1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie z internetem.... POMOCY...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Łukasz Szymanek, Czerwiec 22, 2013.

  1. Łukasz Szymanek

    Łukasz Szymanek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tomaszowice, Poland
    Witam wszystkich na wstępie.

    Otóż mam problem z połączeniem do internetu mojego xboxa slim...

    Mam internet od neostrady przez modem speedtouch 330. Modem jest podpięty do laptopa (Sony Vaio VGN-FS485B0), przez usb na którym stoi windows xp.
    Do tego całkiem niedawno dokupiłem router ASUS RT-N10E.

    I tu moje pytanie czy da się z tego coś sklecić, żebym miał dostęp do internetu w xkolcu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    A czemu ma się nie dać podpinasz lapka z klockiem do routera a router do modemu
     
  4. starpaker

    starpaker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No chyba, że masz router z ADSL/DSL to wtedy modem Ci nie potrzebny bo wpinasz kabel od telefonu do routera, konfigurujesz i router pełni funkcje routera
     
  5. Łukasz Szymanek

    Łukasz Szymanek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tomaszowice, Poland
    Modem jest ADSL, a router zwykły jak do kablówki.

    A mógłbyś napisać jakim kablem co do czego? Krosowanym, niekrosowanym?

    Edytuj posty, nie pisz jeden pod drugim - Jabar
     
  6. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    1.zwykły kabel ethernet
    2. ja mam tak jak wcześniej napisałem laptop podłączony kablem ethernet do routera, xbox podłączony innym kablem ethernet do routera, i router też kablem ethernet do modemu wielkiej filozofii w tym nie ma, potrzebujesz 3 kable ethernet chyba że złapiszesz laptopem wi-fi z routera to wtedy wystarczą 2
     
  7. Łukasz Szymanek

    Łukasz Szymanek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tomaszowice, Poland
    Hmm... Ale do mojego modemu nie da rady ethernetowgo wpiąć, jest miejsce tylko na krosowany.
     
  8. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    yyyy kolego przeciez krosowany i ethernet maja te same wtyczki


    chyba ze mylisz kable sieciowe z kablem telefonicznym
     
  9. Łukasz Szymanek

    Łukasz Szymanek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tomaszowice, Poland
    Chodzi o to, że w modemie mam wejście tylko na taki telefoniczny ;]
     
  10. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Na prawdę nie rozumiem dlaczego nie kupiłeś routera z wbudowanym modemem adsl. Pozbył byś się wtedy tego dziadowskiego speedtouch 330.
    Wprawdzie możesz udostępnić internet z laptopa na router i do niego podpiąć konsolę, ale jak dla mnie takie rozwiązanie jest bezsensowne.
     
  11. Bogusz

    Bogusz Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubartów
    A masz w laptopie wejscie na kabel ethernet? Jesli tak to podepnij bebezpośrednio do konsoli i udostępnij internet innym urządzeniom. na youtube masz poradnik jak to zrobić.
     
  12. Łukasz Szymanek

    Łukasz Szymanek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tomaszowice, Poland
    Mógłbyś rozwinąć swoją myśl z tym udostępnianiem interntu na router, a potem podłączenie routera pod xkloca? Byłbym wdzięczny ;]
     
  13. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    733
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
  14. Łukasz Szymanek

    Łukasz Szymanek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tomaszowice, Poland
    Chyba najlepszym wyjściem w moim wypadku będzie kupno routera z wbudowanym modemem ;/
     
  15. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    733
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Dokładnie tak
     
  16. Łukasz Szymanek

    Łukasz Szymanek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tomaszowice, Poland
    Gdzieś wyczytałem, że da radę połączyć xkloca do neta, jeśli ma się dwie karty sieciowe w laptopie. I wygląda na to, że ja mam dwie. No i jak podłączam ethernetem konsolę do lapka i udostępniam połączenie telefoniczne w lapku, to miomo wszystko po wybraniu opcji Sieć przewodowa w xboxie, karze mi podłączyć ethernet do routera lub modemu... Ma ktoś jakieś lekarstwo na to?
     
  17. starpaker

    starpaker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ale co rozumiesz przez to, że masz dwie karty sieciowe w laptopie?? Masz dwa LANy czy LAN i Wi-Fi (w to pierwsze nie wierze - chyba, że sobie drugą kartę przez USB dołączyłeś). Jeżeli Twoja karta Wi-Fi nie ma możliwości udostępniania internetu to tego nie zrobisz. Jak natomiast nie chcesz wydawać pieniędzy na kolejny router to konsolę połącz z laptopem przez skrętkę (bo i tak z tego co się orientuje Speedtouch łączy się z komputerem przez USB) i na komputerze udostępnij internet
     
  18. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Podaj model laptopa, mi też nie chce się wierzyć że masz 2 karty sieciowe.
     
  19. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    Ja mam u siebie w laptopie dwie karty : LAN i Wi-Fi. W zakładce połączenia sieciowe zaznaczam obie, mostkuje połączenie i wszystko działa (minus, że laptop musi być ciągle włączony ale to chyba logiczne ). Speedtouch 330 z tego co pamiętam podłączasz przez USB więc nie powinno być z tym żadnego problemu.
     
  20. Łukasz Szymanek

    Łukasz Szymanek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tomaszowice, Poland
    Próby połączenia mostkiem tych dwóch połączeń kończą się powiadomieniem, że do połączenia mostkowego muszę połączyć LAN z wi-fi...
     
  21. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Kolego poczytaj trochę o udostępnianiu połączenia internetowego, bo mam wrażenie że próbujesz coś zrobić ale nie masz o tym pojęcia.
    Na google masz sporo opisów i przykładów...
     
Wczytywanie...

Poleć forum