1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie z monitorem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sobu, Maj 26, 2011.

  1. sobu

    sobu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,

    kupiłem dziś kabel hdmi -> dvi. Odłączyłem kabelek od komputera, na jego miejscu zainstalowałem kabel łączący z konsolą. Włączam konsolę i monitor, po ok 5 sekundach pojawia się "No signal" Mój monitor to IIyama Pro lite E1900SV. szukałem w opcjach konsoli czy nie trzeba czegoś przełączyć czy coś, jednak nic nie znalazłem. Z góry uprzedzam że na dzwięku mi nie zależało więc nie kupiłem przejściówki ;). Liczę na pomoc, bo w google znalazłem tylko jak połączyć, nie było nic o problemach z połączeniem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    Monitor po prostu nie obsługuje sygnału z HDMI. Tylko w tym przypadku kabel VGA. Kumpel też miał ten problem nawet miał chyba taki sam monitor i tylko kabel VGA pomógł
     
  4. sobu

    sobu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tylko ten monitor nie ma wejścia VGA, co najwyżej D-sub, wystarczy kupić przejściówkę Dvi - Dsub ?
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  6. sobu

    sobu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Trochę czasu minęło od ostatniego posta, zamiast kupna kabla zainwestowałem w przejściówkę dvi - vga i wydaje mi się że źle zrobiłem - bowiem monitor nadal nie widzi obrazu. Dla upewnienia się, to wina kabla i przejściówki a nie gniazda dvi w monitorze ? I jeszcze jedno pytanie, na karcie graficznej w komputerze mam wejścia m.in. DVI czy jest zatem możliwość połączenia poprzez komputer?
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Resetowales ustawienia video konsoli po podlaczeniu hdmi - dvi ?
    przejsciowka dvi - vga to analog nie da sie zrobic z hdmi analogu za pomoca kabla, twoj monitor ma wejscie dvi ale moze to byc analogowe wejscie dlatego nie ma obrazu
    Co do komputera wykluczone bo tam jest wyjscie nie wejscie
     
  8. sobu

    sobu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ustawień nie resetowałem, czyli po prostu kupić kabel hdmi - vga z allegro aby był obraz?
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wlaczasz konsole za pomoca pada i trzymasz jedniczesnie Y i prawy spust, reset robisz gdy kabel hdmi - dvi jest podlaczony do konsoli

    Masz analfabetyzm funkcjonalny ?
     
  10. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    jakie masz to dvi? I, D, czy A?
     
  11. sobu

    sobu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dvi - d (24+1)
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec powinno dzialac, choc np u mnie mimo ze monitor ma DVI-I, kabel ma DVI-I to konsola wybiera sygnal analogowy a nie cyfrowy, a i monitor wedlug komputera obsluguje HDCP ale konsoal juz tego nie "widzi"
     
  13. kamile1

    kamile1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, nie chcę zakładać kolejnego tematu więc napiszę tutaj. Lepiej będzie sie grało na monitorze asus vw221 22cale czy na zwyklym tv 25cali?
     
  14. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    @Sobu

    zresetuj konsolę.
     
  15. lolek1990

    lolek1990 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Co rozumiesz pod pojęciem "zwykły TV", chodzi tobie bardziej o TV CRT? Jeżeli tak to myślę że lepsze doznania z gry będą na monitorze, mimo iż ma mniej " lecz też to nie będzie rewelacja.
     
Wczytywanie...

Poleć forum