1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

POMOCY Napęd nie czyta kopii po wgraniu iextreme 1.6

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez arco108, Luty 22, 2010.

  1. arco108

    arco108 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam xboxa z napędem TS-H943 f/w=MS25 czyli standardowy w przypadku Toshiby Samsunga na którym był iextreme 1.2. Zrobiłem update do iextreme 1.6. Wkładam activate.iso, które na pewno działa bo prosi o wsadzenie płyty (to play this disk ...), wsadzam grę (bez żadnch wave'ów czyli czysty obraz gry - niepatchowany) i gry się nie ładują (jest to samo co w przypadku nieużycia activate.iso czyli pojawia się logo na białym ekranie i nic się nie dzieje). Na drugiej mojej konsoli gry działają na iextreme 1.5 (napęd Hitachi) bez problemu, więc wykluczam złego nagrania gier
    Konsola nie dysku ale to chyba nie ma znaczenia.
    Próbowałem przed i po update dashboardu (był stary dashboard) - tak samo się zachowuje.
    A i jeszcze jedno wiem, że przed updatem na 1.6 konsola czytała oryginalne gry ale nie sprawdzałem na kopiach bo myślałem że napęd nie był flashowany iextreme (1.2).

    Czy ktoś wie w czym jest problem ?
    Czy możliwe jest, że activate.iso źle była nagrana pomimo tego, że bootuję i pojawia się ekran proszący o wsadz3enie dysku ? - czyktoś miał taki przypadek?


    ????

    ps. to mój pierwszy post na forum proszę o wyrozumiałość
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Przerób grę na wave 3 i zobacz wtedy. Może zły flash wgrałeś (ktoś wrzucił inny pod nazwą 1.6).
    Napędu nie uwaliłes bo w ogóle by nie działal, albo by inne rzeczy były, więc to wykluczamy od razu.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  5. snupson

    snupson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    właśnie może klucza nie zgrałeś. Wtedy może sobie wyskakiwać a i tak lipa z tego całego interesu.
     
  6. arco108

    arco108 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ponownie

    1. flash był oryginalny który się teraz ściąga wraz z JungleFlasherem - on automatycznie dobiera wsad/flasha (ma ich wszystkie najnowsze wersje - kilkadziesiąt)
    2.A o co Wam chodzi z tym kluczem? JungleFlasher wszystko automatycznie robi. Zrobiłem zrzut ekranu który zawiera klucz (nie wiem jak go tutaj wrzucić). JF również robi 2 pliczki jeden to chyba stary wsad/flash a 2gi to chyba zapis ustawień łącznie z kluczem

    Może coś źle zrobiłem podczas flashowania ale wątpię bo wszystko było successful

    ???
     
  7. arco108

    arco108 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chciałem jeszcze zapytać czy activate.iso jest tylko w jednej opcji (na wszystkie modele) czy tez jest jego kilka wersji do każdego napędu? Słyszałem obie wersje i nie wiem teraz co o tym myśleć
     
  8. batman17

    batman17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    active.iso jest tylko jedno czyli na wszystkie napędy;)
     
  9. arco108

    arco108 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie patchowałem jeszcze nigdy gier ale wygląda na to, że nagrane (ściągnięte zresztą) gry mam w wave 2, 3 i 4 tak przynajmniej mówi "360 waves patcher", więc któraś powinna się załadować tak czy inaczej. Myliłem się pisząc, że są to czyste obrazy .iso - więc nie widzę sensu nagrywania ponownie. Chyba, że czegoś tu nie rozumie

    ???
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    opisz dokladnie co zrobiles. daj tez tutaj fw ktore wgrales do napedu
     
  11. arco108

    arco108 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co mam dokładnie opisać DEXTER? jak flashowałem czy jak sprawdzałem .iso 360 waves patcherem?
    fw jak pisałem wczesniej jf sam załadował
    tutaj jest cała sesja jf:


    JungleFlasher 0.1.65 Beta

    Session Started Sat Feb 20 02:48:40 2010

    This is a 32 bit process running on a 32 bit CPU

    PortIO is installed and running.

    Found 4 I/O Ports.

    Found 1 Com Ports.

    Found 2 windows drives C: D:

    Found 1 CD/DVD drives D:

    Sending Sammy_Un_Lock to Drive on port 0xDC00

    no response

    Sending Vendor Intro to port 0xDC00

    Status 0x7F

    Re-sending Vendor Intro:

    ................................................................

    Parallel flash found with Status 0x70


    Sending Device ID request to port 0xD800

    Manufacturer ID: 0xBF

    Device ID: 0xB6

    Flash Name: SST(SST39SF020)

    Flash Size: 262144 bytes

    Sending Vendor Intro to port 0xD800


    Parallel flash found with Status 0x70


    Sending Device ID request to port 0xD800

    Manufacturer ID: 0xBF

    Device ID: 0xB6

    Flash Name: SST(SST39SF020)

    Flash Size: 262144 bytes


    Getting Status from port 0xD800

    Parallel flash found with Status 0x70


    Reading Bank 0: ................

    Reading Bank 1: ................

    Reading Bank 2: ................

    Reading Bank 3: ............x....


    Samsung Dump file saved to C:\Documents and Settings\Aldi\Pulpit\SAM-OFW.bin


    Loading MTK_Flash source file

    Inquiry string found

    Identify string found

    DVD key found @ 0x4098 key is 410A02F8D46452A83930067772A9249C

    Firmware is Samsung OSIG: TSSTcorpDVD-ROM TS-H943Ams28

    Firmware spoofed as: PLDS DG-16D2S 7485

    Firmware type is: iXTREME1.2


    Auto-Loading target file C:\Documents and Settings\Aldi\Pulpit\JungleFlasher\JungleFlasher v0.1.65 Beta\firmware\ix16-samsung.bin

    Target File MD5 hash is: 23f5a368839dfc10dabb8231ba64567a

    Genuine Samsung iXtreme 1.6

    Inquiry string found

    Identify string found

    DVD key found @ 0x40EC key is 77777777777777777777777777777777

    Firmware is Samsung OSIG: TSSTcorpDVD-ROM TS-H943Ams28

    Firmware type is: iXTREME1.6-12x-FINAL-TS-H943A


    Spoofing Target

    DVD Key copied to target

    Inquiry string copied from Source to Target

    Identify strings identical

    Target spoofed as: PLDS DG-16D2S 7485

    Key added to database


    Target f/w saved as: C:\Documents and Settings\Aldi\Pulpit\Sam_CFW.bin


    Getting Status from port 0xD800

    Parallel flash found with Status 0x70

    Writing target buffer to flash

    Erasing Bank 0: ................

    Writing Bank 0: ................

    Erasing Bank 1: ................

    Writing Bank 1: ................

    Erasing Bank 2: ................

    Writing Bank 2: ................

    Erasing Bank 3: ................

    Writing Bank 3: ................


    Flash Verification Test !

    Reading Bank 0: ................

    Reading Bank 1: ................

    Reading Bank 2: ................

    Reading Bank 3: ................

    Write verified OK !
     
  12. arco108

    arco108 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. Tabris

    Tabris Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po włączeniu konsoli jak nie ruszałeś obrazu gry i nie jest to wyższy niż wave 3 to nie wkładaj activate iso
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak masz samsunga wgraj xtreme 5.3 :p
     
  15. arco108

    arco108 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ponownie

    Do Qazimodo: Nie wim co to jest PM. Sorrrry

    Do Tabris: Sprawdzałem z activate.iso i bez

    Do -=DEXTER=- : Ściągnąłem xtreme 5.3 co prawda nie z xbin (bo jak pamiętam za dużo zabawy było z tym xbin, instalowałem IRC - teraz każe mi się rejestrować bo wygasło ... ) ale mam nadzieje, że zadziała

    Dzięki za pomoc
     
  16. arco108

    arco108 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Do Qazimodo: już wiem co to PW ! Dzięki za fw !


    Niestety nagły wyjazd. Odezwę się za 2 tyg.

    Pozdrawiam wszystkich!
     
  17. arco108

    arco108 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Udało mi się jeszcze do konsoli dorwać w nocy ale kilka godzin poszło na marne

    Otóż: wgrałem flasha przygotowanego specjalnie dla mnie przez Qazimodo - dziękuję ale nic to nie pomogło
    Później wgrałem xtreme 5.3D (rada od Dextera) ale to również nic nie dało - jak wsadzam grę z Wave 2 (przerobiłem ją z Wave 3 na wave 2 przy pomocy "360 waves patcher") to wyskakuje okno w wielu językach "aby odtworzyć gre wsadz ją do napędu" czy cos takiego - identyczny ekran jak przy wsadzaniu activate.iso ale przy iextreme 1.6(1). Przy 5.3 activate.iso w ogóle nie jest widoczna przez napęd ale podobno activate.iso jest działa tylko z 1.6

    Czy coś wam to mówi ?

    Dzięki
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    To zostaje tylko jedna mozliwosc - zly klucz napedu.
     
  19. arco108

    arco108 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chciałem dodać jeszcze, że konsola widzi gry ze starego xboxa ale gada, że potrzebny dysk twardy (podobno tak ma być) i normalne filmy DVD odtwarza bez problemu

    nie wiem czy to coś wniesie

    DEXTER piszesz, że klucz zły wobec tego czy to oznacza, że kupiłem konsole juz z wgranym złym kluczem ?
    Czy jest jakaś metoda odzyskanie oryginalnego klucza? Konsola musi gdzieś go przechowywać przecież skoro porównuje z tym z napędu

    Dzięki
    pzdr
     
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  21. arco108

    arco108 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie nie sprawdzałem przed zakupem :( - zazwyczaj sprzęt kupuje w ciemno
    u mnie ten interfejs główny taki sam jak na zrzucie czyli
    2.0.8955.0

    ???
     
Wczytywanie...

Poleć forum