1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

pomoc w ustawieniu nowej konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pave5, Luty 1, 2012.

  1. pave5

    pave5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam przed chwilą przyszła mi konsola, proszę o pomoc w ustawieniu obrazu.
    mam taki monitor
    Kod:
    http://www.google.pl/imgres?q=monitor+samsung+syncmaster711mp&hl=pl&sa=X&biw=1280&bih=909&tbm=isch&prmd=imvnsfd&tbnid=1AShrzLFMc93oM:&imgrefurl=http://tablica.pl/oferta/samsung-lcd-syncmaster-711mp-z-tunerem-tv-IDBfzp.html&docid=iuPA343PghFE4M&imgurl=http://srvimg08.tablica.pl/images_tablicapl/8877991_1_644x461/samsung-lcd-syncmaster-711mp-z-tunerem-tv-radom.jpg&w=615&h=461&ei=oGopT8m9Fs7OsgbprLG4AQ&zoom=1
    wiem że nie będzie na nim rewelacji, ale pomóżcie (bo przez miesiąc jestem na niego skazany) do rzeczy gry wyglądają na nim fatalnie, nawet tekstu nie da się przeczytać, proszę o pomoc w regulacji konsoli pod ten monitor(tak krok po kroku )
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kajoj53

    kajoj53 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zależy jakim kablem masz podpięte. Jeżeli VGA to Ustawienia Konsoli>Wyświetlacz>Rozdzielczość i ustawiasz.
     
  4. pave5

    pave5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam podpięte na czincze (czerwony,biały,żółty) obraz jakby śnieżył
     
  5. kurdak

    kurdak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2012
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Polecam kupić kabel hdmi -> dvi oraz audio adapter ;]
    Mam tak i powiem że jestem zadowolony :D
     
  6. Xzychu

    Xzychu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    191
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Aktualnie masz podłączenie przez kabel composite. Polecam pod monitor VGA kabel, wtedy Ci hd pociągnie. Obraz ostry jak żyleta.
     
  7. pave5

    pave5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja mam w ustawieniach tylko pal(50 lub 60)
     
  8. Xzychu

    Xzychu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    191
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Łączysz się przez żółtą czincze i tuner tv? Pod monitor musisz albo kablem hdmi -> dvi albo vga. Wtedy będziesz mógł ustawić rozdzielczość hd.
     
  9. pave5

    pave5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tu w opcjach jest wybór rozdzielczości w hd (480i,720p.1080) ale ja nie mam w monitorze hd hahahahah a w piątek będe miał ten vga kabel mam nadzieje że pomoże bo na razie jest tragicznie ;)
     
  10. rumcajsor13

    rumcajsor13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nysa
    bez kabla hdmi to nigdy nie uzyskasz najlepszej możliwej jakości. Zawsze możesz kupić przejściówkę dvi/hdmi
     
  11. pave5

    pave5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to ten VGA kabel nie wystarczy do dobrego obrazu ?? bo na moim kablu composite jest przełącznik między "tv" a "hdtv"
     
  12. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Composite ma jakość prawie taką samą jak HDMI, jednak na HDMI są żywsze kolory
     
  13. pave5

    pave5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    #Azura- ja mam podłączony za pomocą Composita i wygląda fatalnie (mówimy cały czas o monitorze z pierwszego postu) zamówiłem vga kabel, bo podobno ma lepiej wyglądać
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Component Component video
    Composite Composite video

    Tak na przyszłość...
     
  15. pave5

    pave5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam taki
    a na nim jest napisane "component hg av cable" to w końcu jaki muszę kupić żeby mieć możliwie najlepszy obraz na moim monitorze ??
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To chyba widac że masz i component i composite
    po lewej component hd zielony niebieski czerwony+czerwony i biały z prawej dźwięk
    po prawej żółty composite+czerwony i biały z prawej dźwięk
    Więc można użyć component lub vga to co kupiłeś(twój monitor to jakiś staroć więc wejścia component nie będzie miał)
     
  17. pave5

    pave5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jeszcze przez miesiąc jestem skazany na monitor (potem bd nowy tv :D) ale muszę jeszcze się przemęczyć więc ten vga kabel pomoże pod ten monitor ??(bo mimo długości tematu tylko o to mi chodzi ;) )
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    tak

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  19. pave5

    pave5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzięki za wszystkie posty, bo o to mi chodziło czy będzie efekt czy nie
     
  20. rumcajsor13

    rumcajsor13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nysa
    Uzyszkasz w miarę dobry obraz ale jak jesteś szczegółowcowem to podłącz przez HDMI
     
  21. pave5

    pave5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    na tym monitorze HDMI nie da to efektu...ale za miesiąc po nowym tv bd dobry efekt .
     
Wczytywanie...

Poleć forum