1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc w konfiguracji netu dla xboxsa

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez krisr77, Sierpień 6, 2009.

  1. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    W ograniczony sposób mogę zdalnie pomoc w konfiguracji udostępniania netu na pececie lub konfiguracji routera.
    trzeba ściągnąć pliczek z linku poniżej. wybrać opcje install, zainstalować.
    nastepnie podac mi ID i Hasło które wyświetla się.

    Dzieki temu będę mógł zdalnie połączyć sie z waszym kompem i ustawić to i owo :)

    http://www.teamviewer.com/download/TeamViewer_Setup_pl.exe


    PS. podkreślam "w ograniczonym zakresie" - mam prace i rodzinę w domu :)

    PS 2. Jako podziękowanie z chęcią przyjmę jakieś zaproszenie na dobra stronę z torrentami (choć nie jest to warunek...... :) )
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    A pomagasz też z VPNami?:D
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie testowałem ale mozemy powalczyc :)
     
  5. JaXa

    JaXa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    ja mam problem bo chce podłączyć xboxa do kompa przez kabel enthernetowey to nie mogę podłączyć się do xbox live czy pomógł byś mi?
     
  6. JaXa

    JaXa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Dziękuję za pomoc to prawdziwy super gość!!!!!!!!:D
     
  7. marian1270

    marian1270 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zgadzam się JaXa super gościu bezproblemowy skonfigurował mi Xboxa po prostu polecam go i pomoc z jego strony POLECAM :)
     
  8. Xaron

    Xaron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    $krisr77 super koloeś bezpieczny i skuteczny zrobił mi live na xboxa wielkie dzięki
     
  9. JaXa

    JaXa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Elo Mam Problem próbuje podłączyć się do neta w xboxie i wyskakuje mi błąd daje na test połączenia i nawet nie idzie do sieci już wyskakuje błąd niewiem co robić proszę pomóż !!!!
     
  10. wisien

    wisien Banned

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    opisz jak to podlaczasz
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    wisien - problem juz rozwiazany ....
     
  12. wisien

    wisien Banned

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    niestety nie, probem znow sie pojawil !
     
  13. JaXa

    JaXa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    THx Za Pomoc :D (Znowu) $krisr77 to informatyk jak ich mało :D
     
  14. B14CK

    B14CK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czejsc, ja mam dosc dziwny problem z LIVE gdyz, nie moge porozmawiac z "przyjaciolmi" na live, gdy zapraszam do grupy to dana osoba nie moze sie polaczyc, gdy mnie zapraszaja to ja nie moge sie polaczyc - natomiast jesli prubujemy "prywatnej rozmowy" to slysze jedynie chwilke czyjs glos i mnie wyrzuca lub druga osobe, w zaleznosci kto zakladal. Nie mam pojecia skad takie problemy, gdy wysylam wiadomosci glosowe to dzialaja one normalne, normalnie dziala tez Live, sciagam dema, gram multiplayer, ogladam zwiastuny... xboxa mam z netem polaczonego poprzez routera Belkina. Moze wiesz z czego wynika ten problem ??
     
  15. karakanek

    karakanek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wczoraj zakupiłem xboxa 360 elite podłączyłem kabel ethernet do rutera i owszem xbox live sobie zrobiłem ale nie mogę się połączyć po przez konsole do komputera po przez windows media center nie widzi komputera w sieci może to dlatego że używam Windows 7 ultimate x64??
    Prosze o jakoś podpowiedź Pozdrawiam
     
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    karakanek - zainstaluj program. ja zoabcze to cos wiecej powiem
     
  17. adio

    adio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Świetna i szybka pomoc. Polecam!!! Napisałem i dzięki uprzejmości krisr77 mogę się cieszyć XBL :) wielkie dzięki!!! ;)
     
  18. Szpadyzor

    Szpadyzor Banned

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    a ja mam problem na samym początku już ;] :

    [​IMG]

    ok już znalazłem chyba ...
     
  19. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    zle to robisz....
    zainstaluj ten program to w 5 minut bedzie wszystko ustawione :)
     
  20. robert1281

    robert1281 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam problem z podłączeniem visty i xboxa już kilku znajomych było i nikt z vistą nieumiał połączyć się domnie przez mediacenter.prubowałem przewodowo i bezprzewodowo męcze się z tym już od prawie roku i nic.
    Kilka razy instalowanie windowsa wszystkie zapory wyłączone.
    Z xbox life łączy się bez problemu natomiast ostatni punkt przy konfiguracji urzadzenia extender to jest ŁĄCZENIE się.
    kabel mam scrosowany łączyłem się przes swetch oraz bezpośrednio zawsze kończy się instalacja na przedostatnim podpunkcji uządzenia extender

    ręce opadają a nikt niejest w stanie mi pomuc.


    Mam dosłownie ten sam problem co jeden kolega który napisał:

    Witam! Posiadam kabel cross over i sytuacja jest następująca... Praktycznie wszystkie kroki w konfiguracji windows media center zostały pomyślnie wykonane z wyjątkiem ostatniego który ma na celu połączyć urządzenie extender z komputerem. Przy każdej probie połączenia tych dwóch urządzeń na ekranie TV pojawia sie komunikat ze strony konsoli o następującej treści: Connection Terminated
    The xbox 360 has unexpectedly disconnected from the media center based PC. This error can be caused by network congestion, a network disconnection, or because the PC has been turned off. Would you like to reconnect? i tak w kółko wyskakuje. Na początku zakladałem ze to wina zapory i wylączylem zapore windows calkowicie( przynajmniej mam taka nadzieje) i nic to nie wniosło. Jeżeli ktoś sie orientuje o co może w tym chodzić to z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam

    Dodam jeszcze ze posiadam system Vista home premium i xbox elite

    PS. TU LINKK DO FILMU NA YOUTUBE GDZIE FACET TEŻ MA TAKI PROBLEM I NIEWIE JAK GO ROZWIĄZAĆ

    http://www.youtube.com/watch?v=h7U_G05fhqc&feature=related
     
  21. JaXa

    JaXa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    witam jak będziesz to napisz bo problem znowu Znowu ei pojawił ;d
     
Wczytywanie...

Poleć forum