1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomocy ludzie przypadkowo odlutowałem :( ...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez XDPolskiXD, Marzec 14, 2014.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. XDPolskiXD

    XDPolskiXD Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wą…growiec, Poland
    Przypadkowo odlutowałem ten kondensator czy jakoś tak . zdj http://team-xecuter.com/coolrunner/i...phat_xenon.jpg

    Ten pod punktem A czarny . Potrzebny on jest ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odlutowałeś to go teraz tam przylutuj albo zrób test czy działa bez niego.... [​IMG]
     
  4. XDPolskiXD

    XDPolskiXD Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wą…growiec, Poland
    Nie wiem ale palą się 2-3 czerwone diody ale to chyba dlatego że mam wszystko odłączone wiatraki , radiator , napęd
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Daj fotkę

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  6. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Kto normalny odpala konsolę bez założonego radiatora... I potem się dziw, że wyskakuje rrod skoro konsola się przegrzewa.
     
    1 osoba to lubi.
  7. XDPolskiXD

    XDPolskiXD Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wą…growiec, Poland
    3 użytkowników lubi ten post.
  8. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Fotkę tego co odlutowałeś, ale zrobioną aparatem a nie mikrofalówką, żeby było coś widać. Lub chociaż popraw link w pierwszym poście, bo jasnowidzów tu nie mamy, żeby ktoś wywróżył co odlutowałeś.

    Jeśli chodzi o ten rezystor, to tak, jest potrzebny. Gdyby nie był potrzebny to producent nie wydawał by niepotrzebnie kasy na takie pierdoły, nie sądzisz? ;)
    Odlutowałeś - przylutuj z powrotem, proste.
     
    1 osoba to lubi.
  9. XDPolskiXD

    XDPolskiXD Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wą…growiec, Poland
  10. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    A po co radiatory przeciez one tylko blokuja doplyw powietrza do ukladow.
     
  11. XDPolskiXD

    XDPolskiXD Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wą…growiec, Poland
    przylutował bym jak bym go miał gdzieś spadł i nie wiem gdzie o_O
     
    1 osoba to lubi.
  12. Raynaldo

    Raynaldo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2014
    Posty:
    63
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    To chyba warto było by go poszukać zamiast pisać na forum albo wyszukaj w necie jakie parametry miał ten kondensator i kup nowy i tyle.
     
  13. XDPolskiXD

    XDPolskiXD Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wą…growiec, Poland
    nowy problem teraz konsola nie reaguje na guzik włączania ani na guzik od napędu a coolrunerze widać że się święci czerwona dioda ale konsola nie startuje :(
     
  14. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Taa. To może wytłumacz mi jaką funkcję pełnią radiatory na procesorach. Skoro twierdzisz, że są niepotrzebne i tylko blokują dopływ powietrza. Może ja czegoś nie wiem...
     
    1 osoba to lubi.
  15. Raynaldo

    Raynaldo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2014
    Posty:
    63
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A wiesz co to ironia ?
     
  16. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Z jakiej daty produkcji jest ta konsola? Czuje, ze pomogles jej umrzec po co w niej grzebales?
     
  17. Boll

    Boll Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2013
    Posty:
    214
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zduńska Wola
    1 bład - brak kondensatora na CR
    2 błąd - właczenie konsoli bez radiatorów ( nie wiem ile razy to robiłeś ale jak pare to mogłeś dobić na amen )
    3 bład - jeżeli nigdy nie robiłeś w takim sprzecie i zabrałes sie za"robote" to już teraz sam wiesz.

    Wiadomo mądry polak po szkodzie, ale załóż radiatory, zobacz czy coś wogóle sie dzieje z chipem i z konsola, czy DEBUG mruga ( czy glit....e ), a jak nie no to albo nowy CHIP albo kondensator.
     
  18. Gywnblaidd93

    Gywnblaidd93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gniezno
    lepiej znajdź go dla pewności, i lepiej mieć ten radiator.
    @ZiK może blokuje powietrze, ale każdy układ przez który płynie prąd wydziela ciepło.
     
  19. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Z postu autora jak to xeon to szkoda czasu i dodać, że ja włączył bez radiatów nie ma ratunku na 99procent.
     
  20. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    @up Nie jest to Xenon bo ma RGH.
     
  21. XDPolskiXD

    XDPolskiXD Banned

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    20
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wą…growiec, Poland
    to jest Xenon rok produkcji 2005 :)

    Odlutowałem Coolrunnera i konsola ruszyła ale nadal są 3 czerwone diody ale jak by co radiatora i reszty nie podłączyłem

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum