1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ROZWIĄZANY Polskie IP = nic nie kupimy na XBL? (błąd PBR9002)

Temat na forum 'Xbox Live' rozpoczęty przez brattanek, Grudzień 3, 2013.

  1. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1353
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    Jak w temacie kontaktowałem się z support'em MS w sprawie błędu PBR9002 podczas kupowania na XBL (Premium do BF4) myślałem, że sprawa wygląda jak w poście http://xboxforum.pl/konsola-255/xbox-one-w-rekach-xboxforum-pl-182023/index9.html#post1308649. Niestety nie ma tak kolorowo! Support poradził mi, że mam napisać maila i opisać problem, taką otrzymałem odpowiedz:
    Tak więc ponowny kontakt i tłumaczenie, że konto jest na UK. Odpowiedz była taka, że kupuję z PL (tak z polskiego IP) i dodatek nie jest dostępny. Tak więc zapytałem się "czy jak wrócę do Anglii, będę w stanie kupić dodatek? - odpowiedziała, ze Tak".

    Więc obecnie będzie kombinowanie z proxy :p

    Jakieś pomysły jak odpalić XO przez proxy?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Można spróbować jak omijanie blokody regionalnej na 360.
     
  4. MrM

    MrM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 4, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Spróbuj jak radzi The mistic40.
    Co do zmian ip, polecam SoftEther VPN Client Manager. Masa darmowych vpnów ze świata.
     
  5. grzegorz914

    grzegorz914 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam,

    U mnie wszystko działa normalnie, konto na XBL, karta płatnicza, adres IP polski.
    Dziś kupowałem premium do BF4 bez żadnych problemów, zmieniam region konsoli na niemiecki rejestruje kartę płatniczą i podaje niemiecki adres, potem już tylko wchodzę do sklepu i kupuje co chcę.
     
  6. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1353
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    U mnie niestety tak nie działa. Support tez się nie postarał i nic więcej nie pomoże. Jak u innych z PL ip? Wieczorem spróbuję openvpn i zobaczę co z tego wyjdzie.
     
  7. grzegorz914

    grzegorz914 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj zmienić region i język konsoli na niemiecki i tam zarejestruj kartę, być może konta UK mają blokadę na inne regiony.
    Możesz też migrować konto na PL i wtedy zastosować metodę którą ci podałem, jak pisałem wcześniej wszystko działa normalnie z PL i polskim XBL.
    Tą metodą kupowałem BF4, Premium do BF4, Just Dance 2014,.
     
  8. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1353
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    Sprawdzę to wieczorem
     
  9. marus18

    marus18 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poland
    security kiss tunnel vpn ustawiasz angielskie IP i kupujesz gierke przez xbox.com na stronie a ściągasz na konsoli już po zakupie
     
  10. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1353
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    Dobra udało się!

    Szybki poradnik.
    1. Usuwamy antywirusa z systemu - pełna de instalacja
    2. Instalujemy aplikacje:
    SecurityKISS - Free VPN Service
    Connectify - Turn your PC into a Wi-Fi Hotspot and Get Faster Internet
    3. Kablem LAN podpinamy internet do laptopa, uruchamiamy SecurityKISS Tunnel i łączmy się z Anglią. Sprawdzamy IP np. What Is My IP Address? Lookup IP, Hide IP, Change IP, Trace IP and more... jeśli mamy Anglię jest OK.
    4. Uruchamiamy Connectify i ustawiamy jak na zdjęciu poniżej:
    68.jpg
    5. Teraz na XO łączmy się z nowo utworzoną siecią WIFI i sprawdzamy czy mamy Angielskie IP w IE np. What Is My IP Address? Lookup IP, Hide IP, Change IP, Trace IP and more... jeśli wszystko OK przechodzimy do sklepu i możemy już kupować.
    6. Oto efekt:
    [​IMG]

    UWAGA! DODATKI DO BF4 RÓWNIEŻ TRZEBA POBIERAĆ W TEN SPOSÓB!
    [​IMG]
     
    Ostatnia edycja: Kwiecień 12, 2015
    jaszczurka23, kufer111 i MrM lubią to.
  11. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    na szczęście mamy wybór i możemy dać prztyczka w nos durnego M$ i nie kupować ich konsoli bo na PS4 nie zgłasza nikt takich problemów
    ja za butę i bezczelność M$ kupię konsolę konkurencji mimo że mam oba wcześniejsze xboxy
     
    1 osoba to lubi.
  12. Ossuka

    Ossuka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest taki prosty programik IP changer, ale nie wiem czy zadziała w tym przypadku, warto spróbować
     
  13. reaper1

    reaper1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Rozmawiałeś z amerykańskim supportem? JA tak i tam poprawili mi błąd PBR9002 - kupuję normalnie przez PayPal - kupiłem tak Premium i ściągam normalnie dodatkowe mapy.
    Może trafiłeś na "lewego" doradcę.

    Natomiast nieprawdą jest, że polskie IP = nic nie kupisz ... ja kupuję, inni kupują, problemu jakoś nie ma.
    Na YT są filmiki gdzie koleś z polski kupuje kontent mając konsolę ustawioną na USA (polska karta, a adres wymyślił amerykański - nie polecam tego robić, bo to już podlega pod oszustwo, za co może grozić ban). Więc pewnie masz zwyczajnie uszkodzony profil, jakiś błąd w billingowaniu, a doradca nie potrafił Ci pomóc.
     
  14. lukciu24

    lukciu24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie wiecie moze jak jest z zakupem przy uzyciu karty przedplaconej w PLN dostepnych na allegro?
    Komto mam pl na livie, w xbox one na usa gry stoja w USD oczywiscie. Czy po wklepaniu kodu zezdrapki mozna normalnie kupic gre z przewalutowaniem? Jakies dodatkowe koszta? Sadze ze zdrapka 200 zl wystarcza do zakupu wiekszosci gier w us marketplejsie.
     
  15. reaper1

    reaper1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1. 200 zl nie starczy Ci na żadną grę.
    2. Musiałbyś dobić konto taką walutą, jaką będziesz kupował. Jak dobijesz zlotowkami, to nie kupisz nic.
     
  16. lukciu24

    lukciu24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odpowiedz od sprzedawcy:
    jeśli nie można wyświetlić cen w PLN, waluta zostanie przeliczona na zagraniczną wedle stawek MS lub operatora opłaty.

    Czy ktos to sprawdzal? Np jezeli mial kase w gpb i zmienil regio w konsoli na usa i mu przy zakupiemprzewalutowalo na dolary. Podobnie by bylo w pln.
    Przypominam ze na x1 jest inaczej niz na 360 bo mozemy swobodnie zmieniac region posiadajac konto w pl
     
  17. reaper1

    reaper1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Na koncie PL mam ponad 20zl. Nie przeliczylo mi ich ani na funty, ani na dolary.
     
  18. lukciu24

    lukciu24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gdzie sie w konsoli x1 sprawdza stan konta?

    Przewalutowanie moze nastepuje dopiero w chwili proby zakupu.

    Sory za zamieszanie ale zalezy mi na tej metodzie platnosci.
     
  19. reaper1

    reaper1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie da sie.
    Stan konta i zmienić metodę płatności mozesz tu:
    billing.microsoft.com
     
  20. BYKU18051908

    BYKU18051908 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam!brattanek mam pytanko czy konsolka normalnie ci sie łączy na te ip uk bo mi jak sie z wielkim trudem połaczy to mam problem z łczeniem xbox live o co kaman
     
  21. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1353
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    Bez problemu weszło ale bardzo wolno. Potem sportem na UPC i działa.
     
Wczytywanie...

Poleć forum