1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie xbox'a z Windows Media Center

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez bqa303, Czerwiec 28, 2011.

  1. bqa303

    bqa303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KRK
    Cześć, Mam problem z połączeniem xboxa z laptopem i Windows Media Center ( WIN 7 ). Mam router TP linka, x box podpięty po kablu, lapciak przez WiFi. Za pierwszym razem wyskoczył mi komunikat na klocku, że trzeba wpisać kod w WMC na lapku i tak też zrobiłem, jednak synchronizacja nie zakończyła sięsukcesem. Na xboxie pojawił się komunikat, że nie można połączyć i proszę uruchomić klocka jeszcze raz. Przy każdej kolejnej próbie połaczenie wyskakuje takie samo powiadomienie, " nie udało się połączyć, zrestartuj konsole i spróbuj ponownie"….
    Mam najnowszą wersję FW na Xboxie, konto gold. Lapciak na win 7 z sp i wszystkimi dostępnymi aktualizacjami.

    Jak ktoś wie w gdzie leży problem proszę o pomoc.
    Z góry thx i pozdrawiam,
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  4. bqa303

    bqa303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KRK
    dzięki za pomoc, sprawdzę wieczorem. Czyli z WMC nie przejdzie? :)
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jak się pokombinuje to pewnie przejdzie, ale ja bawić się w to nie chciałem. Dużo wygodniejszy jest ps3 server
     
  6. bqa303

    bqa303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KRK
    właśnie ciekawi mnię to dlaczego wyskakuje taki błąd na xboxie. No ale ok PS3MS jest lepszy to nie bedę zawracać sobie głowy WMC
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zapora w systemie dopuszcza konsole do wmc ?
    Mozesz jeszcze uzyc windows media player udostępniając konkretne katalogi, beda one widoczne w zaleznosci od wyboru kategorii w biblioteka filmow, biblioteka muzyki lub biblioteka obrazow
     
  8. bqa303

    bqa303 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KRK
    @UP
    Generalnie, udostępniłem wszystko co mam na lapciaku dla Xboxa i z poziomu xboxa mogę wszystko przeglądać, tylko nie przez WMC.
    Zainstalowałem wczoraj PS3 Media center i wszystko śmiaga jak trzeba napisy w filmach itp.

    To zadam jeszcze jedno pytanie, czy jest jakaś aplikacja, dzięki której mogę udostępniać obraz z laptopa na telewizorze, bez konieczności podpinania kablem to tv? Chodzi mi o oglądanie seriali z megavideo na telewizorze?

    z góry thx
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A windows ktory masz ma WMC ?
    Co do dodatkowego pytania to jakis żart ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum