1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc w obsłudze LT 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez LittleAlien, Kwiecień 7, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. LittleAlien

    LittleAlien Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Zastanawiam się nad kupnem konsoli, na której będę mógł grać w kopie gier. Ciągnie mnie bardziej w stronę LT 3.0 niż RGH, gdyż jak będzie jakiś tytuł z ciekawym multiplayerem to ją kupię i zagram sobie przez neta. Pytanie brzmi, czy to lt 3.0 muszę mieć jakaś specjalną nagrywarkę ? Ile wychodzi nagranie takiej jednej gierki na płytkę ? Czy jest to bardzo trudne ? Ile kosztuje wykonanie lt 3.0 ? Czy można w razie czego przywrócić nagrywarkę do oryginalnego stanu ?
    Z góry dziękuję za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kamil126

    kamil126 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    81
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Radomyśl Wielki
    1)pasowało by kupić nagrywarke IHAS 124
    2)płytka 4-5zł
    3)Nie jest to zbyt trudne wystarczy troche poczytac
    4)bodajże nie.
     
  4. mseredin

    mseredin XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mikołów, Śląskie
    A wiec tak:
    * do nagrywania gier najlepszym wyborem jest nagrywarka liteon ihas 124 rev. B (to ze jest to rev. B jest bardzo wazne!!!) + zmodyfikowany firmware nagrywarki pod odpowiednie plyty
    * koszt jednej plyty to od ok. 2 zl (dla plyt Omega - ostatnio sam nagralem na nich kilka gier i normalnie dzialaja) do ok. 5 zl (dla plyt Verbatim)
    * nie jest to trudne jesli tylko potrafisz czytac ze zrozumieniem poradniki
    * koszt lt 3.0 jest zroznicowany w zaleznosci od posiadanej konsoli. Z tego co pamietam to ok. 30 zl za konsole phat, ok. 80 zl za slima z napedem 16D4S (data produkcji do konca lipca 2011 r.) lub ok. 350 zl dla slimow produkowanych od sierpnia 2011 r. (naped 16D5S lub hitachi).
    * pytasz o nagrywarke czy naped w xbox? Nagrywarke mozna bez problemu przywrocic do stanu oryginalnego, napedy w phatach rowniez, w slimach z 16D4S gdy potrzebne jest wiercenie to firmware da sie wgrac oryginalny ale slad po przerobce zostaje, w najniwszych wymienia sie PCB w napedzie to jestem przekonany ze rowniez mozna ppwrocic do stanu przed przerobka.

    Jednak przy modyfikacji kobsoli:
    * tracisz gwarancje producenta
    * mozesz zostac zbanowany (wiem ze dawno nie banowali za modyfikacje konsoli ale trzeba pamietac ze takie ryzyko istnieje)
    * pamietaj ze bana dostaje sie za modyfikacje a nie za to czu grasz w oryginalna gre czy kopie

    Mam nadzieje ze pomoglom, jednak w przypadku cen sprawdz to u ludzi z forum ktorzy sie tym zajmuja - dzial uslugi

    Wysyłane z mojego NexusHD2 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  5. LittleAlien

    LittleAlien Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak więc jeśli dobrze zrozumiałem, to w phatach można bez problemu przywrócić napęd do stanu oryginalnego. Będę raczej kupował phata z jasperem. Mógłby ktoś podrzucić link (najlepiej tam gdzie jest najtaniej) z taką nagrywarką, ponieważ jak szukałem to jedne są za 80 zł,a na drugiej pisze, że xbox "coś tam" i jest za 140 zł, a model nagrywarki jest ten sam
     
  6. remospl

    remospl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    160
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Witonia
    Różnią się ceną ponieważ jedne posiadają oprogramowanie do nagrywania gier na xboxa a drugie nie, lecz wgranie takiego oprogramowania jest dziecinne proste więc lepiej jest kupować nagrywarkę samą x24-B( nie musi być 124, może być 524, byle było 24- i rewizja B) i samemu wgrać oprogramowanie, poradniki znajdziesz na forum :) Ta będzie w sam raz : Lite-On iHAS 124-04 SATA DVD-RW Rev. B XboX (3148027399) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
     
    1 osoba to lubi.
  7. LittleAlien

    LittleAlien Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okej jeszcze jedno pytanko czysto formalnościowe. Czy gry, które są pod LT 2.0 będę mógł nagrać tym ihasem i grać na konsoli z przeróbką z lt 3.0 ? Lub ściągnąć grę w formacie iso i jakoś to nagrać ? Trochę chaotycznie, ale myślę, że zrozumiecie.
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    sam decydujesz czy nagrywasz gre pod lt 2.0 czy pod lt 3.0
     
  9. LittleAlien

    LittleAlien Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chodziło mi bardziej o coś takiego:
    Bioshock Infinite [MULTI][Region Free][XDG3][COMPLEX] - TnT ******* - Darmowy Polski katalog torrentów
    Tomb Raider [PL] [PAL] - TnT ******* - Darmowy Polski katalog torrentów
    Czy gry dokładnie z tych linków jeśli nagram je tym ihasem na lt 3.0 to będzie wszystko ładnie śmigać na konsoli z lt 3.0 ? Czy będę musiał te gry jakoś specjalnie konwertować i dopiero nagrywać pod lt 3.0 ?
    Czy flas***ąc tego ihasa, żeby można było nagrywać gry na xboxa można coś zepsuć ? Czy takie coś podlega gwarancji ?
    Jestem jak narazie laikiem w tych sprawach, więc proszę o pomoc.
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Wgrywasz FW do ihasa, ściągasz gry PAL lub RF, przepuszczasz przez abgx i nagrywasz i musi działać

    Wysłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk
     
  11. LittleAlien

    LittleAlien Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    FW ? Mógłbyś mi troszkę podpowiedzieć ?
    Mam taką nagrywarkę samsung SH-222ab. Czy będzie ona dobra, czy lepiej zainwestować w tego ihasa ?
    A gry XDG3 tak jak ten bioshock także będą śmigać ?
     
  12. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Nikt nie weźmie odpowiedzialności, jeśli coś pójdzie nie tak przy wgrywaniu burner max ;) Jeśli coś namieszasz, to możesz wrócić do oryginalnego firmware'u w ostateczności. Mając ihs możesz instalować gry na hdd i masz kopie gry praktycznie 1:1 (przydatne jeśli chcesz grać przez neta) Odpowiedni FW jest dla rodzajów płyt, które nagrywasz. Inny jest na verbatimy, a inny dla platinum. Na lt.3.0 chodzą zarówno gry xgd2 jak i xgd3. Wszystko jest w tutkach na forum.
     
    1 osoba to lubi.
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    FW = FirmWare - oprogramowanie nagrywarki
    Najlepiej by było jak kupisz Ihasa 124 B, gry XGD3 oczywiście będą działać :)

    Wysłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  14. LittleAlien

    LittleAlien Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A grając w gry z płyt jest większe ryzyko, że zepsuje się konsola, czy tylko napęd może się przez to zepsuć ? Ile kosztuje wymiana takiego napędu w razie czego ?
    Czy wgrywając flash do ihasa to mogę go uszkodzić ? Gwarancja obejmuje takie zepsucie ?
    A i warto dopłacać do slima, czy jasper spokojnie wystarczy ?
    Sprawdzałem w obsługiwanych nagrywarkach burnermaxa i mój model jest obsługiwany. Czy będzie on jakoś gorzej nagrywał od ihasa, czy czym się one różnią ? Zależy mi na tej odpowiedzi, gdyż nie będę miał narazi możliwości kupna tego ihasa.
    Jak sflashować pod lt 3.0 moją nagrywarkę samsung SH-222ab ?
     
  15. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Nie ma większego ryzyka, poprostu laser się bardziej męczy, jak już by się "skończył" to koszt takiego lasera ok. 50zł
    Jak robisz wszystko normalnie to nic nie uszkodzisz... Chyba że np. jak te pare sekund będziesz wgrywał FW odetną prąd
    To już zależy od tego czy np. Chcesz mieć wifi w konsoli, której design Ci się bardziej podoba, oby dwie są bez awaryjne.
    Chyba burner max payload, obsługuję Twoja nagrywarka, możesz spróbować ale ludzie mają z tym.... dużo problemów, dlatego lepiej zainwestować w ihasa

    Wysłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  16. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    tylko napęd. konkretnie laser.
    jeżeli zrobisz wszystko wg tutka to nie zepsujesz nagrywarki. dowiedz się u sprzedającego czy producent naprawia za free usterki źle wgranego FW.
    wystarczy.
     
  17. mseredin

    mseredin XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mikołów, Śląskie
    To czy twoja nagrywarka nagra dobrze gry xgd3 z uzyciem burnermaxa to musisz sprawdxic, ale w 99,99% NIE. Niestety jesli chcesz bez problemu wypalac gry na x'a lepiej zainwestowac w ihas'a. Flas***e sie tylko nagrywarki liteon ihas (i ewentualnie przy kilku midelach mozna zronic crossflash wgrywajac zmodyfikowany FW dla ihas - ale tych nagrywarek praktycznie nie ma w spezedazy). Przy wgraniu zodyfikowanego FW tracisz gwarancje, ale w razie czego mozesz wrocic do oryginalnego - jesli nie uwalisz jej na amen :)

    Jasper spokojnie wystarczy, ale lepiej niec hdd w konsoli bo jest znacznie ciszej i oszczedzasz naped w konsoli (gra sprawdza tylko przy starcie czy jest plyta w napedzie a pozniej juz dziala z dysku).



    Wysyłane z mojego NexusHD2 za pomocą Tapatalk 2
     
  18. LittleAlien

    LittleAlien Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okej, a w których wersjach slim można zrobić lt 3.0 bez wymiany całej płyty głównej ? Oraz jaka pojemność dysku wystarczy, aby spokojnie móc grać sobie z płyty ? Chodzi mi o to czy potrzebna jest jakaś pamięć, żeby mogły zapisać się postępy kampanii, a nie za każdym razem zaczynać od nowa oraz jak wykonać rzecz, którą kolega msererid napisał. Cytuję "gra sprawdza tylko przy starcie czy jest plyta w napedzie a pozniej juz dziala z dysku" i ile w tym przypadku jest potrzebne przestrzeni dyskowej.
    Każdemu, kto pomógł i napisał coś sensownego podziękował jak tylko mogłem plusikami, czy jak się to tutaj zwie.
     
  19. mseredin

    mseredin XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    63
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Mikołów, Śląskie
    Nie wymieniasz plyty glownej w xboxie tylko plytke pcb w napedzie.

    Lt 3.0 zrobisz bez problemu w slimach z napedem liteon 16D4S - data produkcji najpozniej do czerwca 2011 r, w produkowanych pozniej juz byly glownie napedy 16D5S o tu trzeba bylo wymieniac pcb co jest cholernie drogie.

    Jesli chodzi o slima to w standardzie bylo 250GB i mnie tyle wysyarcza.

    Jesli zdecydujesz sie na slima to szukaj juz takiego z lt 3.0 bedzie najwygodniej a nie powinno wyjsc drozej :)

    Wysyłane z mojego NexusHD2 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  20. LittleAlien

    LittleAlien Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2013
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Znalazłem u mnie w miejscowości xbox 360 Premium (bez dysku twardego) JASPER z LT 3.0 i dashem IE (co to znaczy ?) z 6 miesięczną gwarancją z pełnym wyposażeniem, z wyjątkiem dysku twardego, napędem LiteON (takie napędy są w oryginalnych xboxach, czy jest on po prostu wymieniony) za 450 zł. Warto brać ?
    Od razu jeszcze raz dziękuję za pomoc. Wiedziałem, że musi istnieć forum z tak fajnymi użytkownikami :) (żeby nie było że się podlizuje ;p)
     
  21. Łukasz%

    Łukasz% Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2013
    Posty:
    51
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    Jeżeli faktycznie Jasper z LT 3.0 i 6 mies. gwarancją brałbym bez zastanowienia :). Napisz mi gdzie jest ta konsola, a sam pojadę ją kupić :p. Z dashem IE to domyślalam się że po podłączeniu live przeglądarkę Internet Expoler będziesz mógł mieć albo będziesz miał, jeśli nie to mnie poprawcie. :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum