1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc w Naprowadzaniu na Ślepo

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez noname12o, Październik 17, 2010.

  1. noname12o

    noname12o Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rytro
    Mam pytanie , bo jak przełaczam na HDMI 1 i konsola jest podpięta do HDMI i naciskam A to wysuwa się Napęd , czyli wszyskto na kablu ładnie działą , tylko nie przesyła mi obrazu !
    A moje pytanie jest takie czy jest możliwość ustawienia np 720p na ślepo i czy mógłby mi ktoś napisać co mam nacisnąc ile razy wbok ,żeby wejsć w ustawienia HDTV i zmienić na 480p lub na 720p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    podłacz kabel AV (Euro) i zmieni Ci rozdzielczość na najmniejszą. Dopiero wtedy wyłacz konsole, podłącz HDMI i ustaw jak zechcesz :)
     
  4. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zaraz Ci napisze tylko odpale konsole i sobie to zanotuje :p

    EDIT: Jak wlaczysz konsole to klikaj tak (RB , RB , A , A , A , A , strzalka do gory , strzalka do gory , strzalka do gory , A , strzalka do gory , A)
    to jest zmiana z 1080p na 480p
     
  5. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    I tu się mylisz :)
    Do autora musisz to zrobić na oślep albo podłączyć do TV FULL HD
     
  6. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Tylko że kabel hdmi nic nie ma do działania pada więc sprawdź kabel np podłącz pod pc i tv.
     
  7. noname12o

    noname12o Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rytro
    Raczej zrobie tak że pójde do kolegi i podepne pod full hd :p
    Aa i jeszcze jedno pytanie , czy jak już podepnę do Full HD i all ustawie i pójde na mój HD Ready to już wszystko bedzie OK??
     
  8. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    powinno być ok
     
  9. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Nie myli sie. Jesli przelaczy na EURO to konsola sama zablokuje wszystkie tryby poza SD.
    Tak samo jesli podepnie kabel VGA, to w opcjach bedzie mial mozliwosc ustawienia dokladnie takich trybow jak obsluguje TV/Monitor, bardzo przydatne przy "kiepskich" monitorach HD Ready, ktore smurza przy przeskalowywaniu obrazu z 720p do HD Ready (tak, tv hd ready maja rozdzielczosc matrycy 1366x768, a sygnal 720p to 1280x720, wiec telewizor musi to sobie przeskalowac, co oznacza ze jesli procesor w nim uzyty jest "tani", bedzie dosc upierdliwie smuzyl, dlatego lepiej przy takich TV uzywac kabla VGA, pomimo tego ze to analog, a nie HDMI) Po zapieciu kabla VGA mozemy wybrac rozdzielczosc 1366x768, a takze wszystkie pozostale obslugiwane przerz monitor, na przyklad 1600x1200 i nie przejmowac sie tym ze obraz potem musi byc skalowany itp...
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    bez żadnych kombinacji ...

    zresetuj ustawienia obrazu -

    wcisnij klawisz sync na konsoli
    i trzymajac go wlacz konsole
    i nie puszczaj zanim sie
    nie uruchomi calkowicie.
     
  11. noname12o

    noname12o Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rytro
    Ale który to ten przycisk Sync ??
     
  12. Kondziu360

    Kondziu360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mały guzik, umiejscowiony pod slotami karty pamięci...
     
Wczytywanie...

Poleć forum