1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie Xboxa z PC - problem.

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez bartolinos15, Kwiecień 9, 2011.

  1. bartolinos15

    bartolinos15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    226
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam, postanowiłem po wielu przeczytanych postach założyć jednak własny temat z opisem takiego problemu gdyż w żadnym nie znalazłem odpowiedzi co do mojego problemu, bo chciałbym rozszerzyć możliwości Xboxa i udostępniać media z kompa do niego. A więc tak: komputer i Xbox podłączone kablem rj-45 do routera, a on ma przyłączoną do siebie antenkę od internetu radiowego która stoi na dachu. Próbowałem łączyć się przy pomocy Media Center który jest komponentem Windowsa 7 PRO z Xboxem i za każdym razem nie znajdowało urządzenia. To samo z Tversity i PS3 Media Serwer, a także WMP 12. W czym może być problem. Router to TL-WR543G. Proszę o rady.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Gerrard845

    Gerrard845 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    185
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja miałem podobny problem, mam Livebox'a i po prostu odblokowałem port 41952, a w protokole ustawiłem TCP i działa.
     
  4. bartolinos15

    bartolinos15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    226
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Niestety, przy pozycji Konfigurowanie urządzenia Extender pojawia się błąd. Zaporę nawet wyłączyłem i nic.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Odblokowanie portow na routerze nic nie da bo nie laczysz sie z netem, polaczenie konsola pc jest po stronie intranetu i porty te jak juz otwiera sie w kompie ktory ma dac tego wmc, router ma wlasna podsiec tzn wlaczone dhcp czy pobiera ustawienia z sieci radiowej ?
     
  6. bartolinos15

    bartolinos15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    226
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    DHCP jest wyłączone bo Xbox nie pobiera mi adresów , wszystkie adresy wpisywałem do konsoli ręcznie.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec xbox szuka w sieci usługodawcy neta, musisz wlaczyc DHCP lub recznie wpisywac ustawienia, najlepiej dac inna maske podsieci inna klase ip wtedy xbox powinien znaleźć twoj komp
     
  8. bartolinos15

    bartolinos15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    226
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Oczywiście wszystko wpisuję ręcznie bo DHCP nie przydziela mojego adresu automatycznie do konsoli. Maskę podsieci jak dam inną to wywala błąd już na początku, przy drugim punkcie, a ip przypisałem o jeden wyższy niż na kompie i też nic z tego. Sam już nie wiem o co chodzi, widocznie musi być coś u dostawcy, ale jakbym mu powiedział czy zmieni mi trochę ustawień np. na adres automatyczny bo nie działa mi Media Center w Xboxie to pewnie by mnie wyśmiał, że taki staruch jak ja jeszcze gra czy ogólnie używa Xboxa:/
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Moze i z ciebie staruch ale czytac ze zrozumieniem to nie potrafisz, wlacz ze te DHCP i zmien pobieranie adresu dla routera na dynamiczne lub statyczne w zaleznosci jak uslugodawca ci przydziela to ip ale podejrzewam ze po mac adresie, zmien tez adres routera w zalenzosci od klasy ip i da sobie takze innej klasy ip niz masz u uslugodawcy np jak on ma:

    Twoje IP 192.168.1.32
    Maska: 255.255.255.0
    Bramka: 192.168.1.1
    dns: 192.168.1.1

    To zmien np na:

    Twoje IP 10.0.0.45
    Maska: 255.0.0.0
    Bramka: 10.0.0.1
    dns: 10.0.0.1

    Lub na odwrot

    Robisz kolejna podsiec i w tej sieci bedziesz tylko ty i xbxox
     
  10. bartolinos15

    bartolinos15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    226
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    !Brudsien super, wszystko działa, przypisałem od nowa ustawienia w Xboxie(przywróć ustawienia fabryczne), włączyłem DHCP w routerze i pozmieniałem adresy i OK. Dzięki za pomoc. Leci dziękuję x100
     
Wczytywanie...

Poleć forum