1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomarańczowe światełko , Pikanie

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez PePePe, Luty 13, 2009.

  1. PePePe

    PePePe Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam od niedawna posiadam Xboxa 360 tego z dyskiem 60GB chyba elite czy tam arcade. Na początku podłączyłem do ekranu LCD i kina domowego i wszystko działało lecz potem chciałem przenieść xboxa na góre i jak już wszystko podłączyłem Zasilacz zaświecił się na Pomarańczowo , zaczął migać a z xboxa dochodził dzwięk pikania.
    Co to może być? Za pierwszym razem wystarczyło lekkie klepnięcie zasilacza i już działał ale teraz przestał.
    Na dole z kinem i LCD dalej działa a na górze normalny tv bez HD już nie.
    Powtarzam WCZEŚNIEJ MI DZIAŁAŁ NA GÓRZE.:confused:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. materac48

    materac48 Banned

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rybnik
    Nie wiem czy to coś pomoże ale z tyłu na kablu masz przełącznik TV i HDTV, przełącz na TV.
     
  4. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    eeee....co przelacznik ma wsplonego z zasilaczem o_O?



    "zly prad" biegnie z gniazdka albo zasilacz pada,moze gniazdko zle zrobione a moze niedocisniety kabel
     
  5. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    A co ma zły prąd do zasilacza heh? Przyjeło się, że faza w gniazdach ma być po lewej stronie, ale to i tak nie robi różnicy dla transformatora wkońcu. Posprawdzaj czy nie ma zwarcia i czy dobrze podłączyłeś kable.
     
  6. ManhunterPL

    ManhunterPL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Może masz bombę w xboxie albo pikachu i pika :D A tak na dobrą sprawę to prawdopodobnie jak kolega wyżej napisał, być może ma zwarcia. A czy twoja wersja zasilacza ma wiatrak, bo słyszałem ze niektóre mają i żółte światło może być spowodowane zablokowaniem się tego wiatraczka.
     
  7. norberdo

    norberdo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    zGora
    jak dla mnie to cos z gniazdkiem jest nie tak a zasilacz po prostu pilnuje by sie konsola nie przypiekla, stad pewnie to pikanie :D Pociagnij prad przedluzaczem z innego pokoju/gniazdka i sprawdz..
     
  8. PePePe

    PePePe Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nastąpiła zmiana , teraz na dole też przestał działać.
    Kable dobrze podłączone na 100% , Gniazdek próbowałem kilka , przełącznik to wiem bo przełączałem. Z kablami raczej nic bo wszystko dobrze i dokładnie podłączone.
     
  9. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    To ze jak naprzyklad jest przeciazenie sieci/zwarcie to zabezpieczenia w zasilaczu dzialaja?
     
  10. pawel92g

    pawel92g Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16

    Heh, żaden z nich, tylko premium :D
     
  11. PePePe

    PePePe Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ta ale offtop mi nie pomoże , chodzi mi czy zna ktoś rozwiązanie na ten problem. Ale i tak chyba zamieniam 360 na ps3
     
  12. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    sprawdz:
    -swoj zasilacz na czyjejs konsoli
    -swoj zasilacz+konsole u kogos w domu
    -swoja konsole u siebie na innym zasilaczu
    -swoja konsole na cudzym zasilaczu u kogos w domu


    wtedy bedziesz wiedzial:
    -czy zasilacz masz sprawny
    -czy x powoduje te "awarie"
    -czy tez moze z pradem cos masz w domu;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum