1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc przy Assasin Cread: B.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez vlopi, Listopad 25, 2010.

  1. vlopi

    vlopi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam mam problem przestudiowałem forum już po 5razy. Napiszcie mi jak dla chłopa co się nie zna wogóle na tych waszych pojęciach.

    Ściągnołem AC:B i sprawdzam obraz 360wave patchers i on pokazuje mi że gra jest w wave 3. więc przy takim biegu akcji wkładam DVD i IMG burn wypalam. Dasha (aktualizacje) mam już wgrana za pomocą USB. Muszę dodać że IXtreme mam 1.6. Gra oczywiście mi nie działa. Później czytam że to nie bedzie działać czy coś takiego i że jakieś potrzebne jest ap2.5. O co chodzi z tym ap2.5 nie mam pojęcia.

    Proszę o pomoc bo jestem zielony w temacie a doczytać się nie da bo ciągle są rzucane jakieś angielskie hasła i skróty których nie czaje.

    Czy mam możliwość przeróbek gier żebym nie musiał ponownie przerabiać konsoli. Jeśli tak prosze o podanie programu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    AP2.5 jest to zabezpieczenie uniemożliwiające ci granie w takie gry jak Fable 3 , AC:B. NFS:HP. Dodatkowo oflagowywuje tobie konsolę. (Bo wgrałeś nowego dasha i próbowałeś odpalić).

    Żeby zagrać w te gry to najlepiej mieć fw lt+. Czyli jak ty masz Ix 1.6 to zrobić upgrade do LT+. Przy LT+ konsola nie zostaje oflagowana, obraz z zabezpieczeniem AP2.5 trzeba przepuścić przez abgx 1.0.4.

    Więc najlepszą metoda jest w twoim przypadku upgrade do LT+. Też mnie to czeka a mam LT 1.1.


    Oflagowanie - zaznacza twoją konsolę jako piracką, więc przy którymś tam logowaniu na liva spodziewaj się bana.
    LT+ - najnowszy FW umożliwiający tobie odpalenie gier ze AP2.5 jak i tych starych bez tego zabezpieczenia.

    EDIT: Wgrywając od razu dasha ze AC:B nie możesz wypróbować metody z dwoma dashami z kinect games i dashem AC:B. Więc jak pisałem jeżeli chcesz grać w gry posiadające AP2.5 to musisz przerobić konsole na LT+
     
  4. vlopi

    vlopi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Czyli poprostu oddać konsolę do przeróbki czy starczy program który mi przerobi bez oddawania konsoli do spółki przerabiającej tego typu rzeczy.

    Jeżeli program to bardzo bym prosił o jakiś ink.

    Dziękuje Ci bardzo teraz rozumiem tych tematów dotyczacych tego jest bardzo dużo ale nikt nie tłumaczy skrótów i nie mogłem się połapać o co chodzi. Prosze o odpowidz czy starczy tylko program czy trzeba oddawać do firmy która się tym zajmuje.
     
  5. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Powiem tak ja w tych rzeczach jak chodzi o przerabianie jestem n00bem bo nie chce ryzykować swoją konsolką. I raczej radzę tobie to samo. Lepiej nie ryzykować i dać komuś to do przerobienia co się na tym zna.
    Bo wtedy jest jeszcze pytanie czy masz klucz z napędu itp. Dlatego lepiej dać to do zrobienia komuś. Zapłacić i być pewnym że na pewno działa.


    EDIT: na szybko nie umie znaleźć tematu jak się przerabia, gdzie na forum jest dziś go nawet czytałem..

    Przejrzyj sobie tutaj
    http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/

    PS. Ważne też jest jaki masz napęd.
    Bo jak masz Hitachi czy samsung to musisz jeszcze czekach bo LT+ wszyło na Liteona i Benq (co z Hitachi i samsungiem nie wiem..) Były wypowiedzi że na tych napędach niby gry działają po spatchowaniu.. Ale jak mówię nie dam sobie ręki uciąć bo mam LT 1.1 i Liteona.
     
  6. vlopi

    vlopi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Szybko załatwiłem sytuację, napisałeś że trzeba przerabiać to przerobiłęm na LT+, 80PLN - 30minut i poblem bo PL wersja nie jest kompatybilna abgx1.0.4 tylko eng da sie grać więc musze troszkę zaczekać.

    Dziękuje wszystkim.
     
Wczytywanie...

Poleć forum