1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc w zakupie Xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maniac047, Listopad 27, 2012.

  1. maniac047

    maniac047 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o tego typu sprzęt, będzie to moja pierwsza konsola więc mam kilka pytań odnośnie kilku kwestii... Jeśli chodzi o zakup nowej konsoli zastanawiam się nad wersją Slim 4 GB ponieważ jest 200 zł tańsza, czy później był bym w stanie dokupić do niej dysk np. 20 GB i w jakim mógł by być przedziale cenowym (dodam że kupuję konsolą ze względu na zbliżające się GTA V) w inne gry zamierzam grać sporadycznie więc myślę że taki dysk w zupełności by mi wystarczył... a po co przepłacać za 250 GB... Jeśli chodzi o internet (tutaj pytanie dla tych "konsolowych" graczy może wydawać się przygłupie za co przepraszam) jak mogę połączyć mojego Xboxa 360 do internetu ? Mam internet radiowy, czy będę musiał ciągnąć kablem ? I jeśli chodzi o prędkość mojego łącza mam tylko 1 MB/s, gry w multi będą chodzić w miarę dobrze ? To chyba na tyle no i z góry dziękuję za odpowiedzi :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PokerFacowaty

    PokerFacowaty Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    408
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Do konsoli Slim jest tylko dysk 4 GB, 250 GB i 320 GB, można je kupić na allegro. Dyski 20 GB były w konsolach PHAT. Z internetem radiowym mogą być problemy, albo będzie ciężko chodzić, albo w ogóle nie będzie chodzić. Wiele osób z tego forum nie mogło się połączyć do XBL, dlatego że mieli internet radiowy.
     
  4. dybal92

    dybal92 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    Dysk da się dokupić, ale nie jestem pewny czy 20 GB, możesz użyć także jakiegoś pondrive'a lub dysku przenośnego zależnie do czego ma Ci on służyć. Internet radiowy masz po jakimś routerze?
     
  5. NiePoTwarzy

    NiePoTwarzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2012
    Posty:
    130
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz, Poland
    Za przechowywanie savow itd. moze sluzyc ci pendrive.. Osobiscie sam posiadam internet radiowy 6mb/s i nie mam zadnych problemow podlaczony jest kablem ale jezeli kupujesz slimke bd mogl go podlaczyc przez wifi jezeli posiadasz router.
     
  6. maniac047

    maniac047 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie posiadam routera, ale patrząc na ceny po allegro myślę że był bym w stanie sobie go zakupić, tylko czy mógł bym łatwo podłączyć mój internet radiowy do niego ? Chodzi mi o to aby nie ciągnąć kabla do mojego Xboxa, jest jakaś różnica w działaniu internetu przez kabel a Wifi ?
     
  7. NiePoTwarzy

    NiePoTwarzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2012
    Posty:
    130
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz, Poland
    Roznica jest ze nie musisz sie tyrac z kablem a w starszych xboxa bardziej bylo oplacalne zabawa z kablem niz dokupowywanie karty do xboxa.. tak podlaczenie routera i jego konfiguracja jest banalnie prosta najlepiej udaj sie do salonu z ktorego posiadasz internet tam powinni ci doradzic router lub dac ci go za darmo jak w moim przypadku... a roznica pomiedzy polaczeniem wifi a ethernet jest taka ze przez kabel masz stabilniejsze lacze...
     
  8. Komputel_pl

    Komputel_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2012
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja ze swojego doświadczenia powiem tak: jeżeli masz szybszy internet to spokojnie przez wi-fi da radę,w przypadku radiówki kiedy zasięg masz słabszy- lepszym i bardziej stabilnym rozwiązaniem byłoby połączenia na kablu. Poza tym jeśli grasz sporadycznie to dysk 4 giga będzie odpowiedni na początek,potem może okazać się za mały,możesz wówczas dokupić większy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum