1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc przed zakupem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sidzej, Maj 17, 2010.

  1. Sidzej

    Sidzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam wszystkich serdecznie. Chcę sobie kupić xbox 360 i mam kilka pytan:
    1.Jeżeli kupię xboxa to muszę miec internet zeby go jeszcze rejestrowac w necie czy odrazu mogę grac??
    2.Jaką wersje mi polecacie chodzi mi o to zeby była tania ale i dobra zeby wszystkie gry chodziły i nie było by problemów??
    Proszę o wyrozumiałość:D
    Pozdrawiam Sidzej
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Naruto999

    Naruto999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Od razu możesz grać, chyba że chodzi ci o gre MULTIPLAYER.

    2. Falcon tani, ale szybciej wyszkoczy ci RROD. Jasper, droższy, ale mniejsze prawdopodobieństwo wyskoczenia RROD.
     
  4. soundbass

    soundbass Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    2. każda wersja jest taka sama xbox sprzętowo nie rożni się niczym tylko akcesoriami
     
  5. Naruto999

    Naruto999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ale płyta główna robi swoje ^^ Falcon troche(ale jednak) różni się od Jaspera.
     
  6. Sidzej

    Sidzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Rozumiem że ten rrod to jakiś błąd tak?
     
  7. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    2.Ja bym co doradził wziąć Arcade jasper (Nowego) i dokupić dysk albo (Używanego) z dyskiem.
     
  8. Naruto999

    Naruto999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, RROD - Ring of Death - 3(przeważnie) czerwone diody.
     
  9. Bursztyn1964

    Bursztyn1964 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
    Jeżeli wystarczy ci karta pamięci i chcesz tylko grać na x360 to kup sobie wersje arcade JASPER nie kupuj falcona kup JASPERA i nie będziesz się musiał martwić czy ci zaraz jakiś błąd nie wyskoczy.!
     
  10. Naruto999

    Naruto999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sidzej, jak widzisz każdy będzie ci doradzał Xbox 360 Arcade(lub wyższy) JASPER, więc możesz jeszcze troszke więcej zaoszczędzić i kupić Jaspera :)
     
  11. Sidzej

    Sidzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jak bedzie RROD to juz konsola do wyrzucenia?

    I planuję sobie kupić Premium Jasper dobry wybór??

    A i jeszcze jedno moze głupie pytanie jeżeli bede miał gre na płycie to nie muszę miec dysku ??
     
  12. swistak1100

    swistak1100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Niee.. RRoD oznacza poprostu przegrzanie się konsoli, lecz jak kupisz nową konsole odsylasz ją na gwarancje, a gdy nie masz gwarancji dajesz do naprawy;)
     
  13. Naruto999

    Naruto999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Premium? ale z dyskiem 60GB :D ? Jak kupisz Jasper, to da się spokojnie go naprawić za taką samą cene za jaką byś dał za naprawe Falcona(chyba że masz gwarancje, wtedy masz za darmoche nową konsole lub tę samą tylko że naprawioną).
     
  14. Bursztyn1964

    Bursztyn1964 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
    Nie konsola do wyrzucenia tylko koszt naprawy około 100 zł i jest duża szansa że RROD się bedzię powtarzał ze względu że był już naprawiany ... No a jeżeli na gwarancji to tak jak koledzy pisali powyżej
     
  15. Naruto999

    Naruto999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zależy gdzie naprawisz :)
     
  16. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Ja ci polecam xbox 360 arcade jasper + dokupienie dysku wychodzi taniej niż premium a może nawet wyrwiesz dysk 120 gb
     
  17. Sidzej

    Sidzej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No ale bede miał tylko gry i orginalne no to mi dysk nie potrzebny

    A nic innego nie bede na niej miał ona potrzebna mi jest tylko do gier bo wole kupić xboxa niz nowego kompa
     
  18. Bursztyn1964

    Bursztyn1964 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
    No i prawidłowo kolego do gier wystarczy ci Arcade JASPER ;)
     
  19. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    no ale lepiej kupic dysk,bo wtedy laser szybko się nie zepsuje. ja grałem pol roku na plytach i wreszcie kupiłem dysk.mam teraz 60gb. + perkusja rockband..wyszłoo mnie mniej niż elite.kupuj arcade + ew.dysk 60/120gb a wyjdzie cie taniej niz caly CZARNY kolor.

    a co do rroda,to nie ma co sie martwic. zalezy jeszcze jaki to typ błedu.

    http://www.youtube.com/watch?v=DQV4Dj4r_aI

    tutaj masz jak zdiagnozowac błąd..

    kupuj Jaspera(od wrzesnia 09wgore o ile sie nie myle) to będzie wszystkook!
    ja mam Falcona od tamtego roku i jest wszystko ok!
    jezeli nie masz duzo kasy to mozesz wziasc tego falcona.. ale to jest loteria.. moze ci dzialac 2 lata albo 2 miesiące:)
    jak masz pieniadze i chcesz grac na oryginalach - ps3 - x360 jasper

    a co do xbox live to masz abonamenty - xbox live silver - bez grania online,xbox live party(rozmowy online i granie razem) i bez sciagania dodatkow etc. - xbox live gold - wszystko co ma silver i nie ma silver!

    na terenie polski nie mozna zalozyc konta xbox live,wiec trzeba sie rejestrowac na hotele w wlk brytani albo usa(najwiecej polakow)


    za gold się płaci np masz tutaj

    http://allegro.pl/item1040258642_1_miesiac_xbox_live_gold_eu_us_automat_24h_7.html

    i jezeli chcesz sciagac dodatki do gier to musisz kupiowac microsoft points..

    http://allegro.pl/item1026808480_10000_microsoft_points_xbox_live_swiat_forever.html

    dlatego nie lubię microsoftu.. playstation network jest za darmo!!

    najlepiej robic to przez allegro,chyba ze masz konta bankowe w wlk brytani!

    wszyscy z niecierpliwoscia czekamy na polskiego live
    jezeli masz jeszcze jakies pytania to zapraszam pw
     
  20. castomoto

    castomoto Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2010
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    krk :)
    Przecież można kupić falcona mniej wyda np z 2008 i bedzie miał jeszcze rok na rroda i może spokojnie odesłać ale w tym czasie to jeszcze może go sprzedać bo mu sie znudzi
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tylko jasper, gwarancja 3 lata, nie kupuj nic innego bo to się mija z celem. Pograsz długo i miło cena nowego to 599zł w auchan ,na allegro pewnie taniej. Kupowanie starszych modeli takich jak falcon zephyr xenon wiąże się z podwyższoną awaryjnością.
     
Wczytywanie...

Poleć forum