1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc we flashu Hitachi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez grzes207, Marzec 18, 2010.

  1. grzes207

    grzes207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Prosze kogos o pomoc we flashu w jungleflasher,wywala mi taki komunikat master checksum i set this is normal for a modded drive
    restore drive to stock first
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    kliknij restore to przywroci oryginalne fw. dopiero jak bedzie oryginalne to wgraj ixtreme.
     
  4. grzes207

    grzes207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wgrałem 1.51 ale gry nie chodza zadna ,jak sprawdzic w jungleflasher czy wszytko dobrze sie wgrało i czy klucz napedu jest dobry ??

    Wiadomo przed flashem zgrałem klucz z napedu orginalny,pózniej zrobiłem spoof w jungle dla ixtrime 1.51 załadowałem do folderu w jungle i zrobiłem flasha,ale gry dalej nie działaja
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie nie, robisz tak: klikasz restore a potem flash ixtreme. sam zapisze klucz itd poprawnie. w folderze firmwares ma byc czyste ixtreme dla danego hitachi.
     
  6. grzes207

    grzes207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    Zaraz srubóje to zrobic :),a odpowiedz mi jeszcze nato robiłem flasha z zczytaniem klucza i firmware wczesniej z tutka na forum programem flashix zczytał mi klucz i firmware wgrałem 1.4 ale gry tez nie działaja,cos chyba zle zrobiłem,wiec sprubowałem tym jungle.ale teraz jak dam restore to powróci mi do 1.4 który wgrywałem przez flashix wczesniej ,moze teraz wgrac orginalny firmware??a w jakiej komendzie wgrac klucz w jungle bo zapisał mi sie tez klucz w pliku bin przez flashix bo moze zle klucz zczytało przez flashix i dlatego gry nie chodza choc wgrany jest 1.4??.Prosze cie Dexter jeszcze o pomoc :)
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak klikniesz restore to ci wgra oryginalny.
     
  8. grzes207

    grzes207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chciałbym i w temacie podziekowac Dexterowi za pomoc przez gg,naprawde dziekuje za czas mi poswiecony :)
     
  9. kacperpol

    kacperpol Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Cześć , mam mam podobny problem. Posiadam hitachi ver 78. Również wywalało mi komunikat master checksum i set this is normal for a modded drive.
    Zrobiłem restore. Zaczęło wywalać can't open file ltplus-78-4e10-3.0.bin . Mam wszystkie pliki w odpowiednim folderze firmware.
    Otóż nie ma takiego pliku ltplus-78-4e10-3.0.bin (no chyba że ktoś ma) , dla mojego napędu przewidziane jest lt2.0.
    Pomyślałem że wstawię w open firmware ltplus-78-xxxx-2.0.bin .
    Są aż 4. : LTPlus-78-4b00-2.0 78-4c30 -78-4d20 -4e10-2.0
    Wybrałem -4e10-2.0
    Nacisnąłem ctrl+f8 zrobiłem manual flash niestety było aż 12 Sectors Differences Found.
    Wgrałem i tak lecz konsola wyświetla że trzeba przetrzeć płytę? Co teraz zrobić ?
     
  10. koloboro

    koloboro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2013
    Posty:
    87
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    ściągnij nową paczkę lt 3 dla hitachi
     
  11. kacperpol

    kacperpol Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zrobiłem weszło bez problemu. Niestety nadal komunikat o ściereczce :(( . Chyba kupiłem konsole z walniętym napędem.
     
  12. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Dla hitachi z lt 3.0 gry musisz wypalac przez ihas

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  13. kacperpol

    kacperpol Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    :((( nie no opcja z tuncate nie działa jak to ?
    W takim razie bardzo proszę o pomoc jak wgrać lt2.0 na tą konsole .
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Na hitachi zawsze potrzebny ihas

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk now Free
     
  15. kacperpol

    kacperpol Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Da się to w jakiś sposób oszukać ?
    To może być dowolny ihas czy musze tego drogiego kupić ale się wpakowałem :(
     
  16. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    kupujesz ihasa B i nagrywasz z burner max albo nie grasz

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 4
     
  17. RemiGelitE

    RemiGelitE Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Albo chodzi po sklepach z konsolami i kupujesz piraty za 20zł, przynajmiej tak w łodzi jest :D
     
  18. kacperpol

    kacperpol Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jaki syf żem kupił ja pierdziele. Ostatnie pytanie czy Lite-On iHAS120 będzie do tego ok ?
     
  19. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    122, 124, 524 i 624 może być, byleby była to wersja B

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk now Free
     
    1 osoba to lubi.
  20. kacperpol

    kacperpol Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kurde że też moj zacny samsung spalił się przez głupie dotknięcie kabelka przeciętego w pół podczas robienia moda na wentylatory. Dosłownie na chwilkę styknął się z blachą poszła iskra i bach.
     
  21. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Do czego lt 2.0 do hitachi

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum