1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pomocy - nie mogę się połączyć z XBOX LIVE

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Ganimedes, Lipiec 19, 2016.

  1. Ganimedes

    Ganimedes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2016
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam. To mój pierwszy post na forum i od razu chciałem zaznaczyć, że jestem zielony jeśli chodzi o konsole Microsoftu. Kupiłem używanego Xboxa 360 w wersji Slim i nie mogę się połączyć z XBOX LIVE. Mam legalny internet z kablówki osiedlowej. Używam modemu i routera a podczas testu połączenia wywala mi błąd:

    Błąd DNS
    Serwer DNS nie rozpoznaje nazw serwerów usługi Xbox Live. Mógł wystąpić problem poza siecią domową użytkownika, co może wymagać skontaktowania się z dostawcą usług internetowych.

    Problem występuje i na kablu i przez WiFI. Nawet bezpośrednie połączenie konsoli kablem od razu z modemu (a nie przez router) nic nie daje.

    Tutaj pomocne screeny:


    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Konsola kupiona używana od komisu z allegro. Czy możliwe, że jest zbanowana?? Plomba jest niezerwana i nie ma na niej żadnych profilów poprzednich graczy. Czy to wina mojego dostawcy internetu? Proszę o wszelką pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wpisz z palca inny DNS np od google.
     
  4. Ganimedes

    Ganimedes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2016
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wpisałem takie:
    8.8.8.8
    8.8.4.4

    Nic nie dało :( :(
     
    Ostatnia edycja: Lipiec 19, 2016
  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    473
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wpisz w guglach nr błędu z pierwszego screena i zobacz ci jest napisane. Nie wygląda mi na to żeby była zbanowana.
     
  6. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    A porty masz odblokowane?
     
  7. Ganimedes

    Ganimedes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2016
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    A jak to sprawdzić? Jak je odblokować? Jestem zielony w sprawach informatycznych.
     
  8. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  9. Ganimedes

    Ganimedes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2016
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    To nic nie da bo problem występuje nawet jeśli podłączę konsolę bezpośrednio do modemu a nie przez router.
    Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Przeszedłem wszystkie punkty pomocy w dziale xbox/support dotyczące tego problemu i nic to nie dało ale ich pomoc opiera się głównie w stylu : zmień kabel, odłącz router na 1 min itp.
     
  10. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zablokowane porty u dostawcy?
     
  11. trebol91

    trebol91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    451
    Polubienia:
    74
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jakby mial nawet poblokowane porty, to mimo wszystko i tak powinien sie polaczyc z xbl. Gdzieś indziej musi leżeć problem
     
  12. Ganimedes

    Ganimedes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2016
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    A to na pewno nie są "objawy" zbanowanej konsoli?
     
  13. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jaka siec?
    edit: juz sobie znalazłem. TVK Wieluń, a czy modem Twojego operatora (działający zapewne w bridge-u) nie potrzebuje restartu prądowego po zmianie urzadzenia na porcie? Tzn, czy jak podłączyłeś konsole bezpośrednio do modemu to go zrestartowałes prądowo po tej czynności? Niestety niektórzy operatorzy tak mają.
     
    Ostatnia edycja: Lipiec 19, 2016
  14. Ganimedes

    Ganimedes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2016
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    W sensie? Pisz łopatologicznie bo ja humanista jestem.
     
  15. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    TVK Wieluń, a czy modem Twojego operatora (działający zapewne w bridge-u) nie potrzebuje restartu prądowego po zmianie urzadzenia na porcie? Tzn, czy jak podłączyłeś konsole bezpośrednio do modemu to go zrestartowałes prądowo po tej czynności? Niestety niektórzy operatorzy tak mają.
     
  16. Ganimedes

    Ganimedes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2016
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak restartowałem. Po kilka razy i modem i router i sam modem kiedy podłączyłem do niego konsolę bezpośrednio i nic.
    Mam też PlayStation 4 i tam PSN działa bez problemu. Nic nie musiałem ustawiać.
    Ponawiam pytanie: to na pewno nie objaw zbanowanej konsoli?
     
  17. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Czy konsola od nacisniecia przycisku power uruchamia się szybko do 5s, czy czasem troche dłużej? Jesli dluzej to ma ona przeróbke rgh, nie połączy sie z xbox live

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  19. Ganimedes

    Ganimedes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2016
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Trochę dłużej i to właśnie zwróciło moją uwagę ale myślałem, że tak ma być. Plomba jest cała. Da się jakoś sprawdzić bezinwazyjnie czy rzeczywiście jest przerobiona?
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jest przerobiona na rgh, innej opcji nie ma co do popaczenia. Wlac konsolę przyciskiem otwarcia tacki a ujrzysz niebieski ekran xella. Sciagnij kratkę z gory, konsoli poswiec latarka a ujrzysz chip i przewody.

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
    bld lubi to.
  21. Ganimedes

    Ganimedes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2016
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przy próbie włączenia konsoli przyciskiem otwarcia napędu pokazuje się niebieski ekran xella czyli ewidentnie konsola przerobiona.
    Plomba jest nienaruszona czyli ktoś bardzo dokładnie musiał ją odkleić albo nakleić nową.
    A jeszcze takie pytanie laika: Czy ten czip można usunąć tak, żeby konsola spowrotem mogła łączyć się z internetem?
     
Wczytywanie...

Poleć forum