1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc dla zielonego co dostał Xboxa ;P

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Aggressiv, Kwiecień 27, 2010.

  1. Aggressiv

    Aggressiv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Co nie co tam czytałem o przeróbkach itp
    Dostałem Xboxa, nie mam pojęcia jaką ma przeróbke itp, ściągnąłem 2 kopie, Halo 3 oraz FF XII, Halo 3 chodzi idealnie, FF - niestety odczytuje ją jak płytę z filmem.
    Z tego co słyszałem FF nie do końca jest region free bo nie działa z Wave 4 ( co kolwiek to oznacza )

    Więc pytanie brzmi - jak zrobić update systemu, żeby wszystkie kopie działały ? ( w tym ten FF - szkoda mi płyty :p )
    Albo jak sprawdzić jaki system / przeróbkę posiadam ? ( jedyne co znalazłem to 2.0.8599.0 )
    Jak nie będzie się dało zrobić jak w pkt 1. jak ominąć i tą jedną płytke zmarnuje - jak nie zmarnować drugiej by gra działała ? - jeśli się da.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. thekoniq

    thekoniq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Za nowa wersja wave, musisz nagrać na takim jak Halo 3 (np. wave 3)

    Kupiłeś nówkę czy używkę ??
     
  4. Aggressiv

    Aggressiv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przy nagrywaniu ? czyli poszukam tutka jak zmienić np. na Wave 2 i będzie śmigało ?
    czyli płytka z FF ver. wave 4 - do wyrzucenia ?
     
  5. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    360wavepatchers nim zmienisz wave na mniejszy a co do tej płytki to możesz pobrać i nagrać activate wtedy przed włożeniem gry wkładasz tą płytkę i potem grę i działa.
     
  6. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Activate.iso działa tylko na 1.6 i 1.61 więc nie wprowadzaj kolegi w błąd, bo może nie zadziałać... niestety FF do wyrzucenia, musisz nagrać na wave 2 - poszukaj na forum wszystko jest opisane ;)
     
  7. Aggressiv

    Aggressiv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękowac panowie ;) już sobie wszystko znajdę ^^
    pomoc 1 klasa, nie to co na podobnym forum :p

    Tylko jak sprawdzić wave płytki ? też w/w programikami ?
    Softu jaki mamy ( przeróbkę ) nie da rady sprawdzić?
     
  8. kichu

    kichu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    k/Poznania
    Ja proponuje zaryzykowac, nagrac activate iso (najwyzej bedzie 5zł w plecy) i wtedy wszystko bedzie jasne przynajmiej jesli gra bedzie dzialac to nie bedziesz mial problemow z innymi grami w przyszlosci
     
  9. Aggressiv

    Aggressiv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wole mimo wszystko wavy sobie zmieniać :p
    na jedno wyjdzie.
    A wypalać i marnować kolejnej DVD dl mi się nie widzi :p bo ostatnia mi została xP a chce jeszcze dziś w FF pograć ^^

    tego wave editora moze byc starsza wersja ? 1.1 znalazłem sobie na rapidzie.
     
  10. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Wave gry i to czy gra nie jest uszkodzona możesz sprawdzić w programie abgx.
     
  11. Aggressiv

    Aggressiv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    abgx - nie sprawdze tym programem :( - ponieważ otwiera się w konsoli, a cmd mam bardzo malutkie bo mam kompa pod 40' i full hd.. także tu mam lipę... a skopiować nie skopiuje bo co kolwiek nascine - konsola się zamyka.

    @edit - nvm znalazłem zeby zapisywał rezultat w pliku :p

    Halo 3 mam w wave 2 i działa, czyli wave 4 mogę bez problemu zmienić na wave 2 i nic się nie stanie, itp ?

    @edit 2

    Ściągłem wave patchera v 1.1 - no i przy próbie instalacji na Windows 7 x64 wyskakuje błąd... jakiś francuski także za duzo nie wskóram -_-'
     
  12. Dynia470

    Dynia470 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ewentualnie spraw sobie aktualizację softu, do takiego, aby czytał wszystkie Wave i będziesz miał spokój. Ja mam 1.6 Non Stealth i jestem bardzo zadowolony bo wszystkie gry śmigają, aż miło, choć na forum spotkałem się z wieloma niepozytywnymi opiniami na tym forum ;)
     
  13. Aggressiv

    Aggressiv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podaj jakiegoś tutka jak zrobić ten update softu a będziesz moim zbawcą :p
     
  14. Keres

    Keres Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    216
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18

    Sprobuj tego ;)
    RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting

    link z tematu :http://xboxforum.pl/iso-f31/abgx360-patchowanie-z-wave-4-na-wave3-2-a-29068.html

    Wystarczy wypakowac, wszystko juz zainstalowane i posciagane ;)
     
  15. Aggressiv

    Aggressiv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Załamałem się...
    nagrałem FF XIII na Wave 2 przez imgburn, wszystko ok... ale dalej konsola jej nie czyta.
    z komentarzy gra działa.
    Wave 2 również działa bo Halo 3 na takim jest ( który śmiga )

    Olewam całkiem Xboxa idzie na sprzedaż. Dobrze że mam ps3, bo do X, nie mam już nerwów i pustych płyt :p

    A chciałem tylko 1 grę sobie pograć... Bo szkoda mi ją brac na ps3 -_-'

    jakby ktoś wiedział co i jak - było by fajnie, to może jutro rano bym skoczył jeszcze po pustą płytkę ( ale pewnie już ostatnią ).

    Biorąc X miałem nadzieje że będe gry z dysku mógł odpalać :( / albo z pendrive
     
  16. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Możliwe, że masz iX 1.6 i dlatego FF na wave2 Ci nie działa. Zrób FF na wave3 i sprawdź.
    iX 1.6 nie czyta gier patchowanych na wave2
     
  17. Aggressiv

    Aggressiv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tyle to wycyztałem w programie ale Halo 3 mam na Wave 2 i śmiga...
    Czyli mogę równie dobrze nagrać Acive iso ?
     
  18. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    nagraj płytkę z Activate.iso-powinno być OK(możesz nagrać na tańszej płycie np.omega, emtec...)
    natomiast co do updatu Twojego iXtreme to na NASZYM forum znajdziesz odpowiedni temat.zdejmij przedni panel i zobacz jaki masz napęd(rozpoznasz po kolorze kabelków),później odszukaj odpowiedni tutorial i do roboty.
    oczywiście musisz mieć jeszcze jakies pojęcie o tym.
    dodam że dzięki Forum, ja sam zrobiłem update swojego X,przerobiłem kilka konsol swoim kolegom i wszystko OK.
     
  19. Aggressiv

    Aggressiv Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprawdzałem dawno - philips.

    Na temat przeróbki - znalazłem co i jak grzebać w X, ale na temat update ? - 0.
    Nie znalazłem od na to dlaczego Halo w wer. Wave 2 działa, a FF przerobione na Wave 2 - NIE.
    A to jest chyba dziwne ponieważ Wave różni się tylko ściężką filmu na dvd.
     
  20. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    halo 3 miało wave którego nie musisz przerabiać ale FF tak. Weź wsadz płytke z FF do napędu w kompie i sprawdz w abgx jakie wave
     
  21. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Czyli podsumowując : prawdopodobnie masz ix 1.6 a ten ix obsługuje do wave 3 . Więc jeśli gra ma wyższe wave ( 4 , 5 czy 6 , możesz to sprawdzić programem abgx360 ) to musisz spaczować grę przed nagraniem do wave 3 ( program 360 waves patcher ) albo nagrać sobie płytę activate.iso . To drugie jest lepszym rozwiązaniem ponieważ zawsze lepiej mieć nagrany "czysty" i niepaczowany ( modyfikowany ) obraz gry .

    Ewentualnie zainwestuj 20-40 zł i zaktualizuj przeróbkę konsoli w jakimś serwisie na np. LT . i po problemie .
     
Wczytywanie...

Poleć forum