1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

poloczeie sieciowe

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez pablo55555, Marzec 1, 2009.

  1. pablo55555

    pablo55555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam 2 problem : Konfiguracje Xbox Live | Artykuły W tym linku jest podane jak podłoczyc xbox pod kompa i zeby net działal w xboxe . Wiec stanolem na tym momecie : Następnie w opcjach połączenia internetowego wchodzimy w zakładkę „Zaawansowane” i w „Udostępnianiu połączenia internetowego” zaznaczamy wszystkie dostępne opcje. Jeśli posiadasz aktywną Zaporę Windows lub korzystasz z innego firewalla, to musisz wszystko odpowiednio na własne potrzeby skonfigurować lub całkowicie wyłączyć. Przykładowo źle ustawiony firewall może spowodować, że NAT będzie ustawiony na Strict lub Moderate (szczegółowe informacje na ten temat znajdziesz na końcu artykułu).

    Gdzie mam wejść żeby to ustawić??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    w poleczenie sieciowe od internetu zakladka zaawnsowane
     
  4. pablo55555

    pablo55555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    W chodze w poloczenie sieciowe i klika w zakladke zaawansowane i tam nie ma opcij : Udostępnianiu połączenia internetowego
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a z czego masz net??? neostrada??? kablowka radiowka?
     
  6. pablo55555

    pablo55555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak tego nie masz to:
    1. sprobuj wlaczyc w ogole udostepnianie jakiegos folderu. byc moze sie pojawi ta opcja
    2. jak nadal nie bedzie to odpowiada za to usługa "Zapora systemu Windows/Udostępnianie połączenia internetowego".s probuj ja recznie wlaczyc.
     
  8. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    wiesz gdzie zajrzyj?do slownika ortograficznego najpierw wtedy szukaj pomocy



    @TOP
    Zapora jest w panelu sterowania,to samo udostepnianie polaczenia internetowego
     
  9. pablo55555

    pablo55555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ustawiłem wszystko ręcznie w zaporze a net nadal nie che mi działać w konsoli. Gdy robię test w konsoli to jest napisane : karta sieciowa - przewodowa adres ip - potwierdz. wybrany komputer - nie zaliczony. Więc w czym jest tu problem??
     
  10. pablo55555

    pablo55555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    dobra juz wszystko gra dzieki wam za pomoc mozecie zamknąc temat
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    moze sie pochwalisz dla potomnych gdzie był haczyk bo jak znam zycie to zaraz ktos o to samo bedzie pytał
     
  12. pablo55555

    pablo55555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Najpierw trzeba wejść w panel sterowania - połączenie sieciowe - połączenie lokalne-właściwości -protokół internetowy TCP/IP. Później trzeba wpisać to co poniżej :
    Dla kompa :
    * Adres IP: 192.168.0.1
    * Maska podsieci: 255.255.255.0
    * Brama domyślna: 192.168.0.1
    * Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34
    * Alternatywny DNS: 217.98.63.164
    A to trzeba wpisać w konsoli :
    * IP Address: 192.168.0.2
    * Sunet Mask: 255.255.255.0
    * Gateway: 192.168.0.1
    * Primary DNS Server: 194.204.152.34
    * Secondary DNS Server: 217.98.63.164
    Potem wchodzimy w panel sterowania - zapora systemu windows(musi być włączona zapora)-zaawansowane , klikamy raz na połączenie lokalne i wchodzimy w ustawienia tam zaznaczamy wszystko, tak samo klikamy na neostrade i robimy identycznie jak z połączeniem lokalnym .
    A teraz najważniejsze robimy reset konsoli i kompa !!!!!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum