1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc Modem z Vectry - łączenie przez wifi, kupno routera?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Onicniepytaj, Czerwiec 12, 2012.

  1. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5429
    Polubienia:
    1683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Witam.

    Otóż zmieniłem sobie dostawcę internetu na Vectre internet chodzi dobrze (nie narzekam..) lecz niby modem który dostałem jest modemem wifi na max 2 urządzenia.. Co zleksza nie pasuje mi totalnie. Ponieważ mam w domu 3 komórki wifi, laptop i 2 stacjonarne komputery.. Z tego co powiedział mi technik musiałbym zawsze resetować modem przed połączeniem innych urządzeń co mija mi się z celem..

    Oczywiście na stronę konfiguracyjną routera nie wejdę bo nie podają mi loginu ani hasła -- brak słów! To nawet do liveboxa nie było z tym problemu..

    Dlatego pytam się jak najlepiej teraz z tego wyjść? Raczej pozostaje tylko kupno routera.. Tylko teraz pytanie czy bezpośrednio podpinam kabel z internetu (kabel telewizyjny) do routera? Czy muszę puścić go przez ten nieszczęsny model (na chłopski rozum musi lecieć przez modem..) I czy jest w ogóle taki router który mogę bezpośrednio podpiąć?

    Nie znam się na routerach itp itd więc wiem, że to laickie pytanie :).

    Jeżeli ktoś jest w tym temacie obcykany to prosiłbym o pomoc i może o wskazanie routera który by lajtowo dał sobie rady z moimi wymogami..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ja wziałem net po kablu z vectry i sam dokupiłem router
     
  4. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5429
    Polubienia:
    1683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Jaki masz router?
    Masz centralnie kabel antenowy dany w router? Czy jak to wygląda u ciebie?
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    modem mam podlaczony do routera tp link....
     
    1 osoba to lubi.
  6. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    ja zrobiłem dokładnie tak samo jak kolega ~opeael2,
    router mam NETGEAR WNR3500.
    wiem jednak że TP-Linki dają sobie świetnie radę z netem z vectry
     
    1 osoba to lubi.
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    i mam full urzadzeń po wifi podpietych i nie ma problemu

    xbox , ps3, ze 3 telefony, zapek, stacjonarny no i wiadomo ze czasem ktoś wpada
     
Wczytywanie...

Poleć forum