1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

połączenie z internetem RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez luki_10_1997, Listopad 9, 2012.

  1. luki_10_1997

    luki_10_1997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam, Mam konsolę z RGH i ostatnio znikneły mi okładki i tła. Wcześniej okładki pobierały się same, a teraz moje IP konsoli jest 0.0.0.0 wczesniej było coś 192.168.1 chyba i nie mam zielonego pojęcia co zrobić. To jest jakiś problem z konsolą czy z internetem, a może z czymś jeszcze innym. Pomocy!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    xbox nie pobiera IP z routera. jest w ogole podlaczony do niego? same zera swiadcza o braku polaczenia lub zmienionych ustawieniach w routerze.
     
  4. luki_10_1997

    luki_10_1997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    no wlasnie ostatnio zmieniałem ustawienia routera to co teraz zrobić?
     
  5. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    zmienic je na prawidlowe:) byc moze DHCP jest wylaczone.
     
  6. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    A ja ostatnio grzebałem coś przy silniku i teraz moje Mondeo nie chce zapalić. Co mam teraz zrobić?
     
  7. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    podlaczyc przewody wysokiego napiecia jezeli to benzyna.

    a w zasadzie patrzac na to jak odkreca sie przedni zderzak to. zezlomuj to gowno.
     
  8. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    U nas mało płacą , około 600 za tonę , a mondek ma niecałe 1300 kilo (z rezerwą w zbiorniku). Co se za to kupię? Waciki??
    Przedniego jeszcze nie ruszałem , ale za to tylny już dwa razy zmieniałem.... [no , brama była za wąska...... (tak se to tłumacz)].
    SRY ALL za totalny offtop. plisssssss don't ban ;-)
     
  9. luki_10_1997

    luki_10_1997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ale że zmienić ustawienia w routerze czy xboxie?
     
  10. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2718
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: połączenie z internetem RGH

    W ruterze ustawienia zmien najlepiej domyślnie przywróc.



    HTC Desire HD @ Tapatalk 2
     
  11. luki_10_1997

    luki_10_1997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ale cos mi sie spieprzylo i tylko na tych dziala, moze uda mi sie na xboxie zmienic
     
  12. luki_10_1997

    luki_10_1997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    no nie wiem mam niby połaczenie z routerem ale IP dalej jest 0.0.0.0 i dalej nie ma okładek, a może jakieś inne ustawienia sieciowe zastosować, no nie mam pojęcia
     
  13. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    jak masz polaczenie, jak masz 0 zamiast ip? chyba polaczenie kablem, ale router nadal nie nadaje ip. czyli nie masz polaczenia.
     
  14. luki_10_1997

    luki_10_1997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    jak wchodze w zwykłego dasha, ustawienia sieci, wybieram mój ruter i pokazuje że jest podłaczone do internetu, jak wchodze w skonfiguruj siec to wszystko jest ustawione automatycznie i jest 0.0.0.0 dodam też że próbowałem ustawić ręcznie te adresy co mam zapisane w routerze ale też nie pomogło

    Kurde... nie wiem co zrobiłem ale zniknął mi plik launch.ini i rgh nie uruchamia się domyślnie może wiecie jak to naprawić
     
  15. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    ponownie umiescic ini na HDD1.
     
  16. luki_10_1997

    luki_10_1997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ok, a co można zrobić z tym internetem?
     
  17. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    DHCP masz wlaczone? nie moze byc polaczenia z netem skoro klocek nie dostal ip. zrob kopie ustawien a potem przywroc router do ustawien fabrycznych. albo takich przed tym jak cos zmieniales i przestalo dzialac.
     
  18. nemir973

    nemir973 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Na kazdym routerze jest guziczek reset trzeba go przytrzymac od 5 do 10s. zalezy od modelu wtedy wszystko wraca do ustawien fabrycznych
     
  19. luki_10_1997

    luki_10_1997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dobra, dobra ostatnio dzwoniłem do neostrady bo mi się zawiesił i kazał mi przywrócić ustawienia fabryczne i mam tak dalej

    A jeszcze jak mam wgrać dobrze skonfigurowany plik launch.ini tak aby uruchamiał mi się FSD automattycznie po starcie konsli
    I jeszcze jedno co to jest Xexmenu i xexloader to jest to samo czy coś innego

    Okej z okładkami sobie poradziłem,ale teraz co mam zrobić aby FSD uruchamiał się od razu po starcie?
     
Wczytywanie...

Poleć forum