14-22 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdynia
    Ok udało mi się połączyć komputer z Xbox'em ale na reszte pytań nie znam odpowiedzi :)
     
  18. norberdo

    norberdo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    zGora
    Grajac w oryginaly przez neta bana nie dostaniesz. Nawet na przerobionej konsoli. Ale jak gdzies bylo napisane, bany to loteria, mozesz grac w piraty non-stop przez siec i nie dostac bana, a podobno mozna dostac za granie w oryginaly na nieprzerobionej.
     
  19. maciek14-22

    maciek14-22 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdynia
    No tak ale ja gram na piratach. A teraz jest fala banów. I czy mam instalować tą aktualizacje?
     
  20. norberdo

    norberdo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    zGora
    Aktualizacja nic do banow nie ma przeciez...

    Jesli grasz przez siec, to graj w oryginaly - tak bezpieczniej. Ale do odwaznych swiat nalezy...
     
  21. maciek14-22

    maciek14-22 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gdynia
    Ale nie chodzi mi oto że aktualizacja ma coś do banów tylko czy nie będe miał po niej problemów z dźwiękiem czy tam obrazem bo czytałem że podobno może tak być?
     
Wczytywanie...

Poleć forum