1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

połączenie z laptopem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez grzegorz1652, Grudzień 6, 2011.

  1. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam. mam problem już od dwóch dni walczę żeby połaczyć swojego xbox'a z laptopem i za chiny ni moge mój windows to 7 . łacze się oczywiście za pomocą kabla skrosowanego i jeszcze jedno wcześniej dwa dni temu działało bez problemu wszystko i po jakichś 3godz. samo się rozłaczyło i od tego czasu nie mogę nawiązać połaczenia :( ustawiałem już chyba wszystko co możliwe i jak możliwe i dalej nic :( proszę pomóżcie ... laptop łączy się bezprzewodowo z livebox-em i od laptopa mam kabel do konsoli i jak ot tak wszystko podłącze to na windzie pisze mi sieć niezidentyfikowana brak dostepu do internetu :( pomóżcie bo już nie mam siły

    raport statusu błędu
    W: 0000-000B
    X: C000-4003
    Y: 0000-0000
    Z: 0000-0000
    ID: FFFF-FFFF
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Obecnie nie wazne czy masz kabel krosowany czy tez nie każda sieciowka 1Gbit potrafi sie automatycznie "krosowac"
    Masz tylko zapore windowsa czy tez inna np z antywirusem ?
    Jakie ustawienia sieci masz w konsoli tzn io, bramka, dns, maska ?
    Próbowałeś z połączeniem mostkowym miedzy karta sieciowa, a wifi ?

    Nie lepiej sie podłączyć pod liveboxa przewodowo lub bezprzewodowo ?
     
  4. pzajac2

    pzajac2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
    Ja podobną konfigurację Router < -- Wifi -- > Laptop < -- kabel krossowany -- > Xbox zrobiłem, to musiałem zmostkować połączenia w panelu sterowania. Wtedy xbox przez DHCP sam sobie skonfiguruje adresy IP.
     
  5. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    zapore mam wyłączoną mam tylko windows defender.... a jesli dam połaczenie mostkowe to nie bede miał neta na laptopie a mi zależy żeby był na laptopie bo potrzebuje na nim uruchomić xbslink żeby grać przez system link
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Przy połączeniu mostkowym będziesz mial internet, samo połączenie powoduje m.in. że karta sieciowa i dalsze urządzenia czyli xbox pobierają ustawienia DHCP od routera czyli liveboxa
     
  7. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    zrobiłem to poł. mostowe i nie dośc że nie mam na xboxie dalej neta nawet nie wykrył ip ani nic to jeszcze jest tak jak mówiłem że na laptopie nie mam neta :(
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Bo livebox wymaga autoryzacji nowych mac adresów, musisz wpisac mac adres z konsoli do liveboxa lub udostepnic polaczenie w ten sposób:
    [​IMG]

    I ustawić recznie ip na karcie sieciowej i xboxie
     
  9. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    udało mi się połączyć mostkowo i mam neta na laptopie tylko na xboxie dalej nie :(
     
  10. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. pzajac2

    pzajac2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    70
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Częstochowa
    Na pewno dobsze skonfigurowałeś router LiveBox?
     
  12. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    chyba tak weszłem w sieć bezprzewodowa i tam wpisałem nowy mac adres... a muszę wyłączyć filtrowanie adresów mac? czy może być włączone? i jak z zabezpieczeniami mają być wył. czy może być włączone?
     
Wczytywanie...

Poleć forum