1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc we Flashu Samsunga M28

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez WSZtm, Listopad 4, 2009.

  1. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam po dłuższej nieobecności.
    Posiadam obecnie tylko na stanie konsole z odzysku która była z RoDem ale RoD naprawiłem.
    Staram się teraz przerobić napęd który w nim siedzi.
    Jednak nie mogę żadnego dobrego tutoriala znaleźć jak to robiłem rok czy półtora temu.
    Chipset jaki posiadam w kompie to AMD 790 FX.
    Winda widzi poprawnie napęd więc raczej powinien pójść flash na Xtreme 5,3 bądź IX 1.61.

    Próbowałem wgrywać wczoraj Jungle Flasherem, ale nie mógł rozpoznać mojego napędu mimo że na dole w logu była pokazana literka napędu jakim był Samsung.

    Ale wolę zrobić to z poziomu dosu jak kiedyś robiłem u siebie ( 2 lata temu ).
    Jednak na samym początku pojawiają się problemy.

    Odpalam iPrep i chcę wczytać IX 1.61 to dostaję odpowiedź

    [​IMG]

    Z IX 1.6 również tak jest.

    ( PS. jak widać kontroler nadaje się do flasha pod dosflashem bo świeci na zielono)
    Cóż to wtedy decyduję się ja Xtreme 5,3.
    Pobrałem z Xbins , rozpakowałem i mam tego trochę do wyboru

    [​IMG]



    Ale czegokolwiek nie wybiorę to mam taką odpowiedź

    [​IMG]

    Już sam nie wiem co robić.

    Fakt że miałem lekko ponad roczną przerwę i zmianę dziedziny.
    Konto Xlive również mi spadło a byłem w czołówce, ale lepiej było zrobić wszystko od nowa.
    Kogo nie pytam o pomoc to nie wiem , ale albo nie chce pomóc albo sam nie zna odpowiedzi.
    W tamtych czasach siedziałem na tym forum i wspomagałem forum najnowszymi uploadami i pewnymi i robiłem to jako pierwszy.
    Wielu wtedy dziękowało za moją pracę i było mi wdzięcznym jednak zniknąć na chwilę z forum i już traktują Cię jak nowo zarejestrowanego użytkownika.
    A ja naprawdę chcę tylko pomocy w przeflashowaniu tego napędu.
    Ew. jakiś normalny tutorial w języku polskim.
    Chciałbym zacząć być nadal aktywny na forum jak i być pomocny jak było to kiedyś..
    Wiele normalnych i dobrych przede wszystkim dorosłych ludzi zniknęło z tego forum , a pojawili się nowi. Często dzieciaki grubo poniżej 18.
    Nie mówię o wszystkich.
    No , to chyba napisałem teraz to co myślę.
    ( Mowa byłego moderatora hehe )
    Pozdrawiam !


    EDIT:Gdyby iPrep pocisnął tego IX to dalej bym sobie poradził bo mam dobry tutorial w video.
    Ale czemu go nie ciśnie i wywala ten błąd to nie wiem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nozdormu

    nozdormu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2007
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    żagań
    daj znac na priv. wysle ci na maila cala paczke z najnowszym iprepem i ixtreme 1.61. w programie jest instrukcja jak co zrobic:) jest jeszcze latwiejsze niz kiedys:) krok po kroku masz opisane co i jak:)
     
  4. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Udało mi się w iPrepie załadować IXtreme , bo to wina była pliczku ixDef bo był nieaktualny.

    Ale mam kolejny problem bo wisi mi obraz w tym momencie..

    [​IMG]
     
  5. nozdormu

    nozdormu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2007
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    żagań
    wlacz raid. i zainstaluj sterowniki do niego.
     
  6. bulateam89

    bulateam89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Aberdeen
    a mogłbyś mi również przesłać tę paczkę z instrukcją i całą resztą... byłbym wdzięczny... bula89@gmail.com
     
  7. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Po co mi sterowniki w windowsie do raidu skoro to wszystko odbywa się w dosie ?
     
  8. nozdormu

    nozdormu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2007
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    żagań
    no tak tylko ze musisz miec w biosie wlaczonego raida a sterowniki po to zeby iprep poprawnie wykryl twoj raid. jak nie pojdzie to musisz kupic raid via.
     
  9. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Raid mam.
    Sprzęt również mam dobry , pracuję w tej branży i nie mogę sobie pozwolić na starocie.
    Dziś próbowałem zrobić flasha na innej płycie głównej na innym kompie z chipsetem nForce.
    Taki sam objaw.
    Wisi w tym samym miejscu.
    iPrep wszystko poprawnie mi wykrywa bo daje mi zielone światło.
    Nie czerwone , ani nie pomarańczowe a zielone.

    Ale jeśli będzie trzeba chyba będe musiał kupić kontroler VIA..
    Bo z tego co czytałem samsungi są najbardziej kapryśnymi napędami.
    Wcześniej napędy benq flashowałem bez problemu praktycznie na każdym napędzie
     
  10. Outsid3r

    Outsid3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    musisz mieć mobo z via do flasha t-s M28.
    najlepiej robić to z poziomu dosa. programem dosflash.

    ps.możesz dokupić kontroler via,najlepiej bez własnego biosa(z takim mniej problemów)
     
  11. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  12. Outsid3r

    Outsid3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    trudno jak niema bez biosa to któryś z tych 2 też będzie dobry.
    cenowo praktycznie to samo,ten drugi ma niby więcej opcji w opisie aukcji.
    poprostu szukałbym najtańszego,swego czasu też kupowałem (zmiana pc na szybszy z innym mobo)
    który kupisz to już Twój wybór, jak dla mnie bez różnicy (obydwa się nadają)

    @jak pisałem wyżej,przy wyborze kierowałem się cena i objętego gwarancją.
    dokładnie jak napisał Maksio,musisz znależć właściwe złącze wtedy wszystko ładnie zatrybi.
     
  13. Maksio

    Maksio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2008
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pyrzyce/Szczecin
    to jedno i to samo ;) bierz którą chcesz :) z tym, że ja kabel sata podłączałem do któregoś ze środkowych wejść (nie pamietam ktorego), ale wtedy dopiero bez problemu ruszało :)
     
  14. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli tu już mój wybór pada którą wziąć , obie będą na 100 % dobre i pocisną szajsunga?
     
  15. Outsid3r

    Outsid3r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak,obie dadzą radę.
    tylko trochę pokombinujesz z wejściami sata (są 3),tylko na 1 z nich wszystko normalnie zadziała.
     
  16. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok zakupiłem kontroler , odezwe się jak przyjdzie :)
     
  17. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Mam zwykla plyte intela kazdy naped robie bez problemu w windzie JF, kwestia poprawnej konfiguracji XP.
     
  18. WSZtm

    WSZtm Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    193
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Chyba jednak nie.
    Bo ani pod dosem ani pod windą nie mogę ogarnać :)
    A na pewno nie samsung.
    BenQ pęka pod każdym , ale szajsgówna słyszałem że lubią tylko VIA.
    Jesli intel łoi wszystkie napędy to masz złota sztukę :p
     
  19. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    mam samsunga i chce go zrobić na laptopie...jest taka możliwśc?
    np. odpiąć hdd i podpiąć naped? albo jakieś przejście?
    jaki są wasze doświadczenia
     
Wczytywanie...

Poleć forum