1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc w przeróbce laikowi

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez konradstw, Wrzesień 23, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Witam! Za chwilę (ewent. wieczorem) biorę się za przeróbkę mojego xboxa! Czytałem wiele poradników więc mniej/więcej wiem jak to zrobić lecz jest kilka spraw których nie jestem pewien, a no dodatek będę pisał w tym wątku w razie jakbym miał jakieś wątpliwości. Konsola to Phat Elite z 16-07-2009, więc zapewne Litek v1, lecz to nie pewne. Przeróbka to IX 1.6. Raczej klucz wyciągnąć bd musiał metodą Lo83info, lecz jeśli będę miał innego Liteona (nie daj Boże) to czy będę mógł swobodnie wyciągnąć Key metodą "dummy from ixtreme"?
    Następna sprawa dotyczy uziemienia konsoli. Zastanawiam się czy używać jakiegoś kabla by uziemić konsolę, czy jest to nie konieczne? Dotykałem obudowy PC zew. częścią dłoni i prąd "nie kopie" lecz nie wiem, chcę uniknąć jakiegoś przesilenia czy czegoś tam żeby nic nie spalić. Zasilanie będę brał z konsoli, więc na co jeszcze muszę uważać? By mieć pewność, że wtyczkę od zasilania napędu wkładam poprawną stroną, to nakleję na górną część kabla przy białej wtyczce jakąś tasiemkę.
    Co do dasha to mam 12xxx któregoś z tych to był bodajże ten z metody 3x dash na AC:B. Zastanawiam się jak to zrobić ale wydaję mi się, że w takiej kolejności: 1. Wyciąganie Key 2. Wgrywanie LT 1.91 za pomocą Jungleflashera 3. Wgranie dasha 13599 (najnowszy). Czy w takiej kolejności będzie dobrze? Czy może pierw key potem dash a na koniec 1.91? Dash 13599 nie cofnie mi przeróbki 1.91? Dodam, że mam zbanowaną konsolę i gram tylko offline.

    Z góry dzięki za wszystkie rady i wyjaśnienie niejasności w razie co będę tutaj pisał i jakoś z waszą pomocą dam radę wgrać nowego flasha. ; ]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jakris77

    jakris77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    ostrołęka
    najpierw key bo nowy dash zrobi ztwojego napędu 0251c i potem jestproblem w domowych warunkach uzyskac klucz
     
  4. seba83

    seba83 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Podłączam się do tematu.

    Mam oryginalnego elita 120GB z datą produkcji z tyłu 26-08-2009.
    Podłączony do xlive z najnowszym dashboardem.
    Nie wiem czy mam liteon 83850c v1 czy v2 ponieważ jeszcze nigdy konsola nie była otwierana przez nikogo.
    Wcześniej przerabiałem konsolę kumpla z napędem samsunga z 2008r z dashem chyba z przed wakacji i myk z tacką bez problemu się powiódł także pytam czy dam radę tak przerobić liteona z najnowszym dashem a przede wszystkim czy dam radę wyciągnąć klucz, którego rzecz jasna nie mam.
    Proszę o pomoc i poradę lub jakiś dokładniejszy tutek lub link do niego.

    Z góry wielkie dzięki.
     
  5. yago13

    yago13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    246
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Uziemienie jest najważniejsze trzeba podłączyć obudowę konsoli z obudową kompa ja tego nie zrobiłem bo nie wiedziałem i teraz konsola nie nadaje się do grania już 2 tydzień leży w serwisie i gościu nie wie jak to naprawić...
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Laczenie obudowy pc z xboxa tez nie najlepszy pomysl. W wielu blokach nie ma uziemienia, obudowa od pc kopie tam jest napiecie .

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  7. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Panowie nie mieszkam w bloku tylko w domku 1rodzinnym, sam nie wiem już jak się za to zabrać żeby nic nie zepsuć jak to uziemić dobrze? Można np zwyklym kablem hdmi do konsoli i hdmi do grafiki komputera, czy to nic nie da? Proszę o pomoc bo nie wiele w tym zakresie można wyczytać, jedni twierdzą, że uziemienie to podstawa, drudzy, że absolutnie bez dobrego sprzętu nie wolno uziemiać (wypowiedź Dextera) więc jak to jest???
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie uziemiać.
     
  9. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    W dodatku mam w 1 listwie zasilającej zasilanie od Xa jaki PC to dobrze? W takim razie robie bez uziemienia jak zacznie coś prąd kopać to wyłączę wszystko... A jak będę wyciągał wtyczkę zasilającą Napęd podczas gdy Xbox bedzie włączony to nie grozi spaleniem się konsoli?
    To zrobić tak zczytać key potem dash 13599 i po tym od razu flash do lt 1.91 czy może najpierw key poczym wgranie 1.91 i na koniec dash 13599 czy w ten sposób wgrany 1.91 zostanie skasowany? Gdy będę wgrywał 1.91 Jungleflasherem a ten się zatnie, lecz DVD-KEY już będę miał to nie będzie problemu żeby wgrać firmware jeszcze raz? Mam gry takie jak Fable3, czy Red Dead Redemption na wave3 to będą one działać na 1.91?
     
  10. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Zalecane jest wgranie najpoerw org fw, później update i na końcu flash na 1.91
    Zresztą wszystko masz w tutorialu
     
  11. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Tak wiem ale nie wiem po co orginalnego dasha wgrywać skoro i tak dash 13599 usunie mi mojego IX 1.6, nie gram Online (ban) więc przerabiam tylko do gry offline więc chyba niema sensu wracać do orginalengo FW jak sam update to za mnie zrobi...?
     
  12. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Wyciągaj klucz za pomocą "dummy from ixtreme" ładuj lt i update. Mogę obalić mit o flagach/banach za taką operację, ale to tylko w fatach co do slimek nic nie mówię ;]
     
  13. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    A nie lepszą opcją będzie Lo83info czy to jedno i to samo będzie?
     
  14. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    No to wydobyłem klucz metodą Lo83info
    Chcę mieć pewność czy jest to dobry key? Jak to sprawdzić po prostu wydobyć kilka razy i porównywać z tym wydobytym?
    Kod:
    C2404609E8A95A3CA46B787667C88091
    @po 2 próbach Lo83info, i "dummy from ixtreme" otrzymałem taki sam key więc jest on raczej poprawny nie?

    Teraz tak mam napęd LiteOn 83850 v1, więc jakie LT+ 1.91 wgrać? W paczce w folderze "Firmware" jest tego pełno i nie wiem, który wgrać do mojej konsoli?
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Najpierw zaktualizowac konsole do dasha 13599 pozniej podlaczyc naped do pc i wgrac 1.91v025

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  16. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Mam pewien problem a mianowicie w Source ma normalnie wczytane swoje Dummy.bin i w DVD KEY jest mój klucz podany. Natomiast gdy wczytuję w target LTPlus-025v1.91.bin w DVD KEY jest wpisane FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF. Może jest to spowodowane tym, że zczytałem KEY, poczym wgrałem dasha 13599 i gdy spowrotem podłączyłem napęd do PC to w drives proporties DVD Key jest "not found". Jak to sflashować?!
     
  17. konradstw

    konradstw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szydłowiec
    Dziękuję wszystkim za okazaną pomoc! udało się przerobić teraz mam LT 1.91 i Dash 13599, z następnym updatem FW nie będzie problemu!
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum