1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

pomoc z przeróbką .prosze

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez iks de, Marzec 6, 2010.

  1. iks de

    iks de Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Cześć,chciałbym przerobić moją konsolę x-box 360 elite. Mam napęd
    -Philips & Lite-on DG-16D2S fw. 74850C:.Wiem jak odkleić plombę ale nie wiem jak sie (z moim napędem)zabrać za wgrywanie softa ,jakiej płyty do tego użyć(może byc płyta CD-R verbatim?)A wogóle najlepiej może przesłał by mi ktoś pliki z softami i tp(gotowe do zgrania)na maila(adamkarwowski@poczta.onet.eu) jak sie da a jak nie to zuplodował.Czy na moim napedzie trzeba lutowac jakies plomby??BARDZO proszę o pomoc i odpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Karid

    Karid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pila
    To da się przerabiać konsolę w warunkach domowych? O.O
     
  4. dawideczek65

    dawideczek65 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2010
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  5. Karid

    Karid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Pila
    Można jakoś dokładniej?
     
  6. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
  7. iks de

    iks de Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    wracając do tematu :)
     
  8. Leonardo2000

    Leonardo2000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sry za OT ale zaświeciły mi się 3 diody czerwone :/

    Noi po zdiagnozowaniu błędu czyli 002 jest to niby problem z siecią. Czyli o co chodzi

    Dodam jeszcze że wtyczka od xboxa jest angielska noi mam przepinke która jest troche zdezelowana moze to być przyczyną tych 3 diod ?
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    moze, ale odlacz zasilacz i podlacz ponownie i zobacz czy dziala.
     
  10. Oozaru

    Oozaru Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Leonardo2000 - miałem taki sam problemik, podczas gry zaświeciły mi się 3 mrygające diody. Po ponownym włączeniu konsoli po 10-15 minutach to samo. Odłączyłem wszystko przeczyściłem dmuchając i śmiga ładnie już z pół miecha.
     
  11. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    iksde przy 748 musisz użyc Ck3 do zczytania klucza lub własny spear

    - do odczytu klucza z tego napędu potrzebny nam będzie jeszcze kabel do programowania RS232 TTL 3,3V MAX3232 4pin - który możesz zbudować, lup kupić na Allegro
    - rozkręcamy napęd i podłączamy napęd kabelkiem SATA do komputera, a zasilanie bierzemy z konsoli
    - uruchamiamy JungleFlasher i wybieramy zakładkę "DVDKey 32"
    - wysuwamy tackę napędu i wyłączamy zasilanie napędu - a następnie tackę wsuwamy do połowy i podłączamy zasilanie
    - podłączamy kabelek MAX3232 do poru COM w komputerze (programator potrzebuje zasilania więc bierzemy go np. z napędu - podłączając zasilanie i gnd) a kabelek oznaczony TX przykładamy do punktu 707

    [​IMG]

    - teraz klikamy na przycisk "DVDKey32" i program powinien odczytać nasz klucz
    - zapisujemy gdzieś do folderu cztery pliki i gotowe.
     
  12. Leonardo2000

    Leonardo2000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @Oozaru Powiem tak że mam wtyczkę angielską noi adapter na polską gniazdko. Wedle brata (elektryka) ten adapter jest uszkodzony. Więc możliwe jest że jak zmienię adapter 3rroda nie będzie już ?
     
  13. krzysiek1189

    krzysiek1189 Banned

    Dołączył:
    Marzec 7, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    I Jak poszło z odblokowaniem??
     
  14. tomiplx

    tomiplx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    360 xtractor pro + vampire

    Posiadam napęd liteon DG-16D2S VER 74850C czy tym zestawem 360 XTRACTOR PRO + VAMPIRE idzie go sflashować, nie mogę na ten temat nic znaleźć
     
  15. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    potrzeba ci speara a nie vampira
     
Wczytywanie...

Poleć forum