1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomoc z Liteonem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TurboLolo, Listopad 28, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. TurboLolo

    TurboLolo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    za pomocą JF udaoło mi się wyciągnąć Key napedu (DG-16D2S-09C), podczas próby wymazywania JF zawiesił się. Teraz nie wykrywa napędu i nie mogę wprowadzić go w status 0x72 aby wgrać CFW. Posiadam kompatybilny kontroler VIA 6421 na PCI i USB Probe Delux LT2.0 Spider moj System to Win 7 x64.

    POZDR!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. szkodnik

    szkodnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    spróbuj jeszcze raz kliknąć na czyszczenie liteona u mnie to pomogło.
     
  4. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    spoko nie bój nic - spróbuj przyciskami Intro/DeviceID oraz Outro/ATAReset. Prawdopodobnie jest wyczyszczony - teraz należy go wprowadzić w Vendor Mode

    mi się wieszał kilkurotnie podczas flashowania - i wpadałem w panikę ( niesłusznie ) - resetowałem kompa, odłączałem napęd - podłączałem ponownie - i za którymś razem poszło :)
     
  5. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    intro device id, tak, wypinasz i włączasz zasilanie w ciągu 1 sekundy i nie ma bata musi w 0x72 wejść :)
     
  6. TurboLolo

    TurboLolo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok udalo mi sie go wprowadzic w 0x72 ale teraz w nieskonczonosc pokazuje Erasing...

    Ponawiam prosbe o pomoc, w dosflash pokazuje Erasing... i nic wiecej

    JF zawiesza sie przy Wrating Bank 0

    POMOCY!!!
     
  7. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    A kliknij wtite, to nadpisze ten poprzedni soft. Jesli nie pojdzie to przez dosflash.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  8. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    wejdź w TUTORIAL i rób krok po kroku - nie panikuj jak się zawiesi - mi jak już mówiłem zawieszał się kilka razy, podczas WRITE i za którymś razem poszło i MAM LT+2.0
    http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/%5Btutorial%5D-flash-liteon-ixtreme-1-91-jungleflasher-98709.html
     
  9. TurboLolo

    TurboLolo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuje za pomoc, JF coś nie bardzo chce współpracować z moim kompem - zwiesza się zawsze przy Wrating Bank 0 :mad: Pobrałem najnowszego DosFlasha i poszło bez problemu :) Na przyszłość będę pamiętał żeby zapis CFW robić w starym dobry DOSie a klucz sczytywać w JF.

    POZDR, temat do zamknięcia.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum