1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomocy !! Konsola nie działa, co robić ?? Błąd : 3151-351F-B800-0F00-C000-0013

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez grobla95, Październik 2, 2011.

  1. grobla95

    grobla95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Nagrałem na płytke fife 12 i zapytło mnie czy chce dokonać aktualizacji, dałem ,że tak i moja konsola włącza sie ,jest czarny ekran i pisze na nim ,żebym włożył płyte i dokończył aktualizacje ale jak wkładam to i tak nic nie daje. Pad jak by w ogóle nie łączył sie z konsolą. I pokazuje kod błędu : 3151-351F-B800-0F00-C000-0013. Na jakimś forum doczytałem sie ,że musze wgrać oryginalny firmware a później lt 1.91 lub 1.92. Mam kontroler do przerabiania bo mój tata umie to robić , ale gdzie znajde oryginalny firmware ? I czy jak już to zrobie to gierka pójdzie ,bo bardzi mi na tym zależy ?! Czy może lepiej gdzies oddać konsole bo samemu sie nie da i jaki mniej wiecej będzie koszt tego zlecenia ?? Pomocy !! Z góry dzieki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sam nie szukales, wiec.tylko profesjonalny serwis koszt ok 40zl

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. Al Capone

    Al Capone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    przerobienie okolo 50 zl powyzej to zdzierstwo i poczekaj na LT 2.0
     
  5. grobla95

    grobla95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    No ok, ale ja chce zagrać teraz a to Lt.2.0 miało być już w lipcu i nie wiadomo kiedy będzie... W sumie to chodzi mo głównie o fife 12.
     
  6. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Wrzucasz oryginalny soft do napędu. Robisz aktualizacje. Przerabiasz napęd.
     
  7. grobla95

    grobla95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Wczytałem najnowsza poprawke z pendrive i już mi nie pokazuje błędu, tylko konsola sie normalnie włacza. Ale skasowało mi przeróbke konsoli i działają mi tylko oryginalne gry. I teraz mam takie pytanie czy będzie sie dało po tym jak skasowało mi przeróbke ,przerobić spowrotem konsole na lt 1.92 ?? Bo na innym forum ktoś napisał ,że już po tym sie nie da zczytać tego klucza który jest do przerobienia potrzebny. Czy to prawda ?? Czy moge spokojnie przerabiać na lt 1.92 ??
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Da sie
    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  9. grobla95

    grobla95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  10. slayerro

    slayerro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie,

    mam niestety ten sam problem, próbowałem z 2 pendrivów (oba formatowane FAT 32) zainstalować następujące dashboardy:

    13146
    13599
    14699
    12611

    Niestety żaden z nich nie startuje... tylko ciągle wyświetla się ten sam błąd aktualizacji :/

    Proszę o pomoc.
     
  11. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    problem rozwiązuje tylko orginalny fw w napędzie lub spoofowany napęd jest
     
  12. slayerro

    slayerro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tzn? Próbowałem ściągnąć najnowszy ze strony xboxa ale tez nie startowal...

    Co to znaczy spoofował? Mam przeróbke chyba 1.6 (robiłem ja z 1,5 roku temu) a teraz wszystko sie popsuło gdy dokupiłem kinecta i przez activate iso odpaliłem kinect sports... oczywiscie chciał update i nie wyszło.
     
  13. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    skasowało przeróbke reflash napędu
     
  14. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28070
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Teraz musisz wgrać oryginalny soft do napędu potem aktualke i na końcu LT.
     
  15. slayerro

    slayerro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK domyślam się, że będę musiał oddać to komuś do ponownego przerobienia, czy jest możliwość zrobienia czegoś z tym "na razie" żeby odpalać oryginalne gry (Kienct Adventures) ?
     
  16. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28070
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Nic nie zrobisz musi być reflash napedu.
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Ściągnij dash 13146, 13599 i 13604. Wrzuca po kolei na pendrive, jeden z nich powinien dokończyć aktualizacje

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  18. slayerro

    slayerro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko 13604 nie próbowałem.

    Czy może byc tak, ze z pendrive nie przeczyta a z CD/DVD tak? Tzn jeśli 13599 nie poszło z 2 różnych pendriveów to może pójdzie z CD/DVD ? Bo zastanawiam się od czego zależy czy dany dash pójdzie czy nie i na ile zależy to od tego czy jest na USB czy na CD (BTW, czy port USB ma znaczenie? Tzn port z tyłu/przodu XBOX?)
     
  19. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
  20. slayerro

    slayerro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na mój chłopski rozum wydaje się, że gdy odpaliłem Kinect Sports to zaczął instalować jakiś soft, po restarcie próbował odczytać dane z płyty ale już nie mógł jej odczytać (najpierw powinno być Activate ISO a dopiero potem płyta z grą) i dlatego nie może dokończyć instalacji. Pytanie - jaki soft wgrywa się z kinect sports?

    Czyli rozumiem, że reflash napedu pomoze? A potem wgrać od nowa LT ?
     
  21. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Mozesz od razu 3.0 wgrać i pójdzie.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum