1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc przy ustawieniu routera...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kamilos21, Styczeń 21, 2013.

  1. kamilos21

    kamilos21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam taki problem moja konsola po podłączeniu do lapka zawsze łączyła się z netem przez ip zaczynające się na 192 i wszystko było wporządku konsola łączyła się z netem pobierała okładki itd. ale od pewnego czasu zawsze gdy ją podłanczam do lapka dopiera sobie jakieś dziwne ip zaczynające się na 169 i w ogóle nie łączy się z netem i nie pobiera okładek itd. i teraz mam pytanie wie ktoś co ustawić żeby konsola łączyła się zawsze przez ip 192 ? z góry dziękuje za pomoc...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pat80

    Pat80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2012
    Posty:
    197
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Iława
    Ustaw w konsoli stałe ip takie na którym wszystko dobrze działa.... w routerze powinieneś mieć zdefiniowane co ma router przydzielać i z jakiego zakresu, najczęściej 192.168.0.100-255
     
  4. kamilos21

    kamilos21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kurde z chęcią bym ustawił ale nie mam bladego pojęcia jak...
     
  5. Pat80

    Pat80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2012
    Posty:
    197
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Iława
    ustawienia robisz w oryginalnym menu xboxa , srodkowy przycisk, dwa razy w prawo i ustawienia systemu ... tam bedzie siec, wpisujesz recznie ip z zakresu Twojej sieci domowej
     
  6. kamilos21

    kamilos21 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok już sobie poradziłem dziękuje bardzo za pomoc :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum