1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc w wyborze ekranu

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez ColoringWyso, Czerwiec 29, 2011.

  1. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    LCD 32" vs lcd 17".

    Witajcie.
    Chciałbym abyście mi pomogli w sprawie wyboru ekranu , na którym będę grał.

    Teraz gram , na LCD 32" lecz bez HD , puszczam obraz przez czincze ,i jest on tragiczny(szczególnie przy fifie , inne gry typu dirt , f1, cod jeszcze da się przeżyć , ale fifa to tragedia)
    Gniazdo hdmi w konsoli mi padło , i nie mam możliwości używania hdmi , zanim oddam xboxa do naprawy (a raczej sie to szybko nie stanie bo są wakacje) chciałbym jakoś po ludzku pograć.
    No i do kompa używam monitora LCD 17" , jakiś staroć z 2004 dokładnie taki Przegląd paneli LCD 17" : iiyama ProLite E430. iiyama ProLite E430. Benchmark.pl

    Myślę nad kupieniem kabla VGA do konsoli i podpięcia jej pod ten monitor.
    Ekran jest sporo mniejszy , i jeżeli chodzi o grafikę , poprawi się ona zapewne ogromnie, lecz jest pewien problem , ten monitor nie jest panoramiczny , jest to kwadrat , i nie wiem , czy obraz nie będzie zniekształcony.
    I jaką rozdzielczość obsługuje ten monitor , niby teraz w ustawieniach na pulpicie mam ustawione 1024x768.
    Więc czy taki obraz będzie lepszy od 480p/i ?Czy będzie porównywalny z 720p/i?
    No i generalnie , opłaca się taka zamiana ?
    Bo fifa+32"+czincz=masakra...

    Jeżeli miał bym kupić kabel VGA , to jaki?
    Może być np taki ?KX1A KABEL XBOX 360 VGA HD AV LCD/CRT XBOX360 GOLD (1678576515) - Aukcje internetowe Allegro

    I jeszcze takie pytanie , czy D-SUB , to to samo co VGA?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    W takim wypadku polecam Ci zakup kabla component,bo jeśli ten tv ma wejście hdmi to i ma pewnie component.Obraz będzie znacznie lepszy niż przez chinche.
    Tak d-sub to vga.
     
  4. komar251

    komar251 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Częstochowa
    Obraz będzie lepszy niz 480p na 32 calach, przynajmniej będziesz coś widział. Albo componentem go połącz do tv.

    Sent from my X10i
     
  5. air_waves

    air_waves Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdwin
    Doradził bym zakupić kabel component jeżeli masz w tv hdmi a padło Ci tylko w konsoli to zrób jak radzą tutaj koledzy wyżej.
     
  6. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam kabel component , lecz wejście w tym tv obsługuje tylko component do 567i.
    Nie wiem czemu tak jest.
    Nawet w instrukcji jest tak napisane.
    Jakość jest naprawdę nie wiele wyższa.
    No a co z tym monitorem ?
    Bo jestem bardzo ciekawy jak by to wyglądało.
     
  7. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Na monitorze na pewno bedzie lepsza grafika niz na duzym tv po euro. Obraz mie bedzie znieksztalcony. Tylko musisz miec oryginalny kabel VGA microsoftu, bo na innych jakosc jest mierna.
     
  8. air_waves

    air_waves Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdwin
    Wątpię żeby na normalnym monitorze obraz będzie dobry. Z tego co wiem gry są robione w 16:9 jak monitor to tylko panoramiczny, ale z normalnym możesz spróbować :). Ja mam 20'' LED panoramiczny, kupiłem na allegro oryginalny kabel microsoftu VGA za 32 zł i jest bardzo dobrze, przy okazji kup przejściówkę z 2 cinch na jeden mini jack żeby był dźwięk .
     
  9. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A podacie link do sprawdzonego oryginału?
    Wiecie , na allegro można się nieźle naciąć.

    A co do zniekształconego obrazu , chodzi mi o to czy np człowiek w GTA nie będzie wyglądał na 3m wzrostu i wychudzony jak z Oświęcimia.
     
  10. bartez1994

    bartez1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    233
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    woj. Lubelskie
  11. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale twój monitor pewnie jest HD a mój nie więc nie wiem jaka będzie jakość. jeżeli będzie taka jak mam na komputerze teraz to będę zadowolony
     
  12. air_waves

    air_waves Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdwin
    Ten kabel kupiłem : KABEL GOLD VGA AV HD DO XBOX 360 (1672397723) - Aukcje internetowe Allegro
    a to najtańsza przejsciówka jaką wynalazłem: Adapter RCA/Chinch - MiniJack Żeńska !PROMOCJA! (1668951337) - Aukcje internetowe Allegro

    Ale za przejściówką rozejrzyj się w sklepach komputerowych, może dostaniesz w media markt, media expert, saturn czy jakieś tam inne ;). Ja znalazłem przejściówkę w ,,sklepie" gdzie zakładają cyfrowy polsat ;).
     
Wczytywanie...

Poleć forum