1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomocy Benq flash

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maciekcfc, Październik 1, 2011.

  1. maciekcfc

    maciekcfc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mam następujący problem z flashem napędu Benq. Przerobiłem już jeden napęd ze swojej konsoli hitachi 47 i przy nim nie było żadnych problemów. Teraz przerabiałem napęd Benq z konsoli kolegi i wszystko było ok do momętu wgrywania lt 1.9. Było cos tam 0. i sie zatrzymało a powinno isc tam dalej 1 potem 2 i tak do komunikatu że jest ok ale tak nie było i zatrzymało sie na tym 0 i nic więcej. Odłączyłem napęd i włożyłem do konsoli by sprawdzić i napęd zgłupiał. Po otwarciu cały czas pisze otwieranie potem zamykanie i tak w kółko... Wyjołem go znowu i przy podpinaniu pod kompa wiesza sie i nic sie nie daje zrobić. Mam kontroler Via vt6421a więc nie powinien sie zawieszac. Prosze was o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Please!!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mabik

    mabik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    jak masz klucz napędu a robiłeś w JF to poszukaj info na forum o przerabianiu pod DOSem bo z tego co pamiętam to właśnie w DOSie ratowali takie napędy.
     
  4. BROLY

    BROLY XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    261
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Białaczów
    Posiadasz klucz napędu ??
     
  5. maciekcfc

    maciekcfc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    klucza nie mam oryginalne fw mam zapisane na pendrive. Da sie cos z tym zrobić?

    i powiedzcie mi dlaczego teraz zaraz po podłączeniu napędu komputer sie zawiesza a wcześniej było wszystko ok

    //Nie pisz postów pod postem i nie podbijaj tematu przed upływem 24h... - Judas
     
  6. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Dzieje się tak, gdy amatorzy biorą się za przerabianie napędów. Komputer się wiesza, bo firmware nie został poprawnie wgrany. Jak kolega powyżej napisał spróbuj DosFlashem wgrać na nowo firmware. Skoro masz wyciągnięty oryginalny firmware to masz i klucz.

    Jak nie wiesz jak, to albo poczytaj więcej na forum o flashowaniu pod DOS, albo zanieś to teraz do kogoś, kto się zna. I na przyszłość nie łap się za coś tylko dlatego że masz narzędzia i tutorial, bo bez wiedzy niewiele ci to da.
     
  7. maciekcfc

    maciekcfc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ale komputer wiesza sie odrazu po podpięciu pod port sata to jak mam to zrobić w dosflashu ??
     
  8. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  9. maciekcfc

    maciekcfc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Już podpinałem i też sie wiesza :(
    Mógłby mi ktoś życzliwy opisać krok po kroku co zrobić żeby uratować ten napęd
    Będę wdzięczny bo już nie mam pomysłu :(
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak nie potrafisz wyczytac z forum, daj to komus

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  11. maciekcfc

    maciekcfc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A nie może mi ktos to opisac albo dać linka na forum bo nie moge tego znaleźć
     
  12. maciekcfc

    maciekcfc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Napisze mi ktośkrok po kroku jak to zrobić prosze !!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum