1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie z internetem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Jasior, Październik 29, 2010.

  1. Jasior

    Jasior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Siema!
    Mam problem , mianowicie podłączam modem kablem pod xboxa i nie moge się polączyc ;/ tzn. wystepuje blad , jak klikam przetestuj polaczenie to nie laczy sie xbox360 z siecia.
    Jak to rozwiązac? Zalezy mi bo kupilem fable 3 i chce sciagnac dlc :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    o ile dobrze wiem to bez routera nie będziesz mieć xbl
     
  4. p3rry

    p3rry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    lublin/dundee (SCO)
    kolega @mihcal5 ma rację, bez routera nie pojedziesz. Kup jakiś tani, chyba, że chcesz zaszaleć :), konfiguracja zajmuje max 15 minut. W niektórych żeby działały Ci inne sprzęty do niego podłączone musisz sklonować MAC adres komputera.
     
  5. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Jeśli masz neostrade to najtaniej będzie załatwić LiveBox'a zajdź do punktu neo i zapytaj bo powinni ci go zaoferować wcześniej.
    I nie wiem czy LB chodzi pod obcą siecią bo na allegro tego pełno
     
  6. Jasior

    Jasior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  7. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    To najlepiej będzie jak kolega wyżej mówił kup jakiś ruter, najpierw popatrz parametry żeby żeby ci odpowiednio łącze dzielił jak byś na przyszłość podłączał więcej sprzętów
     
  8. Jasior

    Jasior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok :) jutro jade kupić router

    oczywiscie bezprzewodowy?
     
  9. p3rry

    p3rry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    lublin/dundee (SCO)
    Jeśli masz WiFi w kompie, xboxie itp to jak najbardziej bezprzewodowy, sam zobaczysz jakie to ułatwienie życia :D
    I lepiej router od bezprzewodowego modemu z TOYA, będzie twój i nie musisz płacić dodatkowych pieniędzy za niego co miesiąc.
    Mały oftop, edytuj swoje posty, mody nie lubią niepotrzebnego nabijania i śmiecenia w temacie, pozdrawiam.
     
  10. Jasior

    Jasior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli kupie router i bd mogl juz podlaczyc ? czy bd potrzebowac czegoś jeszcze??
    czytałem tez gdzies ze mozna jakos xboxa do kompa podłaczyc i wtedy tez bedzie internet, to prawda?
     
  11. p3rry

    p3rry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    lublin/dundee (SCO)
    Osobiście mam dwa routery, zamiast leżeć bezczynnie podłączyłem oba. Gdy będziesz kupował, powiedz w sklepie jaki masz internet, dostawcę i do jakiego modemu chcesz podłączyć, nie każdy jest taki sam i nie każdy się nadaje. Jeśli nie masz kabli to też się przydadzą. Zapewne da się podłączyć xboxa do internetu poprzez komputer, wtedy komp pracuje na zasadzie routera. Jednak musi być cały czas włączony, a za tym idą dodatkowe koszty, prąd, dodatkowa kara sieciowa, oraz trzeba wiedzieć jak i co ustawić.
     
  12. Jasior

    Jasior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli sam router wystarczy ?? xbox sam odbierze sygnał?
    w sumei internet mi jest potrzebny na chwile , zeby sciagnac dlc do fable , bo w multi to raczej na kompei gram.


    a nie dałoby rady podłączyć kabel ethernete do laptopa i mobilny internet do lapka? Moze wtedy jakos by ruszył ten internet
     
  13. Jasior

    Jasior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  14. Blue

    Blue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Żebys mial neta w konsoli, musisz kupić router żeby go podzielić na inne urządzenia, tak jak pisali poprzednicy. Żeby sobie nie komplikować życia nie ma innej opcji.
     
Wczytywanie...

Poleć forum