1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc w przeróbce xbox'a

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pantonowiec, Sierpień 18, 2010.

  1. pantonowiec

    pantonowiec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich użytkowników! Mam troche nietypowy problem i chyba tylko tutaj moge zgłosic sie po pomoc, wiec jestescie moją ostania deską ratunku! Tylko prosze tutaj bez zadnych "idz do serwisu" bo poprostu nie mogę! :( Otóż mam 15 lat i jakies 6 miesiecy temu zapracowałem sobie te 700zl na xbox'a. Jednak moi wspaniali rodzice postanowili mi go zabrac poniewaz za dlugo gram i oddadza mi dopiero jak bd na swoim. Lecz zrobiłem mały myk... Rozebrałem xbox'a i postawilem go kolo komputera bez obudowy, a obudowa lezy sobie spokojnie tam gdzie rodzice schowali i mysla ze ja gram na PC ale tak naprawde gram na xbox'ie. Wiem że to głupie ze na PC moge grac a na xbox'ie nie, lecz takich mam poprostu rodzicow, wiem tez ze zle postepuje lecz jak powiedzialem to byly MOJE pieniadze i nie pozwole aby tak poprostu mi go zabrali. No więc te 4 gry ktore mam oryginalne poprostu mi sie znudziły a rodzice jak wiadomo nie kupia mi nowych. Więc jestem zmuszony przerobic konsole sam. Mój xbox to xbox jasper z lutego 2009. Napęd to liteon. Posiadam kabel SATA. Wszystko byłoby OK, ogladalem ten filmik dextera i prawie wszystko rozumiem oprocz jednego :( Te dodatkowe zasilanie napedu? Jakies igły trzeba wkładac? Ale on tam mowil ze napęd MOŻE potrzebowac dodatkowego zasilania ale czy MUSI? Czy warto spróbować bez tych igieł tylko podłączam naped z konsolą, naped kabelkiem SATA do komputera i to wszystko? Jedyny termin w jakim moge to zrobic to Sobota poniewaz rodzice idą do znajomych i pozno wrócą wiec prosze o szybka odpowiedz!

    Więc prosze o pomoc tu lub na GG, może dexter tworca filmikow pomogł by, bo wiem ze jest na forum modem, to na koncie mam jakies 30 zl to za pomoc moglbym zaplacic :)

    Z góry dziękuje i pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    powiem tak
    pomysł świetny z tą obudową :D włóz do niej cegłę żeby cięższa była hi..hi..
    a teraz do rzeczy:
    w tym filmiku jest namieszane trochu ,więc jak masz 30zł to dozbieraj drugie 30zł i ktos ci przerobi
    bo raczej nie dasz rady sam ,a mozesz zepsuć napęd i wtedy kaplica....
    jezeli jednak się nie boisz dymów z napedu to tu jest jak wykonać taki spear do odczytu klucza z v1
    >>>http://xboxforum.pl/sprzetu-f11/jak-wykonac-samemu-probe-spear-do-liteona-tutorial-40125-5.html

    powodzenia
     
  4. pantonowiec

    pantonowiec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Powkładałem ksiązki . A z tym Probe to zeczywiscie nie dam rady :( Ale cos mi sie obiło o uszy ze ten probe/spear jest potrzebny do tych nowszych modeli liteon? Bo wiem ze w Jasper'ach z lutego 2009 sa te pierwsze liteon'y w ktore sie niby latwiej przerabia niz te nowsze? Moze ten probe/spear jest tylko do nowszych napedow a w tym starszym wystarczy tylko SATA?
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    prawdopodobnie masz liteon 74850 i do niego potrzebny jest ten spear
    sprawdź dokładnie co pisze na napędzie ?
     
  6. pantonowiec

    pantonowiec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Teraz akurat siedze na plaży jutro bd w domu więc jutro podam. A możesz powiedziec mniej wiecej w jakim miejscu na napedzie znajduje sie to? Jakis screen?
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  8. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
  9. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    "stary" po co wprowadzasz kolegę w błąd
    liteony v3 są od wrzesnia 2009 !!! a nie od lutego ....
     
  10. pantonowiec

    pantonowiec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hm... znalazłem cos takiego: ModNet AS - Connectivity Kit V3 Probe (Norweski sklep bo tam mieszkam .) 140KR czyli tyle dostane za np. MW:2 w jakims sklepie z grami. Czy to wystarczy? Jezeli to ustrojstwo bedzie działało to kupuje! I jak juz bede mial takie cos to juz chyba latwo pojdzie :D?
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  12. pantonowiec

    pantonowiec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No nic . Przerobic nie dam rady :( Posprzedaje gry i kupie sobie jakas nowa a potem bd myslal . Ale dzieki za pomoc!
     
Wczytywanie...

Poleć forum