1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Połączenie z telewizorem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez RubSon, Styczeń 14, 2014.

  1. RubSon

    RubSon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, szukałem na forum odpowiedzi na moje pytanie ale nie do końca udało mi się znaleźć tak więc muszę je zadać żeby móc być pewnym. A chodzi tutaj o połączenie xboxa 360 elite z telewizorem za pomocą kabla z hdmi na dvi + 2 czincze. Czy takie polaczenie bedzie dzialalo i wygladalo lepiej od normalnego polaczenia po eurozlaczu?
    Linj do kabla : Kabel przejściówka DVI - HDMI + jack 3,5 mm, 5 m (3817368653) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Link do mojego telewizora : LG RZ-26LZ55 - Telewizor - Opinie.e-commerce.pl - LG RZ-26LZ55

    Proszę o szybkie odpowiedzi ponieważ jakość na eurozlaczu jest porazajaca...

    Pozdrawiam, RubSon
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    slabo szukales, naprawde, oczywiscie ze po HDMI bedzie lepiej niz po Euro, tylko masz telewizor HD Ready wiec nie oczekuj oszalamiajacego obrazu, a po drugie nie masz HDMI w tym telewizorze ze chcesz sie po DVI podlaczac??
     
  4. RubSon

    RubSon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No wlasnie nie ma w nim wejscia na hdmi, to jest ten problem. Tylko zastanawiam sie czy taka przejsciowka jaka podalem w linku bedzie dzialac i wszystko bedzie w porzadku? Bo samo dvi na obraz a czincze na dzwiek wiec wydaje mi sie ze powinno byc dobrze.
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    powinno dzialac, ale ja bym wolal kupic sam kabel HDMI->DVI a dzwiek wziasc z oryginalnego kabla AV, tak jak sie podlacza do monitora, tutorial jest na forum
     
  6. RubSon

    RubSon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm? Teraz to juz sam nie wiem... chcialbym miec 100% pewnosci, ze na tym kablu jaki pokazalem bedzie to wszystko na pewno dzialac. :-\ Bo obraz bedzie na pewno, ale czy bezie dzwiek?
     
  7. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  8. RubSon

    RubSon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to dziekuję bardzo za odpowiedz. :) W razie jakby dzwieku nie bylo to pobawie sie w rozbieranie tego plastiku w oryginalnym kablu. :)

    Pozdrawiam, RubSon
     
  9. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  10. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    po co mu ta przejsciowka skoro to samo uzyska na oryginalnym kablu AV
     
  11. RubSon

    RubSon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Krzychu, widze tutaj ten kabelek jaki mi wstawiles i teraz dopiero zaczalem sie zastanawiac czym rozni sie liczba pinow w kablach dvi?
     
  12. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  13. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Liczna pinów jest zależna od wersji złącza, twój TV ma 3 generacje (a przynajmniej tak wygląda na zdjęciu) to praktycznie to samo co hdmi tylko z dźwiękiem jest problem bo nie każde urządzenie potrafi z tego korzystać.
     
  14. RubSon

    RubSon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Barman, czytalem o tym na wiki ale niestety nie polapalem sie w tym wszystkim dlatego zapytalem.

    Krzychu, czyli podczas wyboru kabla tez musze zwrocic uwage na ilosc pinow? Skoro mowisz ze moj tv ma wejscie trzeciej generacji to czy ten kabel ktory podalem bedzie pasowal? Bo z tego co widze na wiki to nalezy on do drugiej generacji.
     
  15. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W zasadzie to źle spojrzałem bo to DVi-I (dual), ale nie znalazłem nigdzie dokładnych info, w skróconym mamułalu jest bałagan a strona na których znalazłem lepsze zdjęcia jest zawirusowana. http://obrazki.elektroda.pl/3477190000_1328552292.jpg Równie dobrze może tam być wstawiony taki typ gniazda ale może nie być w pełni wykorzystane.
    Nowsze złącza są kompatybilne z starszymi kablami co wynika z ich budowy, za to starsze złącze nie jest kompatybilne z nowszym kablem (nie posiada "dziurek").

    Masz 2 możliwości teraz to tylko twoja decyzja jak to podłączysz.
     
  16. RubSon

    RubSon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam dokladnie takie samo wejscie dvi co na obrazku. Tylko czy jest roznica w jakosci co do dvi-d a dvi-i? I jaka roznica jest pomiedzy dual link a single link?
     
  17. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Teraz to żeś popłyną.... Dostałeś link do wiki wystarczy przeczytać, nie będziemy ci tu kopiować internetu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum