1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc w wyborze odpowiedniego modelu X'a

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Koowall, Maj 19, 2010.

  1. Koowall

    Koowall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Na wstępie - Witam wszystkich !!!!:yeye:
    Aby zakupić X'a zdecydowałem już jakiś czas temu, bo ceny nowych gier na PS3 mnie dobijają niestety:(
    Chciałbym zakupić sobie konsolkę i stąd parę pytań moich :

    1. Jaką wersję wybrać?? Konsoli nie będę podłączać do neta. (oczywistym wyborem jest Jasper z Litkiem na pokładzie jak dla mnie, pozostaje kwestia dysku właśnie, czy brać duży jak i tak konsola będzie tylko offline) i nie wiem czy brać Arcade, Premium czy Elite.
    2. Czy później ją najlepiej flashować - 1.61 NS czy 1.1 LT ??
    3. Jeżeli chodzi o wersję dasha to pewnie w nowych modelach sklepowych już XBRebooter nie będzie dało rady zainstalować, więc znów kwestia dysku.

    Dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi :yeye:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    Oczywiście najlepiej Jaspera, pojemność dysku musisz do siebie dostosować, jednym wsytarcza 20gb drugim nie, przyjąć musisz, że gierka waży około 8GB. Dysk do arcade zawsze możesz dokupić
     
  4. Koowall

    Koowall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    A orientuje się może ktoś jaką wersję dashboard'a mają nowe Jaspery, wyprodukowane w grudniu 2009?? Jest to dla mnie dość istotna kwestia gdyż w przyszłości chciałbym zainstalować sobie XBRebooter:)
     
  5. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Raczej będą mieć już 8955 niestety.
     
  6. Koowall

    Koowall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Ehhh...to kiszka w takim razie:/ Muszę zatem poszukać Jaspera z dashem 7371 bo po flashu będzie jak znalazł odpalanie wszystkiego z dysku :) Chyba że moje rozumowanie jest błędne i ktoś mnie wyprowadzi z tego stanu umysłu :)

    A może wie ktoś, do jakiej daty produkcji Jaspery miały dasha 7371 ?? Będę wdzięczny za pomoc:)
     
  7. Tieu

    Tieu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    1258
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Zagan, Polska
    Ja na moim Jasperze (zestaw z GTA IV + Dodatki) rok produkcji - 08.09.2009r. Miałem właśnie 7371 :).


    Chyba wszystkie zestawy z GTA IV + Dodatki mają 7371.
     
  8. Koowall

    Koowall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Hmmm...GTA IV mam już na ps3 :/
    Ciekawe czy Elitka która wychodziła z dwoma dodatkami do GTA IV ma tak samo:)
     
  9. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Przecież kolega wyżej kupił xbox'a z dodatkami a jeżeli w grudniu 2009 to wydaje mi się że mają starszą wersję dasha jak kolegi up jest z września i ma 7371 ale może ktoś jeszcze się wypowie.
     
  10. Koowall

    Koowall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Kupił wersję X'a GTA IV + 2 dodatki, kupił ją we wrześniu 2009,
    jest też wersja gdzie są tylko same dwa dodatki, a ja wwczoraj widziałem z datą produkcji 12.2009 i ona ma najpewniej już kernel 8955 :/
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    dash to nie wszystko - jesli konsola jest wyprodukowana po 14 czerwca 2009 to nie wgra sie XBR bo CB jest zle. Wiec ciezko znalezc nowa konsole ktora sie bedzie nadawac.
     
  12. Koowall

    Koowall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    aaaaaaa to już wszystko jasne:)
    w takim razie chyba zakupie sobie Arcade, do neta i tak nie będę jej podłączać więc do samego grania miejsca starczy:) później się ewntualnie dokupi dysk i może XBR jakiegoś nowego wypuszczą:)

    PS. Ja też z Kalisza, ale praktycznie na stałe już we Wrocławiu :)
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  14. Koowall

    Koowall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Wszystko pięknie, wszytko ładnie ale muszę się jeszcze pozbyć PSP z grami:)

    PS. Pamięć Arcade do grania offline mi wystarczy??:)
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    tak, ale np Burnout Paradise wymaga dysku do gry Online.
     
  16. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Kup Jaspera, elite z dyskiem 120GB z pewnością będziesz zadowolony, może cena nie jest mała ale lepiej kupić coś dobrego a nie kupić gówno i ciągle wkładać w to pieniądze.
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Elite Jasperki Nowki tez mam - 800zl :p
     
  18. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    O właśnie kup sobie jaspera nówkę od kolegi z forum i na pewno będziesz zadowolony :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum