1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

poloczenie z internetem problem !!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pawelcio1, Luty 23, 2011.

  1. pawelcio1

    pawelcio1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    gliwice
    witam kupilem xa z zamiarem grania przez neta i mam problem podpinam kabel do konsolki i nie chce mi sie poloczyc z netem i nie wiem co mam zrobic czy musze cos sciagnac albo zaintalowac prosze o pomoc dzieki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Jak podpinasz .. kabel z konsoli do routera? Kabel z konsoli do komputera? Kabel od neta do konsoli? Twoja wypowiedz jest tak nie logiczna że nic z niej nie rozumiem.
     
  4. pawelcio1

    pawelcio1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    gliwice
    [tak kabel z intrnetu do konsolki i nic ???? nie wiem bo mam ja 2 dzien i nie wiem co zrobic zeby pograc na necie
     
  5. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    masz router? czy tylko kabel wystaje ze ściany? skąd masz internet?
     
  6. pawelcio1

    pawelcio1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    gliwice
    mam router no i kabel wystajacy ze sciny tez ??
     
  7. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Jak nie masz modemu / routera, tylko kabel wystający ze ściany ( internet osiedlowy ) nie będziesz mieć internetu na konsoli bo musiał byś podać jej adres mac adminowi. Najlepiej jakbyś zrobił sobie ICS ( kabel ethernet z komputera do konsoli ) Tyle że trzeba mieć 2 sieciówki i mieć o tym jakiekolwiek pojęcie , a ty go nie masz .

    @edit
    Podłącz kablem ethertnet lub poprzez wifi konsole do routera. Dodaj mac adres konsoli do routera, powinno działać. Ale tutaj pojawia się pytanie czy rozróżniasz modem od routera?
     
  8. pawelcio1

    pawelcio1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    gliwice
    no chyba tak modem to jest rozeslanie internetu przez kabel na inne komputery a router to jest wyslanie internetu bezprzewodowo tak ??
     
  9. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    dobre ;)

    a ten kabel ze ściany to taki inernetowy czy taki telewizyjny?
     
  10. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    modem czy switch? router może być też przewodowy.


    sorry za dwa posty ale coś z multicytatem spieprz.....em.
     
  11. doronio

    doronio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    65
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Amsterdam/Opole
    Najprościej.. zadzwoń do dostawcy internetu.. i podaj problem.
     
  12. Adrianos111

    Adrianos111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2010
    Posty:
    407
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam internet "osiedlowy" bez żadnych routerów. Skonfigurowałem połączenie w konsoli identycznie jak w komputerze i śmiga.
     
  13. Nebeb

    Nebeb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krosno
    ?

    Kabel wystający ze ściany podepnij do wejścia w ruterze/modemie i do wyjścia w ruterze/modemie podejmij jedną końcówkę kabla ethernet a drugą końcówkę podepnij do twojego xbox'a powinien sam rozpoznać to że podłączyłeś do nie go ten kabel ethernet. A jeżeli masz konsole xbox z WiFi i ruter z WiFi czyli bezprzewodowy to połącz bezprzewodowo tego xbox'a z ruterem.

    Jak będzie good (będzie działało) to napisz w tym temacie
     
  14. Nebeb

    Nebeb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krosno
    TO jak nie masz rutera ani modemu to jak ty chcesz podłączyć z jednego wyjścia w ścianie xbox'a i kompa ?
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Switchem
     
Wczytywanie...

Poleć forum